استفاده از دانشگاهیان برای مقابله با تهدیدات سایبری
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ در نشست امنیت سایبری جهانی 2017 در شهر کیف اوکراین، تونی بلینکن (Tony Blinken)، معاون وزیر امور خارجه در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، بهترین راهبرد دفاعی در برابر حملات سایبری را، بهرهبرداری از گروهها و شخصیتهای تحصیلکرده دانشگاهی و تلاش برای افزایش همکاریهای داخلی و بینالمللی دانست.
این مقام آمریکایی به این موضوع نیز اشاره کرد که حملات سایبری و تهدیداتی از این جنس که زیرساختهای بشری را هدف قرار میدهد، همانند تهدیداتی است که بهصورت فیزیکی، زیرساختها با آنها مواجه هستند و باید برای مقابله با آنها، اقدامات جدی انجام داد.
به اعتقاد این مقام آمریکایی، بهترین دفاع در برابر این تهدیدات، تجمیع حجم بالایی از متخصصان دانشگاهی و مراکز علمی با توانایی تفکر و تصمیمگیری در مواقع حیاتی است و این موضوع، میتواند در بسیاری از موارد، چالشها را برطرف نماید.
بلینکن، در ادامه چندین راهکار برای مقابله با تهدیدات سایبری ارائه داد که میتوان از بین آنها، به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد یک پاسخ جمعی برگرفته از گروههای دانشگاهی، سازمانهای مردمنهاد (NGO) و مؤسسات مشابه
- ایجاد همکاری گسترده و همهجانبه بین شرکتها و مؤسسات خصوصی و دولتی برای مقابله با تهدیدات سایبری
- ایجاد استانداردهای امنیت سایبری داخلی برای درک این موضوع که مردم در این فضا، چگونه رفتار میکنند
- تحمیل هزینه به افراد، سازمانها یا گروههایی که حملات سایبری را سازماندهی میکنند
همچنین در صحبتهای این مقام سابق آمریکایی، راهکارهایی نیز در مورد راهبردهای آینده امنیت سایبری مطرح شد و بیان شد که نهادها و سازمانهای مختلف، چگونه باید در برابر تهدیدات سایبری، ایستادگی کرده و از دادههای خود در برابر این حملات، محافظت نمایند.
در بخش دیگری از صبحت های مطرحشده در این نشست، بلینکن، عنوان کرد که سازمانهای مختلف، نباید در موضوع امنیت سایبری، فقط یک گوشه ایستاده و نظارهگر باشند یا اینکه به دنبال ارزیابی این موضوع باشند که چگونه فناوریهای ایجاد شده در امروز، در آینده میتواند بهعنوان یک سلاح به کار گرفته شوند. به اعتقاد وی، همان انرژی و توانی که برای اختراع یک فناوری به کار گرفته میشود، باید برای پیشبینی جنبههای منفی و عواقب خطرناک و چگونگی مقابله با آنها نیز مورداستفاده قرار گیرد.
بلینکن در ادامه به دو اندیشه متفاوت برای مقابله با تهدیدات سایبری اشاره کرد و گفت: «در این رابطه، یک تنش جدی بین دو تفکر وجود دارد. گروهی معتقدند برای مقابله با تهدیدات و چالشهای فناوری، باید در برابر آنها دیوار کشید و عده دیگری نیز معتقدند، بهترین راهکار برای مقابله با چالشها، باز گذاشتن درها و داشتن یک جامعه باز است و باید تلاش کرد تا تهدیدات را کاهش داد.»
درهرحال، نکته واضحی که در صحبتهای اغلب مقامات آمریکایی مشهود است، تلاش برای ایجاد اجماع و اتحاد در موضوع مقابله با تهدیدات سایبری در حوزه بینالمللی است و اینکه این کشور، تلاش میکند تا از این طریق، اهرم فشار جدیدی علیه کشورهای مخالف خود در عرصههای مختلف، بیابد.