استفاده از سیستم تشخیص چهره آمازون توسط رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، پس از حملات دو هفته پیش حماس به رژیم صهیونیستی که منجر به کشته شدن 1300 نفر و ناپدید شدن صدها نفر دیگر شد، گروهی از کارشناسان سایبری پروژه ای داوطلبانه را برای شناسایی مفقودان آغاز کردند.
آنها کدی نوشتند که سایتهای رسانههای اجتماعی از جمله تلگرام، توییتر و تیکتاک را برای جمعآوری تصاویر و ویدئو از این حمله، جستجو می کرد و سپس با استفاده از الگوریتم تشخیص چهره آمازون، ریکوگنیشن (Rekognition)، آنها این تصاویر را با پایگاه داده ای از عکس های ارائه شده توسط منابع رسمی دولت رژیم صهیونیستی و خانواده های ناپدیدشدگان مقایسه کردند.
در طول دو هفته، این پروژه که توسط رافائل فرانکو، معاون سابق مدیر اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی رهبری میشد، توانست حدود 60 مفقود را شناسایی کند و اطلاعات جدیدی در مورد محل نگهداری و وضعیت پنج نفر دیگر ارائه کند.
فرانکو، که اکنون یکی از بنیانگذاران استارت آپ امنیتی کد آبی سایبر (Code Blue Cyber) است، گفت که این پروژه به دولت رژیم صهیونیستی واگذار شده است؛ زیرا اطلاعات حساس زیادی را جمع آوری کرده است که نمی خواهد با غیرنظامیان به اشتراک بگذارد.
به گفته ارتش رژیم صهیونیستی، حدود 200 اسرائیلی یا مفقود شده اند و یا مشخص است که توسط حماس ربوده شده اند.
فرانکو گفت که تیم داوطلب او متشکل از متخصصان هوش مصنوعی و تحلیلگران امنیت سایبری و اطلاعاتی با نقشهای از مکانهایی که فکر میکردند حماس در آنها فعالیت میکند، بر اساس تجزیه و تحلیل ویدئوهای تهیهشده توسط حماس از اسرائیلیهای اسیر شده توسط اعضای این تیم که قبلاً در آنجا حضور داشتند، شروع کردند.
تجربه میدانی آنها در اطراف غزه با کار در یک «اتاق جنگ سایبری»، سپس به دنبال حسابهای رسانههای اجتماعی مرتبط با آن مکانها، مانند گروههای فیسبوک محلی یا صفحاتی که فیلمهای جنگ را به اشتراک میگذارند، پرداختند و شروع به ضبط تصاویر و ویدیوها کردند.
برخی از سایتهای رسانههای اجتماعی، مانند فیسبوک، باید به صورت دستی جستجو میشدند؛ اما فرانکو گفت که تلگرام ثابت کرده است که یکی از محبوبترین اپلیکیشنها برای اشتراکگذاری تصاویر زمان جنگ است.
یکی از شرکای اصلی این ابتکار، استارتآپ سه ساله اسرائیلی تگ باکس بود که معمولاً از الگوریتمهای هوش مصنوعی خود برای مرتبسازی و دستهبندی تصاویر و ویدیوها برای مشاغل استفاده میکند؛ اما تا حدودی تمرکز خود را برای دو هفته گذشته تغییر داد تا به فرانکو کمک کند و به فیلتر کردن تصاویر خراشیده برای مرتبط بودن قبل از اجرای آنها از طریق ابزار تشخیص آمازون کمک کرد.
گای بارنر، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل تگ باکس (Tagbox)، گفت:
ما نزدیک به هزار نفر داشتیم که وضعیتی برای آنها نداشتیم، که می توانستند زنده یا مرده باشند، اینجا یا در غزه. ما فقط هر چیزی را که ممکن است تا حدودی مرتبط باشد دانلود کردیم و همه آن مطالب را تجزیه و تحلیل کردیم. ده ها هزار عکس و فایل ویدیویی بود. الگوریتم ریکوگنیشن آمازون قادر به تشخیص چهره های مبهم است که یک تحلیلگر انسانی قادر به دیدن آنها نبود.
هنگامی که این فناوری بکار گرفته شد، تیم در کنار ارتش رژیم صهیونیستی برای بازبینی دستی تصاویر شروع به کار کرد.
بارنر گفت:
این کار واقعاً سختی بود، زیرا باید عکسها و ویدیوهای بسیار بدی را مرور کنید که قلب را آزار می دهند.
استفاده فرانکو از تشخیص چهره، دومین مورد استفاده مستند از این فناوری که اغلب با نظارت مرتبط است، در جنگ رژیم صهیونیستی و حماس است.
هفته گذشته، فوربس گزارش داده بود که تشخیص چهره ساخته شده توسط هوش مصنوعی کورسایت (Corsight AI)، یک شرکت اسرائیلی، توسط یک بیمارستان برای بررسی بیماران بستری در برابر پایگاه داده افراد ناپدید شده استفاده می شود.
ابزار تشخیص چهره آمازون در سال 2016 راه اندازی شد و به پلیس و مردم امکان تشخیص چهره ارزان و آسان را ارائه داد.
محققان و خبرنگاران به زودی دریافتند که میتواند برای عملیاتهای نظارتی سریع و آسان نیز استفاده شود، در حالی که دیگران دریافتند که این سیستم همیشه دقیق نیست.
خبرگزاری بازفید نیوز (Buzzfeed News) دریافت که ریکوگنیشن به اشتباه مجرمان را به عنوان افراد مشهور شناسایی کرده است، در حالی که اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا (ACLU) کشف کرده است که به اشتباه 28 عضو کنگره را با افرادی در عکس های دستگیر شده مطابقت داده است.
آمازون بعداً فروش خود را به ادارات پلیس به دلیل نگرانی های اخلاقی متوقف کرد.
آمازون در زمان انتشار این خبر، به این موضوعات واکنشی نشان نداده است.
به گفته وزارت بهداشت غزه، رژیم صهیونیستی با موجی از حملات هوایی به غزه که منجر به کشته شدن بیش از 3 هزار فلسطینی شده است، به حمله حماس پاسخ داده است.