اعتراض هندیها به نفوذ گسترده چین در صنعت برق و مخابرات این کشور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ هند در حال سخت کردن شرایط نظارتی و وضع قوانین جدید برای شرکتها و مؤسساتی است که قصد ورود به بخش انتقال برق یا صنعت مخابرات این کشور را دارند. ظاهراً دولت این کشور، در برابر حملات بدافزاری در این دو بخش، با مشکلات عدیدهای روبرو است و از طرفی، شرکتهای خارجی که به این بخش از صنعت هند وارد میشوند نیز، وضعیت مناسبی در برابر این حملات ندارند. چین، یکی از کشورهایی است که پیشرفت زیادی در این دو بخش از صنعت هند کرده است و مقامات هندی، معتقدند بسیاری از حملات بدافزاری نیز به این کشور، از همین طریق صورت میپذیرد.
شرکتهای چینی نظیر هاربین الکتریک (Harbin Electric)، شانگهای الکتریک (Shanghai Electric) و سیفانگ (Sifang Automation)، از جمله شرکتهای بزرگ چینی هستند که سرمایهگذاری گستردهای را در صنایع برق و مخابرات هند انجام داده و هماکنون بهعنوان پیمانکارانی عمده در این کشور، مشغول به کار هستند.
شرکتهای هندی، به بهانه بروز نگرانیهای امنیتی و حملات بدافزاری، تلاش گستردهای را به کار بستهاند تا از این گسترش حضور چینیها در بازار جلوگیری نموده و فضا را برای فعالیت مجدد خود، باز کنند. مقامات این شرکتها، مدعی هستند که هیچ دسترسی متقابلی به بازار چینیها ندارند و رقابت با چین، سبب از رونق افتادن فعالیتهای اقتصادی آنها شده است. از سوی دیگر، هندیها معتقدند چین، به تقویت اقتصاد پاکستان، رقیب دیرینه هند، پرداخته و این نیز، یک شکست بزرگ برای هندوستان محسوب میشود.
کارشناسان هندی معتقدند این اقدام، باید با حمایت جدی نارندرا مودی، نخستوزیر هند، انجام شود؛ چرا که در صورت عدم همراهی دولت مرکزی، احتمالاً هند با حملات سایبری از طرف دولت چین مواجه خواهد شد. پیشازاین نیز، برخی مقامات امنیتی هندی، معتقد بودند چینیها، نفوذ گسترده سایبری در هند دارند و اسرار اقتصادی هندیها را از مدتهای پیش، به سرقت میبرند.
دولت هند، در حال بررسی گزارشی از جانب سازمان برق مرکزی (CEA) این کشور است که در آن، قواعد جدیدی برای پیمانکاران خارجی مشارکتکننده در صنعت برق در نظر گرفتهشده و شرایط کلی، به نفع پیمانکاران داخلی تغییر داده شده است.
به گفته یکی از مقامات دولتی هند، شرکتهایی که قصد دارند تا در صنایع هندی سرمایهگذاری کنند، باید حداقل از ده سال قبل، در این کشور سرمایهگذاری کرده باشند، از شهروندان هندی در سمتهای بالای مدیریتی استفاده کنند و کارکنان آن، باید مدتزمان مشخصی را در این کشور، زندگی کرده باشند.
بر این اساس، شرکتهای خارجی باید جزئیات تجهیزات اولیهای که در خطوط انتقال مورداستفاده قرار میدهند را در اختیار مقامات هندی قرار دهند و چنانچه این تجهیزات، حاوی بدافزار باشد، این شرکتها از ادامه کار در هند منع خواهند شد.
البته باوجوداینکه در گزارش تهیه شده، اشاره مستقیمی به چینیها نشده است، اما مسئولین تهیهکننده گزارش، مدعی هستند تمهیداتی اندیشیده شده است که چین، از پیش آمدن مخاطرات امنیتی در آینده جلوگیری کند.
بهتازگی وزارت فناوری اطلاعات و الکترونیک هند، از 21 بازار فعال تلفن همراه که بیشتر آنها نیز چینی هستند، درخواست کرده تا جزئیات اقدامات امنیتی، چارچوبهای معماری و استانداردهای مورداستفاده در گوشیهای تلفن همراه این کشور را، به مسئولین وزارتخانه و دولت ارائه دهند.
شرکتهای چینی شیائومی، لنوو، ویوو و چند شرکت دیگر، بیش از نصف بازار 10 میلیارد دلاری تلفن همراه در هند را در دست دارند.