استرالیا، خواهان خصوصی ماندن اینترنت شد
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به ادعای برخی کارشناسان، در حال حاضر فضای اینترنت، توسط تعدادی سازمان مردم نهاد چند ملیتی، اداره می شود؛ ادعایی که البته در صحت آن، تردید های فراوانی وجود دارد و بعید به نظر می رسد که سازمان های امنیتی مهم در ماه مارس گذشته، چین پیش نویس موافقت نامه ای را منتشر کرد که بر اساس آن، یک توافق نامه بین المللی برای افزایش کنترل های دولتی بر اینترنت، صورت بپذیرد. بر این اساس، ایده کنونی حاکمیت بر زمین و دریا، در مورد فضای سایبری نیز گسترش پیدا خواهد کرد.
بعد از ارائه این پیشنهاد، روسیه نیز به پشتیبانی از چین پرداخت و اعلام کرد، دو کشور بر سر این موضوع توافق دارند که همکاری و هماهنگی بین دو کشور، سبب افزایش امنیت ملی خواهد شد.
فرگس هانسون (Fergus Hanson)، از کارشناسان موسسه سیاست راهبردی استرالیا، در این باره معتقد است: «گروه بزرگی از دولت های اقتدارگرا، در تلاش برای اعمال فشار بر دولتی کردن اینترنت هستند.»
دولت های غربی، مدعی هستند که نفوذ دولت هایی نظیر چین و روسیه به موضوع کنترل اینترنت، سبب خواهد شد محدودیت های بیشتری بر موضوع آزادی اطلاعات در فضای اینترنت خواهد شد.»
دان تیهان (Dan Tehan)، وزیر سایبری استرالیا در این باره گفت: «هر گونه تحرکی بر خلاف توافق صورت گرفته سال 2015 در سازمان ملل، خطرناک است.»
تیهان، در بخش دیگری از صحبت های خود در این رابطه گفت: «برخی دولت ها، موافق این موضوع هستند که ما به عقب بازگردیم و در مورد کنوانسیون های جدید در مورد فضای سایبری، با یکدیگر به گفتگو بنشینیم. این یک نگرش خطرناک در مورد تهدید پیش روی ماست. ممکن است در اثر این واقعه، بازیگران خطرناک عرصه سایبری، فرصت و میدان استفاده از قدرت های قانونی موجود را برای رسیدن به اهداف خود، به دست بیاورند.»
استرالیا، یکی از متحدین اصلی آمریکار در عرصه فضای سایبری محسوب می شود و مقامات دو کشور، دیدگاه های یکسان و مشابهی در مورد آزادی اینترنت و جریان آزاد اطلاعات دارند.