ارائه تعریف جدید از شبکه عصبی توسط روسیه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شبکههای عصبی قادر هستند فعالیت مغز انسان و نحوه یادگیری آن را شبیهسازی کنند. این فناوری هماکنون در حوزههای بسیاری مانند خودروی بی راننده تا پردازش زبان طبیعی و تصویر کاربرد دارند. با وجود این بسیاری از پژوهشگران معتقدند همچنان از ظرفیت کامل آن بهرهبرداری نشده است؛ زیرا فناوریهای پیشرفتهتر، امکان تصمیمگیری بهتر را فراهم میکنند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی تایمن روسیه مدل جدیدی از نورون بیومورفیک (biomorphic neuron) را تولید کرده و با استفاده از آن، مفهوم جدیدی از شبکه عصبی را ارائه دادند. محققان ادعا میکنند این شبکه مشابه به یک سلول مغز واقعی است و عملکردی کاملاً مشابه را ارائه میدهد.
نوآوری یاد شده به مانند یک سلول عصبی واقعی، دارای دندریت (dendrite)، سوما (Soma) و اکسون (Axon) هستند. این اجزا میتوانند به شیوههای مختلفی به یکدیگر متصل شده و شبکهای پیچیده و انعطافپذیر به وجود آورند. از طرفی ادعا می شود شبکه عصبی مذکور توانایی فکر کردن و پردازش سریعتر دادهها را دارد.
پژوهشگران برای ایجاد سلولهای عصبی بیومورفیک، از «ممریستور» (Memristors) بهره گرفتهاند. ممریستور امکان پیوند میان سلولهای عصبی و سیناپسها را فراهم کرده یک نمونه طبیعی به وجود میآورد که مشابه ساختار مغز انسان است.
از فناوری یاد شده میتواند به منظور ایجاد مدلی از نئوکورتکس مغز بهره گرفت که برای پردازش به نیروی زیادی نیاز ندارد. همچنین سرعت پردازش افزایش پیدا میکند.