استفاده آمریکا از حساب های کاربری جعلی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ در بازنگری موضوع حریم خصوصی توسط وزارت امنیت داخلی در آمریکا که در جولای 2019 صورت پذیرفت، ممنوعیت قبلی برای مأمورین دولت در زمینه ایجاد حسابهای جعلی، به حالت معکوس در آمد و این موضوع برای آنها، مجاز شد.
اطلاعیه سرویس خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا (USCIS) در این زمینه توضیح میدهد که حسابها و هویتهای جعلی که ایجاد میشود به کارکنان اداره خدمات مهاجرت اجازه میدهد که راحتتر در مورد شواهد کلاه برداری و نگرانیهای امنیتی تحقیق کنند و به فردی اجازه دهند که به آمریکا بیاید یا نیاید. این تغییر در سیاست، در بخشهای دیگر دولت آمریکا، نظیر وزارت امور خارجه نیز مشاهده میشود. اخیراً این وزارتخانه از اپلیکیشن ها برای بررسی حسابهای کاربرانی استفاده میکند که درخواست ویزا برای ورود به آمریکا دارند و این کار را از ماه ژوئن آغاز کرده است. کارشناسان، این تغییر سیاستها را در راستای قوانین سختگیرانهای میدانند که دولت ترامپ، برای مهاجران و کسانی وضع کرده است که قصد ورود به ایالاتمتحده را دارند.
هنوز این موضوع مشخص نیست که ایجاد حسابهای جعلی شبکههای اجتماعی، با سیاستهای شبکههای بزرگ اجتماعی نظیر فیس بوک یا توییتر، همخوانی خواهد داشت. این دو شبکه، ایجاد حسابهای جعلی و جا زدن افراد بهجای یکدیگر را، خلاف قوانین میدانند و اعلام کردهاند که با آنها، برخورد خواهند کرد.
توییتر و فیس بوک، اخیراً حجم زیادی از حسابهای کاربری که معتقد بودند از طرف دولت چین ایجادشده و برای عملیات اطلاعاتی مورداستفاده قرار میگیرد را مسدود کرده و مدعی شدهاند که بخش زیادی را نیز در آینده مورداستفاده قرار میدهند.
مقامات توییتر در این زمینه اعلام کردهاند: «این موضوع خلاف سیاستهای کلی ما است که از شخصیتهای جعلی برای نظارت بر افراد استفاده شود. ما این موضوع را بررسی خواهیم کرد که آیا سیاستهای سرویس شهروندی و مهاجرت آمریکا، باسیاستهای ما، مطابقت دارد یا خیر.» مقامات فیس بوک تاکنون در این زمینه، اظهارنظری نکردهاند.
بر این اساس، بازنگری در شبکههای اجتماعی باید توسط افسران اداره امنیت ملی و شناسایی خرابکاری اداره مهاجرت و خدمات شهروندی صورت بپذیرد و آنهم در مواردی روی میدهد که برخی نمونهها، علامت زده شده تا تحقیقات بیشتر روی آنها صورت بپذیرد. ارزیابی امنیتی در این زمینه یادآور میشود که افسران و مأموران این اداره، تنها میتوانند مواردی را بازبینی کنند که تحت دید عموم قرار دارد و سایر کاربران نیز به آن دسترسی خواهند داشت. آنها نمیتوانند کسی را فالو کرده یا با آن دوست شوند و از سوی دیگر، باید تحت آموزشهای سالانه قرار بگیرند. همچنین بر اساس سندی که وزارت امنیت داخلی در این زمینه منتشر کرده است، مأموران نمیتوانند وارد تعامل با کاربران در شبکههای اجتماعی شوند و تنها میتوانند اطلاعات قبلی مخاطب را مورد بازبینی و بررسی قرار دهند. بسیاری از شبکههای اجتماعی، این قابلیت رادارند که هر فردی، بتواند بدون داشتن حساب کاربری، اطلاعات کاربران آن را مشاهده نماید. این در حالی است که برخی دیگر از شبکههای اجتماعی، چنین قابلیتی را محدود کردهاند و باید برای دیدن اطلاعات کاربران، حتماً حساب کاربری در این شبکهها ایجاد نمود.
دیو ماس (Dave Maass)، یکی از کارشناسان بنیاد حمایت از آزادیهای مدنی در بنیاد مرزهای الکترونیک، در این زمینه معتقد است که استفاده و بهرهبرداری از حسابهای کاربری جعلی، اعتبار ما در شبکههای اجتماعی را تضعیف مینماید و قابلیت در ارتباط بودن با مردم در این شبکهها را از ما سلب مینماید. همچنین وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این زمینه میگوید:
این نمیتواند بهعنوان یک استاندارد دوگانه تعریف شود و کاری را که پلیس قادر به انجام آن باشد، توسط مردم عادی قابل انجام نباشد.
مایک جرمن (Mike German)، یکی از افسران بازنشسته پلیس فدرال آمریکا، در این زمینه میگوید:
مهم است که دستورالعملها و چارچوبهای قوی در این زمینه وجود داشته باشد وسوالات زیادی مطرح شود که سوءاستفادهای از این موضوع روی ندهد.
در ژانویه 2017، وزیر سابق امنیت داخلی آمریکا، نامه جدیدی در مورد حریم خصوصی منتشر کرد که مجوزهایی را به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا داده بود که بر اساس آن، میتوانست فعالیتهایی را تحت قانون، برای بازرسی و نظارت انجام دهد اما این فعالیتها، محدود به دسترسی به اینترنت و چک کردن محتوای عمومی اینترنت، با استفاده از حسابهای ساختگی نبود.