ارتش چین از سازمان دارپا الگوبرداری میکند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ارتش چین برای ساخت و توسعه سلاحهای پیشرفتهای مانند توپهای الکترومغناطیسی و هواپیماهای رادار گریز، بخش جدیدی را با الگوبرداری از دارپا آمریکا ایجاد کرده است.
به گزارش تلویزیون مرکزی چین (CCTV)، کمیتهی رهبری تحقیقات علمی چین (Scientific Research Steering Committee) در اوایل سال 2017 ایجاد شد. این کمیته مستقیماً زیر نظر کمیسیون مرکزی ارتش[fn]Central Military Commission[/fn] (CMC) که رهبری آن را شی ژینگ پینگ رییس جمهور این کشور بر عهده دارد، فعالیت میکند.
در گزارش مذکور آمده است: «همانطور که همه میدانند، اینترنت، موقعیتیاب جغرافیایی، جنگندههای رادار گریز، توپهای الکترومغناطیسی، سلاحهای لیزری و اکثر فناوریهای پیشرفتهی دیگر متعلق به دارپا هستند. ما برای به دست آوردن مزیتهای رقابتی باید تلاش بیشتری را برای ارتقا فناوریهای ارتش خود به کار ببریم.»
تلویزیون مرکزی چین در گذشته نیز گزارش داده بود جنگندهی چنگدو جی-20 (Chengdu J-20) از ماه مارس به عنوان اولین هواپیمای رادار گزیر در نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA Air Force) به خدمت گرفته شده است. همچنین سامانهی نیروی الکتریکی مجتمع[fn]integrated electrical propulsion system[/fn] (IEPS) جدیدی برای کشتیهای جنگی این کشور ساخته شد.
ما ویمینگ (Ma Weiming)، یکی از فرماندهان ارشد نیرو دریایی چین توضیح داد سامانهی یاد شده با هدف گسترش سلاحهای رادیویی فرکانس بالا[fn]high-energy radio-frequency[/fn] (HERF) روی کشتیها ایجاد شد. چنین سلاحهایی با بهرهگیری از انرژی هدایت شده برای آسیب رساندن به تجهیزات دیجیتالی مانند رایانهها استفاده میشوند و قابلیت به کار گرفته شدن در سامانههای ضد موشکی را دارند. در حال حاضر چین، آمریکا، روسیه و هند در حال توسعهی این سلاحها هستند.
کمیتهی رهبری تحقیقات علمی چین و کمیسیون علمی و فناوری سی.ام.سی (CMC Science and Technology Commission) رهبری نوآوریهای علمی و فناوری شکلگرفته را برعهده دارند.
سانگ ژانگپینگ (Song Zhongping)، یکی از مفسران نظامی هنگکنگ گفت: «کمیتهی مذکور باید شامل دانشمندان و مهندسانی پیشرو باشد که با فناوریهای پیشرفته آشنایی دارند.»
سانگ گفت: «کمیتهی رهبری تحقیقات علمی نقش مشاور را برای سی.ام.سی بازی میکند تا آنها بتوانند در مورد طرحهایی که در مراحل اولیه قرار دارند تصمیمگیری کنند. در مقابل تأمین هزینهها، منابع موردنیاز و اجرای دقیق طرحها بر عهدهی یکی از 15 بخش مختلف سی.ام.سی صورت میگیرد.»
شی ژینگ پینگ در زمان بازسازی ارتش، 4 هستهی اصلی بدنهی ارتش خلق چین را منحل کرده و آن را با 15 گروه کوچکتر جایگزین کرد. این اقدام مورد حمایت 90 درصد مشاوران قرار گرفت. همچنین در نتیجهی این کار 200 موقعیت شغلی از بین رفتند.
رییس جمهور چین در سال 2015 اعلام کرده بود تا پایان این سال تعداد افراد حاضر در اترش خلق چین با کاهش 300 هزار نفری به 2 میلیون نفر میرسد.
مقامات کشور چین مدتی قبل نیز اعلام کرده بودند قصد دارند تا سال 2030، علاوه بر تبدیل شدن به کشوری برتر در زمینهی هوش مصنوعی از آن برای به دست آوردن سلطهی اقتصاد جهان استفاده بکنند. به همین دلیل آنها قصد دارند ارزش صنعت را به 147.7 میلیارد دلار برسانند.
رسیدن به سلطهی اقتصادی در سه مرحله صورت خواهد گرفت. در مرحلهی اول تا سال 2020 چین نسل جدیدی از تئوریهای هوش مصنوعی را ایجاد میکند که شامل استانداردها، سیاستها و اصول اخلافی این حوزه میشود. از این تئوریها در تعدادی از ابزارها و نرمافزارها استفاده خواهد شد.
چین در مرحلهی دوم باید تا سال 2025 به پیشرفت عظیمی در هوش مصنوعی دست پیدا کند که موجب ارتقا صنعتی و تغییرات اقتصادی خواهد شد. در نهایت چین باید تا 2030 با صنعتی به ارزش یاد شده به یکی از رهبران هوش مصنوعی و اقتصاد جهانی تبدیل شود.