استفاده از هوش مصنوعی در ایمپلنت مغزی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان،قابلیت هوش مصنوعی در ایمپلنت های مغزی سرعت بازگشت تکلم در افراد فلج را افزایش میدهد.
این فناوری که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو و دانشگاه برکلی توسعه یافته است، از طریق تجزیه و تحلیل فعالیتهای عصبی در حرکات صورت و در زمان تکلم ،سرعت بازگشت تکلم در افراد فلج را افزایش میدهد.
این ایمپلنت در مغز زن فلجی که به مدت ۱۸ سال از سکته مغزی او میگذرد،کار گذاشته شد و او توانست به لطف ایمپلنت مغزی و هوش مصنوعی از طریق آواتار صحبت کند.
18 سال پس از سکته آن جانسون، یک فناوری آزمایشی ،سیگنال های مغزی او را به کلمات قابل شنیدن ترجمه کرده و او را قادر به برقراری ارتباط از طریق یک آواتار دیجیتال کرده است.
این ایمپلنت که جانسون سال گذشته در یک عمل جراحی دریافت کرد، حاوی ۲۵۳ الکترود است که سیگنال های مغزی، هزاران نورون را رهگیری می کند. در طول عمل جراحی، پزشکان یک پورت در سر جانسون نصب کردند که به یک کابل متصل می شود و سیگنال های مغزی او را به یک بانک کامپیوتری منتقل می کند.
کامپیوترها از الگوریتم های هوش مصنوعی برای ترجمه سیگنال های مغزی استفاده میکنند که از طریق یک شکل انیمیشنی دیجیتالی بیان می شوند. بنابراین وقتی جانسون سعی کرد جمله ای مانند عالی است که دوباره شما را ببینم بگوید، آواتار روی صفحه نمایش مجاور آن کلمات را با صدای بلند ادا کرد.
به نظر می رسد این سیستم به طور قابل توجهی سریع تر و دقیق تر از تکنولوژی های قبلی است که تلاش های مشابهی را انجام می دادند و به جانسون اجازه می داد تا با استفاده از واژگان نسبتا گسترده ارتباط برقرار کند.
محققان از ضبط صحبت های جانسون در مراسم عروسی او برای شخصی سازی صدای آواتار استفاده کردند. این سیستم همچنین سیگنال های مغزی جانسون را به حرکات صورت در آواتار مانند لب های جمع شده و حالات احساسی مانند غم یا تعجب تبدیل میکند.
دکتر ادوارد چانگ که عمل جراحی جانسون را انجام داده است، گفت که از تماشای تکلم او از طریق آواتار کاملا هیجان زده شده است.
این فناوری تلاش های گفتاری جانسون را نزدیک به ۸۰ کلمه در دقیقه تبدیل کرد. دکتر چانگ گفت که نرخ طبیعی گفتار حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کلمه میباشد.
جانسون اعلام کرد که از شنیدن صحبت آواتار با صدایی شبیه به صدای خودش احساساتی شده است.