about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

استفاده از باکتری‌ها به‌عنوان هارد دیسک

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران دانشگاه هاروارد برای اولین بار موفق شدند اطلاعاتی را روی ژنوم یک باکتری بنویسند، با این کار مسیر استفاده از باکتری‌ها و سلول‌های زنده به‌عنوان (هارددیسک) هموار می‌شود.

این گروه نشان دادند که می‌توان برنامه‌ای را وارد ژنوم یک باکتری کرد، برنامه‌ای که توسط یک کامپیوتر قابل‌اجرا است، این گروه اطلاعات 100 بایتی را در این باکتری ذخیره کردند، نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Science منتشرشده است.

پیش‌ازاین محققان موفق شده بودند که اطلاعات را روی DNA سنتز شده در آزمایشگاه وارد کنند و از DNA برای ذخیره اطلاعات استفاده کنند، اما آنچه این پروژه را متمایز می‌کند این است که این بار محققان این اطلاعات را روی باکتری زنده انجام دادند.

بنابراین باید گفت این باکتری که حاوی اطلاعات موردنظر است، با تکثیر خود درواقع اطلاعات ما را تکثیر می‌کند.
البته پیش‌ازاین محققان برای واردکردن اطلاعات به سلول زنده اقدام کرده و موفق شده‌ بودند تنها 11 بیت داده وارد سلول کنند، این مقدار داده، بسیار کمتر از چیزی است که بتوان به آن اطلاعات گفته شود و به‌عنوان برنامه کامپیوتری از آن استفاده شود.

در این پروژه محققان از سیستم ایمنی باکتری برای نگارش داده‌ها استفاده کردند، در باکتری‌ها، زمانی که یک ویروس به آن‌ها حمله می‌کند اطلاعات وراثتی ویروس درجایی روی DNA باکتری ذخیره می‌شود و این اطلاعات به نسل بعد باکتری‌ها منتقل می‌شود، بنابراین برای همیشه این باکتری‌ها و نوادگان‌ آن‌ها در چند نسل بعد، این نوع ویروس را به‌عنوان مهاجم خواهند شناخت.

این گروه تحقیقاتی دریافتند که اگر رشته‌ای مشابه با ژن‌های ویروس به ظرف کلونی از باکتری‌ها افزوده شود آن‌ها به‌سرعت آن را بلعیده و وارد ماده وراثی خود می‌کنند، بنابراین برای نگارش اطلاعات کافی است از این ترفند برای واردکردن داده استفاده کرد، این اطلاعات در حافظه ژنتیکی باکتری برای همیشه باقی می‌ماند.
نتایج یافته‌های محققان نشان داد که اطلاعات به‌صورت کامل وارد ژنوم همه باکتری‌ها نمی‌شود اما در هزاران بلکه میلیون‌ها عدد باکتری این اطلاعات وجود دارد.

این گروه تحقیقاتی معتقد است که می‌توان بیش از 100 بیت داده را وارد این باکتری‌ها کرد و درنهایت از آن‌ها به‌عنوان هارددیسک استفاده کرد.

تازه ترین ها
قرارداد
1403/10/24 - 13:00- اروپا

قرارداد فناوری جدید شرکت اسرائیلی البیت با ارتش آلمان

شرکت اسرائیلی سیستم‌های البیت قراردادی برای تأمین نشانگرهای هدف لیزری با ارتش آلمان امضا کرد.

برنامه
1403/10/24 - 12:18- هوش مصنوعي

برنامه بریتانیا برای تصاحب منصب رهبری هوش مصنوعی

نخست‌وزیر بریتانیا، طرحی را برای تبدیل‌شدن بریتانیا به رهبر جهانی هوش مصنوعی ارائه خواهد کرد.

اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.