ارائه خدمات کوانتومی ابری توسط مایکروسافت
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت مایکروسافت در زمان برگزاری اجلاس بیلد ۲۰۲۰ (Build 2020) -که به علت بیماری کرونا به صورت کاملا آنلاین برگزار شد- محصولات متنوعی را به نمایش گذاشت. یکی از این دستاوردها «اژر کوانتوم» (Azure Quantum) بودند. اژر کوانتوم یک پلتفرم محاسبات کوانتومی است که به صورت محدود در دسترس توسعهدهندگان و شرکتها قرار خواهد گرفت؛ زیرا همچنان در مراحل اولیه و پیشنمایش قرار دارد.
شرکتها و افرادی که توسط مایکروسافت انتخاب شوند، خواهند توانست به نرمافزارها و سختافزارهای مایکروسافت، «1QBit»، «هانیول» (Honeywell)، «lonQ» و «QCI» دسترسی پیدا کنند.
مایکروسافت همچنین اعلام کرد حتی اگر افراد نتوانند به صورت مستقیم به پلتفرم مذکور دسترسی پیدا کنند، همچنان امکان یادگیری محاسبات کوانتومی را دارند؛ زیرا این شرکت هماکنون کیت توسعه کوانتومی (QDK) را به صورت متنباز برای علاقهمندان منتشر کرده است. به علاوه این شرکت شرح داد در «پلتفرم یادگیری مایکروسافت» (the Microsoft Learn platform)، دو دوره مختلف را برای شروع آموزش برنامهنویسی کوانتومی قرار داده است. این دورهها کاربران را با نحوه برنامهنویسی به زبان «Q#» آشنا میکنند.
مایکروسافت توضیح داد روی شیوه جدید از پیادهسازی کیوبیتها کار میکند؛ اما در حال حاضر از بیان جزئیات خود خودداری کرده است.
با وجود این که همچنان برنامههای کاربردی که از محاسبات کوانتومی در زندگی روزمره انسانها استفاده میکنند به وجود نیامدهاند، شرکتهای مختلف در حال ایجاد بسترهایی هستند تا بتوان به توسعه سریعتر این فناوری کمک کرد. برای مثال گوگل مدتی قبل بخشی از خدمات ابری تنسورفلو (TensorFlow) خود را با تمرکز روی رایانش کوانتومی در اختیار علاقهمندان قرار داد. شرکت IBM نیز با اقدامی مشابه به واسطه خدمات ابری، دسترسی به سامانه کوانتومی خود را فراهم کرده است.
آمازون نیز هماکنون خدمات رایانش کوانتومی خود را با نام «آمازون براکت» (Amazon Bracket) ارائه میدهد. البته این بستر همچنان در فازهای اولیه بوده، دسترسی به آن محدود است و کاربران تنها میتوانند با مدارهای کوانتومی کار کنند.