استقبال زیاد ایرانیان از نرم افزاری که احتمال جاسوسی از آن زیاد است
وایبر توسط چهار همکار با نام های تالمون مارکو، ایگور مگزینیک، سانی مارولی و اوفر اسموچا تاسیس شد که در این میان تالمون مارکو مدیرعامل شرکت وایبر بوده و سابقه همکاری با سازمانهای امنیتی رژیم صهیونیستی را در پرونده خود دارد. با این حال وی مدعی است که نرمافزار او کاربرد جاسوسی ندارد و شرکتش بیش از هر شرکت دیگری در این حوزه به حریم خصوصی کاربران خود احترام میگذارد.
مدیر عامل وایبر در بخش دیگری از سخنان خود به ایران اشاره کرد و گفت: "ما از استقبال ایرانیان از وایبر بسیار هیجانزده هستیم. وایبر به زودی آپ خود را به زبانفارسی برای فارسیزبانان منتشر میکند و مضمونهایی بومی را نیز برای ایرانیان در اختیار کاربران فارسیزبان قرار میدهد."
این موضوع در حالی بیان می شود که بسیاری از کارشناسان امنیتی داخل کشور معتقدند که بهطورکلی کاربران اپلیکیشنهایی نظیر وایبر، واتسآپ، تانگو و از این قبیل باید مراقب حریم شخصی خود باشند. مخصوصا نرمافزارهایی که با عنوانهای مشابه این نرمافزارها میآیند و همگامسازی با این اپلیکیشنها را انجام میدهند اصلا مورد اطمینان نیستند. نمونه های زیادی از سوءاستفاده این برنامه ها وجود دارد. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۳ یک محقق کشف کرد که میتوان با استفاده از امکان پیامهایی که بر روی صفحه میآیند، قفل صفحه را باز کرد.
لازم به ذکر است که وایبر در ۱۴ فوریه ۲۰۱۴ توسط شرکت ژاپنی راکوتن به قیمت ۹۰۰ میلیون دلارخریده شد. تالمون مارکو با ۳۶۰ میلیون کاربر میگوید وایبر متعلق به راکوتن بزرگترین شرکت تجارت الکترونیک در ژاپن است که دهها میلیارد دلار در بخش کاربر نهایی، فروش دارد. وی درباره این خرید بیان کرد که همکاری وایبر با راکوتن به وایبر این اجازه را میدهد تا بتواند از تخصصها و حجم عظیم کاربران راکوتن استفاده کند و سرعت رشد خود را هر چه بیشتر افزایش دهد و برنامههای خود را جهت کسب درآمد بیشتر گسترش دهد.