about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

اشتغال‌زایی با استفاده از اینترنت اشیاء

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی، اینترنت اشیاء را فناوری مدرنی دانست که در آن برای هر موجودی اعم از انسان، حیوان و یا اشیاء، قابلیت ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی، فراهم می‌شود.

عباس آسوشه اظهار کرد: در این فناوری، اشیاء پیرامون ما قادرند از محیط اطراف خود داده­­‌های مفیدی را از طریق حسگرهای مختلف جمع‌آوری کرده و آن‌ها را برای پردازش و اتخاذ تصمیمات لازم به یک سیستم مرکزی منتقل کنند.

معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی تأکید کرد: اینترنت اشیاء که از آن به‌عنوان انقلاب صنعتی جدید نیز یاد می‌شود، به دلیل تغییری که در شیوه زندگی، کار، سرگرمی و مسافرت مردم و غیره ایجاد کرده است، تعاملات بین دولت‌ها و دنیای پیرامونشان را با دنیای مجازی و تکنولوژی، دگرگون می‌سازد.

وی افزود: مدیریت هوشمند حمل‌ونقل، بهداشت و سلامت، کشاورزی،   انرژی، صنایع دفاعی، صنعت بیمه، صنایع نفت و گاز، معادن، شهرها و اماکن عمومی، امور بانکی، هتلداری و هزاران کاربرد دیگر، مهر تأییدی بر اهمیت اینترنت اشیاء است.

آسوشه با اشاره به اینکه اینترنت اشیاء برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورداستفاده قرار گرفت، اظهار کرد: عبارت اینترنت اشیاء، جهانی را توصیف می‌کند که در آن هر چیزی، ازجمله اشیاء بی‌جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند تا آن‌ها را سازمان‌دهی و مدیریت کنند.

وی اضافه کرد: درواقع، فناوری اینترنت اشیا، دریافت، ذخیره‌سازی و ارسال اطلاعات از محیط به‌منظور تحلیل آن‌ها و درنهایت ارائه خدمات بهتر و هوشمندتر به کاربر نهایی است، یا به عبارتی اینترنت اشیاء را می‌توان به‌عنوان تکامل بُعدی از اینترنت دانست که به‌عنوان یک جهش بزرگ، توانایی جمع‌آوری، تحلیل و توزیع دادها را دارا است.

معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی، تعاملی که اینترنت اشیاء  بین عناصر و اشیاء متنوع ایجاد کرده است را موردتوجه قرارداد و گفت: فناوری‌های اینترنت اشیاء مختص یک صنعت و یا زنجیره‌ تأمین خاصی نیستند و این موضوع روابط پیچیده‌ای را باعث می‌شوند که تعداد زیاد بازیگران آن،   از زمره این روابط است و می‌توان با استفاده از مفهوم اکوسیستم اینترنت اشیاء، این شرایط پیچیده را سامان بخشید.

وی اضافه کرد: به‌عنوان نمونه، اکوسیستم پیشنهادی شرکت IDC برای اینترنت اشیاء عبارت‌اند از دستگاه‌ها، اتصالات، پلتفرم‌ها، برنامه‌های کاربردی، تجزیه‌وتحلیل‌ داده‌ها، حریم خصوصی و امنیت، خدمات و سرویس‌ها به مصرف‌کننده، حکومت- دولت ویا سرمایه‌گذاری.

آسوشه با تأکید بر اینکه اینترنت اشیاء، ارتباطات ماشین به ماشین، وب فیزیکی و فناوری‌های متعدد شبکه‌های ارتباطی و تکنولوژی‌های تجمیع و تحلیل داده‌ها، عملاً یک هدف ثابت را دنبال می‌کنند، گفت: هدف، به‌کارگیری هوشمند داده‌های تولیدی از ابزارهای متصل به شبکه و سابقه قبلی اتصال آن‌ها، باهدف ارائه سرویس بهتر به مشتریان انتهایی است.

وی افزود: معماری اصلی این سرویس‌ها را می‌توان به بخش‌های سخت‌افزار، شبکه مخابراتی ارتباطی، بستر ابری و برنامه‌های کاربردی تقسیم‌بندی کرد که هرکدام نقش به سزایی در این فناوری ایفا می‌کنند.

معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه استفاده از خدمات متنوع اینترنت اشیاء، کاربر نهایی را با مشکل مواجه می‌کند، اظهار داشت: با توجه به اکوسیستم اینترنت اشیاء و تعدد سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای فعال در این حوزه و به‌تبع آن وجود استانداردهای مختلف و متعدد در بخش‌هایی همچون ارتباطات بی‌سیم، فنی، کاربرد و کیفیت سرویس، می‌بایست استاندارد واحدی ایجاد شود تا حریم خصوصی و امنیت تجهیزات و ارتباطات را بیش‌ازپیش تضمین کند.

آسوشه، تضمین امنیت سرویس‌ها و کاربردهای اینترنت را فاکتور بسیار مهمی در ایجاد اعتماد در کاربران و به‌کارگیری این بستر دانست و اظهار کرد: مبنای ارائه سرویس‌های هوشمندتر در اینترنت اشیاء، جمع‌آوری، تجمیع و پردازش داده است و حجم زیاد اتصالات و پردازش داده‌ها و تجهیزات متصل به اینترنت، در کاربردهای مبتنی بر اینترنت اشیاء، احتمال آسیب‌پذیری‌های امنیتی را بیشتر می‌کند، بنابراین تضمین امنیت در سرویس‌ها و محصولات اینترنت اشیاء، جزء اولویت‌های توسعه این حوزه است.

معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی، توجه جدی برخی از کشورها ازجمله چین، آمریکا، کره جنوبی، انگلیس و هند به اینترنت اشیاء را مورداشاره قرارداد و گفت: بسیاری از پروژه‌های منطقه اروپا نیز حاکی از ورود به حوزه اینترنت اشیاء و تکنولوژی‌ها و دانش‌های مرتبط با آن بوده و در این راستا چشم‌اندازهایی نیز برای آن تدوین‌شده است.

وی افزود: رشد ترافیک ناشی از وسایل سیار و ارتباطات بی‌سیم، قابل‌توجه بوده و نشان از مهیا بودن زیرساخت‌های اولیه در حمایت از اینترنت اشیاء است. به‌عنوان نمونه بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۷ از ارتباطات ماشین با ماشین، لپ‌تاپ‌ها، تبلت ها، تلفن‌های هوشمند، غیرهوشمند و سایر وسایل سیار، ۱۱.۲ اگزابایت داده، انتقال یابد.

آسوشه با اشاره به اینکه نحوه استفاده از اینترنت در سال‌های اخیر به دلیل  کاربردهای مختلف شبکه­های اجتماعی دچار تغییر اساسی شده است، اظهار کرد: افزایش رشد کاربران شبکه­‌های گوشی­های هوشمند با امکانات پیشرفته، منجر به شکل­‌گیری پدیده‌های مشابه شبکه‌های اجتماعی، در دنیای فیزیکی شده و شبکه­‌ای از وسایل متصل‌به‌هم شکل می­گیرد که مجهز به انواع سنسورهای محیطی  باقابلیت‌های حسگری در تجهیزات ICT هستند و بدین ترتیب دانش کامل‌تری نسبت به موقعیت کاربران و سازگاری کاراتر کاربردهای فراگیر با نیازمندی­های کاربران فراهم و زمینه پردازش اجتماعی فراگیر و همگرایی فضای مجازی و دنیای واقعی را موجب می‌شود.

وی با استناد به نظر تحلیلگران و کارشناسان، دولت‌ها را دومین استفاده‌کننده و پذیرنده اکوسیستم‌ اینترنت اشیاء در آینده‌ای نه‌چندان دور، دانست و گفت: دولت‌ها بیشتر از هر چیزی روی افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های جاری و بهبود کیفیت زندگی شهروندی تمرکز کرده‌اند.

وی افزود: فناوری اینترنت اشیاء نقش بسیار مهمی در دنیای کارآفرینان بازی می‌کند و کسب‌وکارهای متعددی بر محور این فناوری راه‌اندازی شده‌اند، این در حالی است که در ابتدای راه خود قرار داشته و هرروز بیش‌ازپیش تغییر و تحولات جدیدی در آن رخ می‌دهد.

معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی با تشریح وضعیت اینترنت اشیاء در ایران گفت: این فناوری از سال‌های گذشته، موردتوجه قرارگرفته است و پروژه کسب‌وکار اینترنت اشیاء در کشور و نیز طرح ملی اینترنت اشیاء توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به‌منظور تدوین نقشه راه و ارائه برنامه عملیاتی اینترنت اشیاء تهیه‌شده است.

وی با اشاره به روند شکل‌گیری نهایی شبکه ملی اطلاعات به‌عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور و تأمین نیازهای ارتباطی انواع ذینفعان این فضا، افزود:  این امیدواری وجود دارد تا کارآفرینان و محققین خلاق ایرانی، استفاده از فناوری اینترنت اشیاء را یک فرصت گران‌بها تلقی کرده و با بهره‌گیری از آن،  به بهبود فضای کسب‌وکار و اشتغال‌زایی در کشور کمک کنند.

 او همچنین به مقاله‌ای تحت عنوان اینترنت اشیاء که توسط کارشناسان حوزه معاونت فناوری مرکز ملی فضای مجازی تهیه و منتشرشده است، اشاره کرد و گفت: این مقاله، به موضوعات مختلف پیرامون معرفی و سیر تکامل اینترنت اشیاء، اکوسیستم اینترنت اشیاء، کاربردهای اینترنت اشیاء، حریم خصوصی و امنیت اینترنت اشیاء، بازار اینترنت اشیاء در جهان و اینترنت اشیاء در ایران، پرداخته است و هم‌اکنون بر روی سایت مرکز ملی فضای مجازی در دسترس قرار دارد.

تازه ترین ها
برنامه
1403/10/24 - 21:25- آسیا

برنامه دولت چین برای نظارت بر پلتفرم‌های آنلاین

دولت چین برای نظارت بر پلتفرم‌های آنلاین و تجارت الکترونیک برنامه‌ریزی می‌کند.

درخواست
1403/10/24 - 19:24- هوش مصنوعي

درخواست شرکت اوپن اِی آی از ایالات متحده

شرکت اوپن اِی آی از ایالات متحده می‌خواهد که بودجه هوش مصنوعی را در اولویت قرار دهد.

تشدید
1403/10/24 - 18:28- آسیا

تشدید تمرکز شرکت‌های استرالیایی بر بیمه سایبری

به گفته کارشناسان، شرکت‌های بیشتری در استرالیا نسبت به قبل به دنبال بیمه سایبری هستند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.