اسرائیل در رویای سلطه سایبری (بخش اول)
برنامه ریزی چند ساله، تأسیس یک دانشگاه صنعتی جدید، جذب شرکای صنعتی بزرگ و سرمایه گذار، اختصاص سرمایهگذاری عظیم دولتی در طرحهای پژوهشی در حوزه سایبری، پیدا کردن شرکای طراز اول در دنیا و تمرکز این سرمایهگذاریها در شهر بئرشبع (Bears sheva) از مهمترین عواملی هستند که بر اساس آنها عدهای از کارشناسان غربی معتقدند ممکن است اسرائیل روزی قدرت اول سایبر دنیا شود.
این کارشناسان معتقدند دره سیلیکون (SiliconVally) بعدی شهر کویری بئرشبع در جنوب اسرائیل خواهد بود. منطقهای پیشرفته، متمرکز و مناسب برای پژوهش، آموزش و نوآوری در عرصه امنیت سایبری. اگر اتفاقات و اهدافی که در برنامه رژیم صهیونیستی قرار دارد به حقیقت بپیوندد، دور از ذهن نیست که در مدت نسبتاً کوتاهی این شهر به بزرگترین مرکز سایبری دنیا تبدیل شود.
رژیم صهیونیستی از این شهر سیلیکونی به عنوان یک بستر برای راهاندازی فناوری و ایجاد کسبوکار نام برده، درحالیکه این رژیم در نقاط مختلف جهان مراکز پراکندهای با این عنوان احداث کرده است. موقعیت جغرافیایی بئرشبع به گونهای است که اکثر شرکتهای فناوری اطلاعات واقع در تلآویو تنها یک ساعت با این شهر فاصله دارند و بخش اعظمی از جمعیت این رژیم نیز در محدوده این شهر به کسبوکار میپردازند و همچنین دسترسی به فرودگاه بینالمللی برای شهروندان آن بسیار آسان است.
اکنون در شهر بئرشبع بیش از 12 شرکت فناوری با بیش از یک هزار کارمند وجود دارد که این شهر را مبدل به یک پارک علم و فناوری بزرگ در سطح جهان کرده است. گفتنی است قوانین سخت امنیتی در این پارک بر قرار است به گونهای که ورود و خروج به ساختمانهای آن نیاز به کارتهای مخصوص تردد دارد.
تام آهی درور (Tom Ahi Dror) رئیس دفتر سایبری ملی و سرمایه انسانی رژیم صهیونیستی معتقد است برای تبدیل شدن به یک قدرت در فضای سایبری به احداث یک دانشگاه بزرگ با یک دپارتمان علوم کامپیوتری احتیاج است و البته نباید در این زمینه از ایجاد علاقه و انگیزه برای تحقیقات امنیتی، قرارگیری شرکای سرمایهگذار در نزدیکی آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی و نوآوری، استفاده از نیروی کار ارزان آن هم از فارغالتحصیلان دانشگاهی، احداث صندوق سرمایه گذاری، مشارکت با مربیان و کارآفرینان زبده و باتجربه غافل شد. ارتباط با دولتهای اطراف و جلب پشتیبانی آنان نیز بسیار با اهمیت است.
حال به شرح بخشی از فعالیتهای در حال انجام و عقبه این رژیم میپردازیم.
اخیراً برای اولین بار در دانشگاه بن گورین (BGU) حدود یک هزار دانشجو که معادل یک بیستم کل ورودی های دانشگاههای سراسر رژیم صهیونیستی هستند در رشته علوم کامپیوتر و رشتههای مرتبط با آی تی اسم نویسی کرده اند و همچنین برای نخستین بار دانشگاه بن گورین در مقاطع کارشناسی ارشد سایبری ورود کرده است.
لازم به ذکر است بسیاری از دانشجویانی که برای ارتقای سطح دانش خود در این رشته به رژیم صهیونیستی میآیند، از کشورهایی مانند چین و هندوستان هستند. ورود به این دانشگاه به گونهای است که تنها کسانی میتوانند پذیرش شوند که در مقطع کارشناسی مدرک یکی از حوزههای آی تی را در کشور خود دریافت کرده باشند.
یکی از مهم ترین دلایلی که موجب شد دانشجویانی از سراسر جهان به این دانشگاه مراجعت کنند، این است که دانشگاه بن گورین در چند سال اخیر، بسیاری از بهترین اساتید و پروفسورهای حوزه امنیت سایبری جهان را گرد هم آورده است.
پروژههای تحقیقاتی آشکار این دانشگاه بیشتر در حوزههای ایمنسازی وسایل ارتباطی و بالا بردن ایمنی در کارتهای الکترونیکی (Rfid) هستند.
در فاصله کمی از این دانشگاه دفتر امنیت سایبری شرکت IBM در بئرشبع قرار دارد که با این دانشگاه به طور مستقیم در ارتباط است، به طوری که بسیاری از پروژههای امنیت سایبری در این دانشگاه توسط این مرکز پشتیبانی و سرمایهگذاری میشود. همچنین رژیم صهیونیستی در راستای تحقق اهداف سایبری خود برای سهولت در امر رفتوآمد، قطاری مستقیم از تلآویو به این دانشگاه اختصاص داده که دانشجویان مشکلی دررفت و آمد و دسترسی به مرکز نداشته باشند.