استفاده از هوش مصنوعی در برزیل برای تشخیص کرونا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که آزمایشهای کمکی همچنان یک مشکل بزرگ در کشور پرتلاطم آمریکای جنوبی است، اما به لطف سیستمی به نام «RadVid-19»، که با استفاده از الگوریتمهای شرکت آلمانی زیمنس و شرکت چینی هوآوی ساخته شده، هوش مصنوعی به رفع این مشکل کمک میکند.
برزیل بیش از هر کشوری به جز ایالات متحده، مبتلا به این بیماری همهگیر شده است و تقریباً 2.8 میلیون مورد جدید ابتلا و 95 هزار مرگ ناشی از کرونا دارد. محققان براین باورند که در صورت انجام آزمایشهای گستردهتر این ارقام بالاتر خواهد رفت.
پزشکان برزیلی به کمک RadVid-19 تلاش میکنند این مشکل را رفع و تصمیمات درستی در مسیر صحیح درمان بیماران اتخاذ کنند. این سیستم، آنالیز اشعه ایکس قفسه سینه و سیتی اسکنها را برای پیدا کردن لکههایی روی ریههای بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا انجام میدهد.
مارسیو ساوامورا (Marcio Sawamura)، معاون مرکز رادیولوژی بیمارستان کلینیکی دانشگاه سائوپائولو گفت که این نرمافزار با شناسایی مناطق احتمال ابتلا به ویروس کرونا را تخمین میزند. این برنامه به پزشکان روی صفحه رایانه نحوه تغییر ریههای بیماران با گذشت زمان را نشان میدهد و آنها میتوانند دوایر سفید و زرد نشان دهنده آلودگی احتمالی را تجزیه و تحلیل کنند.
نرمافزار یاد شده در 43 بیمارستان برزیل، 60 درصد، به لطف کمک مالی بانک توسعه بین آمریکایی مورد استفاده قرار گرفته است. البته این راه جایگزینی برای تشخیص آزمایشگاهی بهوسیله پزشک محسوب نمیشود؛ اما میتواند به پزشکان در تصمیمگیری نوع درمان درمدت زمان انتظار برای به دست آمدن نتایج آزمایشگاهی، در کشوری که هیچ کمپین آزمایشی در مقیاس وسیع ندارد و جایر بولسونارو (Jair Bolsonaro)، رئیس جمهور برزیل با انتقادهایی مبنی بر نادیده گرفتن بیماری همهگیر مواجه شده، کمک کند.
خلاقیت در بحران
آرتور لوبو (Arthur Lobo)، رادیولوژیست در شهر شمالی بِلِم (Belem) در این خصوص اظهار داشت :
«از آنجا که برزیل کمتر از حد لازم آزمایش میکند، سیتی اسکن و اشعه ایکس به عنوان ابزار تشخیصی استفاده میشوند. این ابزار به ما در تشخیص هنگام شک و تردید کمک میکنند.»
کلودیا لایت (Claudia Leite)، استاد بخش رادیولوژی و انکولوژی در دانشگاه سائوپائولو توضیح داد که این نرمافزار در مراحل اولیه همهگیری در برزیل، وقتی پزشکان تلاش میکردند از افزایش سریع جلوگیری کنند، بسیار خوشایند بود. لایت خاطرنشان کرد :
«در ابتدا، ما واقعاً دچار اضطراب میشدیم، زیرا بعضی اوقات نتایج آزمایشگاه مدت زمان زیادی طول میکشید تا دوباره برگردیم؛ درنتیجه شاید بیمار بدتر و دچار مشکل تنفسی شود و ما هنوز تشخیصی نداشته باشیم. ما به کمک هوش مصنوعی میتوانیم تشخیص کووید-19 و اقدامات مناسب را انجام دهیم. و نتایج آزمایش بعداً آن را تأیید میکند.»
RadVid-19 از اواخر ماه ژوئیه امسال، 10700 اشعه ایکس و سیتی اسکن را تجزیه و تحلیل کرد. محققان هنوز در حال ارزیابی میزان دقت آن هستند.