استخدام دختران اسرائیلی برای جنگ سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تالی بن آرویا (Tali Ben Aroya)، بنیان گذار 33 ساله استارتآپ شبکه اجتماعی اسرائیلی گفت:
من بارها تنها خانم حاضر در میان مدیران مرد صنعت بودهام و همیشه از خودم میپرسیدم که دیگر زنان کجا هستند. بعدها فهمیدم که اگر میخواهم تغییراتی به وجود آورم، تنها کارآفرین بودن کافی نیست. من باید به زنان دیگر نیز برای کارآفرینی کمک کنم.
او – که اکنون در حال گرفتن مدرک کارشناسی ارشد خود در علوم رایانه ای از دانشگاه بن گوریون در شهر بئرشبع است – به عنوان تنها خانم حاضر در کلاس 30 نفره اعلام کرد:
مشکل این است که فناوری طوری عرضه میشود که خوشایند دختران نیست. دختران دوست دارند کارهایی مرتبط با جامعه مانند یافتن راهی برای درمان سرطان پیدا کنند، اما آنها نمیدانند که فناوری بهترین راه برای این کار است. در جامعه ما، پسران تمایل بیشتری به رقابت دارند. ما دختران را مجبور به رسیدن به اهداف بالاتر نمی کنیم.
بن آرویا به عنوان مدیر بخش توسعه محتوا در کمپ CyberGirlz تمایل به ایجاد تغییر دارد؛ هدف این کمپ، پرورش علاقه و مهارت در فناوری در میان دختران دبیرستانی با توانایی بالا است. در حال حاضر حدود 2 هزار دختر در باشگاه و انجمن CyberGirlz حضور دارند و کمپ فوق میزبان رویدادهای هکاتون، جلسات آموزشی، ملاقات ها و رویدادهایی است که دختران، مشاوره و راهنمایی دیگر مربیان زن را دریافت می کنند و بسیاری از این مربیان در واحدهای فناوری نخبگان ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت دارند.
به گفته شرکت اسرائیلی غیرانتفاعی «Start-Up Nation Central» در تلآویو - که بر اکوسیستم فناوری نظارت دارد – در حال حاضر تقاضا برای متخصصین و افراد حرفهای از سوی حدود 15 هزار نفر در اسرائیل رقم بالایی است. نیاز به این افراد با مهارتهای فنی خاص مانند: برنامه نویسی، الگوریتم، رمزگذاری و کلان داده به شدت احساس میشود.
با توجه به اهمیت بخش فناوری ناشی از تولید ناخالص داخلی اسرائیل، حصول اطمینان از حضور افراد توانمند برای کار در این بخش به اولویت ملی تبدیل شده است. در اغلب موارد این نیاز در ارتش رژیم صهیونیستی – بهویژه واحد مشهور اطلاعاتی 8200 – وجود دارد که مکانی برای کسب آموزش و تجربه جوانان علاقهمند به فناوری برای تبدیل شدن به نوآوران فناوری موفق محسوب میشود.
با این حال، براساس آمار سال گذشته سربازان زن تنها 27 درصد از کل برنامه نویسان در نیروهای دفاعی اسرائیل را در سال 2015 تشکیل دادند؛ و تنها 12 درصد از سربازان در واحدهای سایبری رقابتی نیروهای دفاعی ارتش خانم بودند. همین میزان زن بطور کلی در صنعت هایتک نیز به چشم میخورد.
کمپ CyberGirlz تمام تلاش خود را برای ایجاد تغییر با راهاندازی یک باشگاه پس از مدرسه در شهر مرکزی مُدین (Modiin) به منظور انتخاب حدود 60 دانشآموز سال دوم دبیرستان و بالاتر در ماه سپتامبر امسال انجام داد. هدف از این کار، آماده کردن دانشآموزان برای واحدهای فناوری با مهارت بالا در نیروهای دفاعی ارتش اسرائیل است. تأمین مالی این باشگاه از سوی وزارت دفاع اسرائیل بطور مشترک با بنیاد راشی (Rashi) و شرکت مرکزی ملی استارتآپ است و بوسیله پل سینگر (Paul Singer)، میلیاردر یهودی حمایت مالی میشود.
ماتی زوئگ (Maty Zwaig)، مدیر برنامه های سرمایه انسانی شرکت Start-Up Nation Central و سرهنگ دوم واحد کامپیوتری در گروه اطلاعات نیروهای دفاعی ارتش اسرائیل اظهار داشت:
هدف ما، وارد کردن دختران ماهر و با دانش لازم برای گذراندن امتحانات واحد 8200 و خدمت در ارتش به عنوان برنامهنویس است.
دختران در یک دوره 2 ساله به مدت 4 ساعت و یک بار در هفته آموزش میبینند. آنها علم شبکه، برنامه نویسی، چارچوبهای دیجیتال و استفاده از الگوریتم های پیچیده برای ردیابی دشمنان بالقوه اسرائیل را یاد میگیرند.
بر خلاف کلاس های رایانه ای معمولی دبیرستان، این برنامه درسی بر مهارت های آموزشی هکر متمرکز است. دختران تست نفوذ را انجام می دهند که حملات سایبری را برای پیدا کردن آسیب پذیری بالقوه، تجزیه و تحلیل شبکه و یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون (Python) شبیهسازی میکند.