از بمب اتمی تا بمب سایبری
یکی از فرماندهان بخش امنیت سایبری کاخ سفید گفت که آمریکا باید توانایی این را داشته باشد تا بدترین اتفاقات سایبری علیه این کشور را متوقف کند به نحوی که هرکسی که آمریکا را تهدید کند از کرده خود پشیمان شود.
در اجلاس اخیر RSA، مایکل دنیل (Michael Daniel)، هماهنگکننده امنیت سایبری کاخ سفید، گفت که آمریکا باید تواناییهای حمله سایبری خود را برای جلوگیری از حملات سایبری که منافع آمریکا را تهدید میکند، افزایش دهد. او همچنین افزود که ابتدا قوانین اساسی جنگ سایبری باید بررسی شوند.
اول آوریل 2015، باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا قانون اجرایی را امضا کرد که به آمریکا اجازه میدهد تا بتواند تحریمهای اقتصادی را علیه اشخاص و دولتهایی که آمریکا را تهدید میکنند اجرا کند. مایکل دنیل، دستیار ویژه باراک اوباما در مسائل امنیتی، در اجلاس RSA در سانفرانسیسکو گفت که آمریکا به روشهایی نیاز دارد تا بتواند دشمنان را بهصورت آنلاین نابود کند.
مایکل دنیل گفت که آمریکا به یک ابزار بزرگتر نیازمند است تا به دنبال افرادی برود که علیه آمریکا اقدامات غیرقانونی سایبری انجام میدهند.
وی افزود که موانع دستیابی به این توانایی بسیار زیاد هستند، اما این توانایی تنها برای این نیست که علیه مجرمان عادی و هرروزه سایبری استفاده شود بلکه این توانایی به آمریکا اجازه میدهد تا به دنبال بدترین دشمنان خود برود.
اگر دولت آمریکا بخواهد بهتنهایی این کار را انجام دهد با محدودیتهای زیادی روبرو است. همچنین دنیل به راههایی اشاره کرد که در آن صنایع مختلف برای بهبود کیفیت محصولات خود از ترکیب اطلاعات استفاده میکنند. دنیل به شرکت Underwriters Laboratories اشاره کرد و بیان کرد که آمریکا باید از روش این شرکت در فناوریهای سایبری خود استفاده کند.Underwriters Laboratories یک مرکز آزمایش کردن امنیت محصولات الکتریکی است.
دنیل در ادامه سخنانش به این نکته نیز اشاره کرد که برای رسیدن به این توانایی دولت و صنعت باید به تبادل اطلاعات با یکدیگر بپردازند. دنیل افزود که لوایح «محافظت و به اشتراکگذاری اطلاعات سایبری» (CISPA) و «حسابرسی سامانههای اطلاعاتی تائید شده» (CISA) که مردم درباره آن نگران هستند این هفته برای رأیگیری به کنگره میروند و تضمین داد که این قوانین بدون هیچگونه مشکلی تصویب خواهند شد.
به گفته مایکل دنیل اگر آمریکا در بلندمدت میخواهد بهصورت آنلاین به دنبال مجرمان سایبری برود نیاز به همکاری بینالمللی دارد و هدف ایجاد قوانین بینالمللی در حوزه رفتار سایبری برای مقابله با تهدیدات سایبری است.
مایکل دنیل ادعا کرد که: "ابزارهای اصلی ما ابزارهای اطلاعاتی و نظامی برای استفاده در حملات سایبری نخواهد بود به دلیل اینکه آمریکا تنها کشوری نیست که این تواناییها را دارد و ما قادر نخواهیم بود تا یک مزیت نامتقارن را حفظ کنیم و باید آمادهباشیم که کشورهای دیگر نیز این کار را انجام دهند."
لازم به ذکر است که در تیتر خبر اصلی از اصطلاح Cyber nuke برای نابود کردن مخالفان سایبری آمریکا استفادهشده است. nuke به معنای حمله هستهای و سلاح هستهای است. Cyber nuke یا سلاح کشتارجمعی اینترنتی، یک سلاح سایبری است که امکان تخریب و از کار انداختن اینترنت کل کره زمین را دارد. استفاده از این اصطلاح توسط یک سیاستمدار (مایکل دنیل) برجسته آمریکایی یادآور استفاده امریکا از سلاح هستهای در هیروشیما و ناکازاکی است که آمریکا به بهانه نابودی دشمن خود از بمب هستهای برای کشتار مردم این دو شهر استفاده کرد.
این نکته از جنبه دیگری نیز قابل بررسی است چرا که استفاده از یک سلاح کشتار جمعی اینترنتی، حکمی همانند استفاده از بمب اتم را دارد و به همین میزان از اعتبار بین المللی یک کشور خواهد کاست. اینکه آیا واقعا ایالات متحده توان همچین کاری را خواهد داشت و یا اینکه آمریکا قادر خواهد بود در جامعه بین المللی از این سلاح استفاده نماید، علامت سوالهایی است که مقامات آمریکایی باید به آنها پاسخ دهند.
سالیان سال است که انبارهای نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی، مملو از سلاح های مخرب اتمی است و استفاده از آنها عملا برای سران این دولت ها غیر ممکن است. به همین خاطر باید در ادعای مطرح شده از جانب این مقام آمریکایی کمی تردید کرد و احتمال می رود که وی از این حرف، صرفا قصد داشته تا مدتی خوراک خبری رسانه های همراه خود را فراهم سازد.