استفاده از اپلیکیشنهای متفرقه دوربین در اندروید 11 محدود میشود
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ کاربرانی که برای گرفتن عکس در اپلیکیشنهای متفرقه به استفاده از اپلیکیشن دوربین شرکتهای ثالث دیگر عادت دارند، با انتشار سیستمعامل اندروید ۱۱ بهگونهای ناخوشایند غافلگیر خواهند شد.
بر اساس گزارشی از وبسایت Android Police، گوگل تأیید کرده است که در نسخهی جدید اندروید، امکان انتخاب اپلیکیشن دوربین برای اپلیکیشنهای شرکتهای ثالت وجود نخواهد داشت. در اندروید ۱۱، هنگامیکه نرمافزاری برای ثبت عکس یا ویدئو درخواست میکند، کاربران فقط میتوانند از اپلیکیشن دوربین سیستمی استفاده کنند که از ابتدا نصبشده است. همچنین، توسعهدهندگانی که قصد دارند امکان استفاده از اپلیکیشنهای دوربین متفرقه را در نرمافزارهایشان مهیا کنند، باید اپلیکیشنهای جایگزین یا اجزای آنها را صراحتاً مشخص کنند.
گوگل این اقدام را بهعنوان طرحی برای «محافظت از حریم خصوصی و امنیت کاربرانش» توصیف کرده است. هر مهاجم سایبری ازنظر تئوری میتواند اپلیکیشن دوربین مخربی را روی گوشی هوشمند کاربر نصب و برای دزدی عکس یا سایر اطلاعات حساس از گوشی از آن استفاده کند. البته گوگل برای شفافسازی دربارهی چگونگی ایجاد محدودیت روی اپلیکیشنهای دوربین شرکتهای ثالث، در گفتوگو با وبسایت The Verge توضیحاتی داده است.
بر اساس گزارش وبسایت یادشده، گوگل نگران اپلیکیشنهایی است که امکان دارد برای ردیابی موقعیت مکانی کاربر عکس درخواست کنند. عکسهایی که کاربران ثبت میکنند، گهگاهی با برچسب جغرافیایی مختصات مکانی آنها همراه هستند. این امکان وجود دارد که اپلیکیشن متفرقه اطلاعات مذکور را از اپلیکیشنهای دوربین شرکتهای ثالث بدزدند. حتی درصورتیکه کاربر مجوز ارسال موقعیت مکانی به اپلیکیشن متفرقه را ندهد، احتمال دارد اطلاعات سرقت شود.
بر اساس بیانیهی گوگل، در سیستمعامل اندروید ۱۱ کاربر فقط زمانی مجبور است از نرمافزار پیشفرض دوربین استفاده کند که در اپلیکیشن درحالاجرا، ساختار داخلی برای استفاده از دوربین وجود نداشته و لازم باشد این اپلیکیشن به دوربین گوشی دسترسی یابد. بنابراین، اگر کاربر در حال استفاده از اپلیکیشنی همچون اینستاگرام است، از بخش دوربین این نرمافزار میتواند استفاده کند. همچنین، میتوان مستقیماً از اپلیکیشنهای دوربین متفرقه بهره برد و با دوبار فشار دادن کلید پاور، اپلیکیشن دوربین انتخابشده را اجرا کرد.
با تمام آنچه گفته شد، محدودیت اعمالشده چندان هم جدی نیست. همیشه این امکان وجود دارد که کاربران تصاویر را با اپلیکیشن متفرقهی مدنظرشان ثبت و از گالری تصاویر، آنها را به اشتراک بگذارند. بااینحال، پیچیدگی چنین راهکاری هنوز بیشتر از تنظیم سادهی اپلیکیشن دوربین مدنظر در نرمافزارهای شرکتهای ثالث است. همچنین، ممکن است در صورت استفاده از دوربین پیشفرض مشکلاتی پدید آید. برای مثال، اگر اپلیکیشن دوربین پیشفرض گوشی معمولی باشد، کاربر راهی جز ثبت تصاویر باکیفیت متوسط نخواهد داشت.
علاوهبراین، ممکن است محدودیت جدید برای کاربران حرفهای اندروید تغییری ناخوشایند باشد. سیستمعامل اندروید از ابتدا روی انعطافپذیری در اپلیکیشنهای کاربران متمرکز بود؛ درنتیجه، اجبار برای استفاده از اپلیکیشن در شرایط خاص، گامی روبهعقب محسوب میشود. گوگل در وضعیت خاصی قرار دارد و باید بین مقابله با تهدیدهای امنیتی و حفظ راحتی تعادل برقرار کند و هراقدامی در این زمینه موجب ناخرسندی برخی کاربران خواهد شد.