اعتراض رهبران فناوری آمریکا علیه ترامپ
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ اين دستور از ورود 134 ميليون نفر به آمريكا جلوگيري خواهد كرد، كشوري كه كارآفرينان غیر آمریکایی در رأس موفقيت صنعت و فناوري به شمار ميروند.
شركت گوگل در اطلاعيهاي داخلي به كارمنداني كه متولد هفتکشور ايران، عراق، ليبي، سومالي، سودان، سوريه و يمن هستند هشدار داد هر نوع برنامه سفر و خروج از آمريكاي خود را متوقف كنند. در اين بيانيه آمده است لطفاً تا زمان برداشتهشدن اين ممنوعيت از آمريكا خارج نشويد. اگرچه اين ممنوعيت براي 90 روز ایجادشده اما احتمال طولانيتر شدن ناگهاني آن نيز وجود دارد.
اين شركت در بيانيهاي نسبت به تأثیرات منفي اين دستور ترامپ و هر طرح ديگري از سوي او كه منجر به محدود كردن كارمندان گوگل و خانوادههاي آنها شده و يا مانع از ورود نوابغ از ديگر كشورها به آمريكا ميشود، ابراز نگراني كرد. گوگل همچنين اعلام كرد به تبادلنظر درباره اين موضوع با واشنگتن ادامه خواهد داد.
سرگئيبرين يكي از بنیانگذاران شركت گوگل روز جمعه 27 ژانويه 2017 در فرودگاه بينالمللي سانفرانسیسکو حاضر شد تا در كنار معترضان به تظاهرات عليه طرح جديد ترامپ بپردازد.
سرگئی برین
تيم كوك مديرعامل شركت اپل نيز در ايميلي به كارمندانش نسبت به آنچه نگراني شديد در ميان كارمندان توصيف کرده است ابراز ناخشنودي كرد. كوك تأکید كرد اپل از سياست ترامپ پشتيباني نميكند: اپل بدون مهاجران وجود نداشت، چه برسد به اينكه بتواند رشد كرده و نوآوري داشته باشد. كارمنداني در اپل حضور دارند كه مستقیماً تحت تأثیر اين دستور جديد مهاجرتي قرار ميگيرند. تيم قانوني و امنيتي اپل در تلاش است تا با اين كارمندان در ارتباط باشد و هر کاری كه ميتواند براي آنها انجام خواهد داد. درهاي اپل به روي همه باز است، صرفنظر از اينكه از كجا آمدهاند، به چه زباني صحبت ميكنند، چه كسي را دوست دارند و يا چه كسي را ميپرستند.
شركت مايكروسافت كه رياست آن به عهده يك مهاجر هندي، ساتيا نادلا است، روز شنبه 28 ژانويه در ايميلي به كارمندانش اعلام كرد اين شركت متعهد به ارائه كمك و مشاوره قانوني به 76 كارمندي است كه شهروند هفتکشور نامبرده در قانون جديد هستند. در اين ايميل آمده است ما از اینکه موضوع مهاجرت براي بخش بزرگي از كارمندان مايكروسافت به موضوعي مهم تبدیلشده است، حتي براي آنهایی كه خود مهاجر نيستند، بسيار خوشنوديم. در اين ايميل همچنين آمده است اين شركت براي دفاع از پناهجویان قانوني و تابع قانون كه ممكن است زندگي آنها درروند اقدامات مهاجرتي به خطر بيافتد تلاش خواهد كرد.
شركت آمازون نيز در ايميلي به كارمندانش نسبت به عواقب احتمالي دستور جديد ترامپ واكنش نشان داده و به كارمندانش وعده همكاري و مشاوره قانوني داده است: در حين توسعه دادن به شركت، بهسختی تلاش كردهايم تا افراد نابغه را از سرتاسر جهان به اينجا جذب كنيم و معتقديم همين كار باعث بزرگ شدن آمازون شده است، تنوع نيروي كاري باعث شده تا محصولات بهتري براي مشتريان ايجاد شود.
مهاجران خانوادههاي آنها سابقهاي طولاني در ايجاد کسبوکار در آمريكا دارند. گزارشي كه توسط Partnership در سال 2011 منتشر شد، نشان داد 45 درصد از شركتهاي برتر فناوري كه در ليست فورچون 500 حضور دارند توسط مهاجران يا خانواده مهاجران ایجادشده است. اين ميزان شامل بنیانگذاران بسيار تأثیرگذاری از كشورهاي ممنوع اعلامشده ميشود: استيو جابز فرزند يك مهاجر سوري بود، پير اميديار بنیانگذار ايبي فرزند پدر و مادري ايراني است و باب ماينر شركت اوراكل نيز يك ايراني است.
اميديار در توئيتي دستور جديد ترامپ را متعصبانه خواند: ما پیشازاین نيز فرايند بررسي سوابق دشواري داشتهايم، اين دستور متعصبانه است.
جك دورسي مدیرعامل و بنیانگذار توییتر و شركت اسکوتر نيز در توئيتي اعلام كرد عواقب انساني و اقتصادي اين ممنوعيت واقعاً ناخوشايند است. مهاجران و پناهجویانی كه به آمريكا ميآيند براي ما مفيد هستند. وي ميگويد دربگیری تعداد زيادي از انسانها ميتواند براي ما مفيد باشد زيرا چشماندازهاي متفاوتي را در اختيار خواهيم داشت.
مارك زاكربرگ بنیانگذار و مدير فيسبوك نيز در پستي در فيسبوك به تأثیری كه مهاجرت بر زندگي شخصي او گذاشته اشاره كرد: ما بايد درها را براي پناهجویان و افرادي كه به كمك نياز دارند باز بگذاريم،زيرا اين هويت واقعي ما است، اگرچند دهه پيش ما پناهجویان را به آمريكا راه نداده بوديم، خانواده پريسيليا (همسر مارك زاكربرگ) امروز اينجا نبودند. فيسبوك روز شنبه در بيانيهاي اعلام كرد كه تأثیرات اين ممنوعيت را بر نيروهاي كاري خودارزیابی كرده و راهي را براي كمكرساني به اين افراد و خانوادههاي آنها خواهد يافت.
سم التمن رئيس شركت Y Combinator در وبلاگش از رهبران فناوري آمريكا درخواست كرد عليه ترامپ اعتراض كنند و اقدام ترامپ را اولين قدم در راستاي كاهش و حذف ديگر حقوق ناميد: اين ممنوعيت تنها براي مسلمانان نيست، اینیک تخطي از قراردادي است كه آمريكا با تمامي مهاجرانش دارد. وي از مردم خواست تا رأیدهندگان به ترامپ را شيطان تجسم نكنند اما از رهبران و مديران جوامع درخواست كرد تا تصميم ترامپ را محكوم كنند و از كارمندان خواست تا از شركتهاي خود براي يافتن راهحلی براي رفع اين مشكل كمك بخواهند.
برخي از افراد مهم صنعت فناوري در آمريكا نيز وعده دادهاند كه بودجه موردنیاز براي شكايت قانوني عليه ترامپ را تأمین خواهند كرد. كريس ساكا سرمايهگذار و مدير شركت شارك تنك وعده داده تا براي آغاز روند شكايت قانوني عليه ترامپ توسط اتحاديه آزاديهاي شهروندي آمريكا 50 هزار دلار به اين نهاد كمك خواهد كرد.
برايان چسكي مدیرعامل شركت Airbnb در فيسبوك اعلام كرد شركتش به هر پناهجویی كه تحت تأثیر اين دستور جديد تحتفشار قرارگرفته است كمك كرده و براي آنها خانههاي رايگان فراهم خواهد كرد. آرون لووي شركت باكس نيز با غيراخلاقي خواندن دستور جديد اعلام كرده كه براي كمك به رفع اين مشكل كمك مالي خواهد كرد.