about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

اصرار چین بر دیدگاه حاکمیت سایبری

اخیراً، نمایندگان چین با حضور در کنفرانس اینترنت جهانی در استان چجیانگ اعلام کردند که همه کشورها (نه فقط چین) باید حق تنظیم اینترنت در مرزهای خود را داشته باشند.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ چین از سال 2010 تاکنون پیشرفت‌هایی در زمینه امنیت سایبری داشته است و به‌جای دیدگاه جهانی و نامحدود نسبت به اینترنت، با چشم‌انداز جدید امنیت سایبری قادر به کنترل، تنظیم و حتی سانسور اینترنت خواهد بود. البته برخی کارشناسان امنیت سایبری غربی مدعی هستند ابتکارات جدید چین مانند تصویب قانون امنیت سایبری در ماه ژوئن سال 2017، نشان‌دهنده چشم‌انداز حاکمیت سایبری این کشور به‌عنوان راهی برای سرکوب شرکت‌های اینترنتی در داخل چین و اپراتورهای شبکه خارجی است.
اخیراً، نمایندگان چین با حضور در کنفرانس اینترنت جهانی در استان چجیانگ اعلام کردند که همه کشورها (نه فقط چین) باید حق تنظیم اینترنت در مرزهای خود را داشته باشند. البته سؤال اصلی این است که چشم‌انداز حاکمیت سایبری برای آینده اینترنت ازجمله حریم خصوصی داده‌ها، مالکیت فکری و جریان اطلاعات بین مرزی چه خواهد بود؟

چرا قانون امنیت سایبری چین بسیار بحث‌انگیز است؟
بر اساس چارچوب قانون امنیت سایبري چين، مقامات این کشور در هرزمانی توانایی بررسی هرگونه فعاليت شبکه‌ای در شرکت‌ها را دارند. علاوه بر این، قانون امنیت سایبری در چین شامل مقررات مربوط به محلی سازی داده‌ها می‌شود که در آن اطلاعات حساس شخصی شهروندان چینی باید فقط در سرزمین مادری‌شان ذخیره شود.
در حال حاضر، برخی از مشتریان ارائه‌دهنده خدمات در خارج از کشور چین با این دو مورد دیدگاه قوانین امنیت سایبری چین که می‌تواند به معنای مالکیت فکری و جریان اطلاعات بین‌المللی باشد، مخالف هستند. به‌عنوان‌مثال، خطر مالکیت فکری قانون امنیت سایبری چین به این معناست که ارزیابی‌های تصادفی امنیتی موردنیاز مقامات چینی می‌تواند شرکت‌های خارجی را مجبور به ارسال کد منبع، اطلاعات رمزنگاری یا اطلاعات امنیتی حساس شبکه به دولت چین کند. این مالکیت فکری از شرکت‌های فناوری اطلاعات، درنهایت راه خود را به سمت رقبای شرکت‌های تحت حمایت دولت پیدا می‌کند.
درحالی‌که خطرات مالكیت فکری ممكن است اغراق‌آمیز باشد، خطرات جریان اطلاعات مرزی ناشی از قانون امنیت سایبری چین این‌گونه نیست؛ زیرا دولت چین اساساً شرکت‌ها را مجبور می‌کند تا مجدداً در مورد چگونگی عملکردشان در کشور و ارائه محصولات و خدمات شبکه‌ای فکر کنند.
اگر شرکتی از اینترنت به‌صورت مرزی و جهانی استفاده می‌کند، دیگر مهم نیست اطلاعات را در کدام شهر ذخیره می‌کند؛ اما اگر اینترنت، موضوع دیدگاه حاکمیت سایبری چین باشد آنگاه اطلاعات مطمئناً باید در چین ذخیره شود. این کار باعث می‌شود بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری جهان برای دستیابی به منابع داخلی ذخیره‌سازی داده‌های شرکت‌های چینی در این کشور فعالیت کنند و هزینه‌های زیربنایی جدیدی را برای اطمینان از انطباق الزامات انتقال داده متقبل می‌شوند.

مخالفت شرکت‌های خارجی با حاکمیت سایبری
تیم کوک (Tim Cook)، مدیرعامل شرکت اپل و ساندار پیچای (Sundar Pichai)، مدیرعامل گوگل، شخصاً در کنفرانس اینترنت جهانی سال 2017 در چین حضور یافتند. این مسئله به‌وضوح بازتابی از توانایی دیدگاه حاکمیت سایبری چین در مهم‌ترین شرکت‌های فناوری جهان است. گوگل و اپل قبلاً نیز اختلافاتی با مقامات دولتی چین داشته‌اند و می‌توان تصور کرد که قانون امنیت سایبری چین از نگرانی‌های جدید این دو شرکت بزرگ به شمار می‌رود. به‌عنوان‌مثال، با فشار چین برای حاکمیت سایبری، موتور جستجوی گوگل هنوز در داخل چین مسدود است، درحالی‌که اپل مجبور است برنامه‌هایی مانند Skype را از فروشگاه App حذف کند.
 

تازه ترین ها
ادعای
1403/12/07 - 07:27- جنگ سایبری

ادعای اوکراین درمورد هک شرکت وام دهنده روسی

هکرهای اوکراینی مدعی نقض شرکت وام روسی مرتبط با همسر سابق ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شدند.

متهم
1403/12/07 - 07:25- اروپا

متهم شدن روسیه به هدف قرار دادن انتخابات آلمان با اطلاعات نادرست

سرویس‌های امنیتی آلمان هشدار دادند که انتخابات این کشور هدف کمپین اطلاعات نادرست روسیه قرار گرفته است.

بازیابی
1403/12/06 - 23:25- جرم سایبری

بازیابی روزنامه بوفالو نیوز از حمله سایبری

در تاریخ ۳ فوریه، یک حمله سایبری بسیاری از سیستم‌هایی که برای تولید روزنامه بوفالو استفاده می‌شود را مختل کرد.