استقرار تجهیزات خودمختار انگلیسی، در عراق و افغانستان
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «forces»؛ با توجه به پیشرفت تجهیزات خودمختار، ارتشهای کشورهای مختلف، شروع به آزمایش و استفاده از آنها کردهاند.
سازمان ناتو، 25 اکتبر سال 2018، با حضور 31 کشور، بزرگترین رزمایش خود را پس از جنگ سرد، با نام «Trident Juncture 18» انجام داد. در این رزمایش، 50 هزار سرباز، 10 هزار وسیله نقلیه و بیش از 200 هواپیما و کشتی حاضر بودند. همچنین در این مانور نظامی، تعداد بالایی تجهیزات بدون سرنشین، چاپگر 3 بعدی، قایقهای خودمختار و روباتهایی با کاربردهای گوناگون، شرکت داشتند.
کشور انگلیس نیز به طور مشابه، در اواخر سال میلادی گذشته، رزمایشی را به نام «جنگجویان خودمختار» (Autonomous Warrior) برگزار کرد که در آن، طیف وسیعی از سازوبرگهای خودمختار، یا کنترل از راه دور، به نمایش گذاشته شد.
وزیر دفاع انگلیس، با توجه به نتایج رزمایش جنگجویان خودمختار، تأکید کرد:
برای آمادهسازی سربازان این کشور به برخورداری از فناوریهای نوین، 66 میلیون پوند، سرمایهگذاری میکنیم.
مبلغ یادشده، ازسوی صندوق سرمایهگذاری «Transformation Fund» تأمین شد. این بودجه، به تهیه پهپادهای تازه کوچک، فناوری کنترل از راه دور خودروهای زرهی و دستیابی به توانایی ارسال وسایل نقلیه از پیش برنامهریزی شده به خط مقدم، برای پشتیبانی از نیروها، کمک میکند. این صندوق سرمایهگذاری، در سال 2018، به منظور توسعه سریعتر پروژههای روباتیک نظامی برای میدانهای نبرد، تأسیس شد.
انتظار میرود که تعدادی از تجهیزات جدید، در اوایل تابستان 2019، با تمرکز روی 3 حوزه زیر معرفی شوند:
- سامانههای نوین: وسایل نقلیه نیروی زمینی ویژه شناسایی که قابلیت کنترل از راه دور دارند. بنابراین میتوان آنها را پیش از خودروهای باسرنشین، به میدان جنگ فرستاد؛ تا توان دفاعی دشمن را محک بزنند.
- وسایط نقلیه جدید لجستیک خودمختار: این خودروها، از پیش، برنامهریزی شدهاند؛ تا تجهیزات حیاتی را به سربازان حاضر در میدان مبارزه برسانند. درنتیجه دیگر نیازی نیست که سربازان، جان خود را برای اجرای چنین عملیاتی، به خطر بیندازند.
- پهپادهای تازه کوچک: این تجهیزات، بسیار کوچکتر از نمونههای مورد استفاده فعلی هستند. از آنها میتوان برای انجام دادن عملیات نظارتی و مقابله با شورش، یا فجایع طبیعی، بهره گرفت.
گوین ویلیامسون (Gavin Williamson)، وزیر دفاع انگلیس گفت:
هر یک از فناوریهای جدید یادشده، تواناییهای نیروی زمینی ما را تقویت میکنند و به صورت همزمان، خطرات جانی پیش روی سربازان را کاهش میدهند. من خوشحال هستم که اعلام کنم؛ تا پایان امسال، در خط مقدم فناوریهای ما، انقلابی رخ خواهد داد.
ویلیامسون ادامه داد:
وزارت دفاع، همواره فناوریهای پیشگام را میپذیرد. همچنین صندوق سرمایهگذاری بالا، این وعده را که قابلیتهای ارتش انگلیس، همواره پیشرفتهتر از دشمنان باقی میماند، تضمین میکند.
تجهیزات یادشده میتوانند تا قبل از سال 2020، در کشورهایی مانند: استونی، افغانستان و عراق، مستقر شوند.
کو کاپسی (Kev Copsey)، مدیر توسعه نیروی آینده ارتش انگلیس در رزمایش جنگجویان خودمختار1 خاطرنشان کرد:
چیزی که ما امروزه در اینجا داریم، مجموعهای از فناوریها است که قصد دارند راه انجام دادن عملیات ارتش را تغییر دهند. پس باید این گونه باشد.
کاپسی افزود:
پهنه عظیم فناوری و ماهیت تهدیدات، به این معنا است که نیروی زمینی انگلیس، باید در مبارزات، مسابقات و رقابتها، بهتر از دشمن باشد.
وی با اشاره به مقاله 5 ناتو (NATO's Article 5)، توضیح داد: بر اساس آن، زمانی که به یکی از اعضای ناتو، حمله میشود، به همه حمله شده است. بنابراین نبردی به صورت سنتی، شکل خواهد گرفت؛ تا تهدید برطرف شود. در مقابل، مقاله زیرمجموعه 5 (sub-Article 5) وجود دارد که به جنگ هیبریدی (hybrid war) اشاره میکند. دشمن در اینگونه نبردها، از همه قدرتهای ملی خود مانند سایبر، بهره گیری خواهد کرد. بنابراین توسعه فناوری، برای روبهرویی با آن، ضروری است.
مارک کارلتون اسمیت (Mark Carleton-Smith)، یکی از مقامات ارشد نیروی زمینی انگلیس اظهار داشت:
سازگاری سریع، یکی از عناصر اصلی، برای موفقیت در جنگ است. تولید نسل بعدی وسایل نقلیه زرهی، روباتهای زمینی و سامانههای خودمختار، نیروی زمینی انگلیس را در حوزه فناوریهای میدان نبرد، بهبود قابلیت مرگبار بودن و بقا و مزیتهای رقابتی، پیشرو نگه میدارد.
- Future Force Development British Army, Ex Autonomous Warrior