اسرائیل به دنبال ارزیایی سرمایه گذاری چین در اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت هیئت مشاوری برای سنجش ابعاد امنیت ملی سرمایهگذاریهای خارجی آتی در شركتهای اسرائیلی پس از تحت فشار قرار گرفتن از سوی آمریکا درمورد معامله تجاری با چین تشکیل دهد.
این اقدام کابینه امنیتی اسرائیل، به دنبال دیدار استوین منوچین (Steven Mnuchin)، وزیر خزانهداری ایالات متحده از اراضی اشغالی – با وجود پیشینه بحثها در این خصوص در 3 سال گذشته – رقم خورد.
با آگاه شدن بسیاری از اسرائیلیها درمورد خروج سربازان آمریکایی به دستور دونالد ترامپ از شمال سوریه، هشدارهای واشنگتن در مورد جنبههای امنیتی سرمایهگذاریهای چینی در اراضی اشغالی نوعی تهدید برای ایجاد شکافی عمیق میان این 2 متحد به شمار میرفت.
براساس بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو، کمیته مشاور متشکل از مقامات وزرای دارایی و دفاعی خواهد بود که با وزارت امور خارجه و آژانسهای مختلف امنیتی مشورت میکنند. هدف این پانل – که اوایل سال آینده کار خود را آغاز میکند – یافتن تعادل مناسب میان ملاحظات مربوط به امنیت ملی و لزوم تشویق سرمایهگذاریهای خارجی در اسرائیل و اطمینان از ادامه رونق اقتصادی است.
در این بیانیه اشاره خاصی به نام سرمایهگذار خارجی نشده است و به گفته کارشناسان، این امر شاید تلاشی آشکار برای جلوگیری از دور کردن چین و همچنین افزایش سرمایهگذاریهای این کشور در سالهای اخیر در اراضی اشغالی باشد.
رگولاتورها بهصورت داوطلبانه در کمیته کار میکنند و هیئت مدیره با ظرفیت مشاورهای تنها با سرمایهگذاریهای مورد تأیید دولت اسرائیل از جمله پروژههای ارتباطات از راه دور، انرژی و حمل و نقل فعالیت دارد.
در ماه ژانویه گذشته، یک مقام آمریکایی با استناد به نگرانیهای امنیت سایبری و دیدگاه متحدان اسرائیل برای محدود کردن اشتراک اطلاعات با این دولت، درخصوص سرمایهگذاری چین در اراضی اشغالی هشدار دادند.
به گفته یک گروه تحقیقات سرمایهگذاری اسرائیلی، سرمایهگذاری چین در بخش فناوری اسرائیل به بیش از 325 میلیون دلار در سال 2018 رسیده است. پکن همچنین با تأیید تلآویو در مورد ساخت یک بندر خصوصی در نزدیکی حیفا، لنگرگاه ناوگان مدیترانهای ایالات متحده، آمریکا را نگران کرد.
یکی از نارضایتیهای ایالات متحده در مورد دخالت چین در حیفا، پهلو گرفتن یک کشتی جنگی ناوگان ششم در سال گذشته در اسکله آشدود (Ashdod)، بندر رده دوم مدیترانهای اسرائیل به عنوان نخستین بازدید از این ناوگان تقریبا در 20 سال گذشته بود.
علاقه هوآوی و زدتیئی (ZTE )،2 غول فناوری و بزرگترین سازندگان تجهیزات شبکه چینی نگرانیهای دیگر واشنگتن محسوب میشوند؛ در سال 2013 نیز گروه بندر بینالمللی شانگهای برای ساخت بندری در حیفا از سوی اسرائیل مجوز گرفت. دولت ترامپ، اقداماتی برای محدود کردن نفوذ هوآوی و زدتیئی به عنوان تهدیدات جاسوسی انجام داده است.