ادعای گسترش کمپین آنلاین اطلاعات غلط در چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ براساس گزارش جدید «FireEye»، شرکت پدافند سایبری، کمپین اطلاعات غلط چین در شبکههای اجتماعی، که برای اولین بار در سال 2019 شناسایی شد، اخیراً به طور قابل توجهی گسترش یافته است. طبق ادعای کارشناسان، این کمپین، که با چند صد حساب در توییتر، فیسبوک و یوتیوب برای ترویج منافع چین و سرکوب جنبش دموکراتیک در هنگکنگ آغاز به کار کرد، اکنون کار خود را به دهها هزار حساب در بسیاری از سایتهای سراسر جهان گسترش داده است.
شرکت در گزارشی با اشاره به چند پیشرفت مهم اخیر، اول از همه افزایش فعالیت و تلاش برای ایجاد ناآرامی در ایالات متحده، گفت :
«از زمان شروع ردیابی کمپین در اواسط سال 2019، تغییرات متعددی در تاکتیکهای آن مشاهده کردیم که بسیاری از آنها در جاهای دیگر به طور عمومی گزارش شدهاند که از آن جمله میتوان به استفاده از عکسهای مصنوعی ایجاد شده برای تصاویر پروفایل حساب و تبلیغ انواع مختلف موضوعات روایی اشاره کرد.»
محققان در گزارش خود نوشتند :
«دامنه فعالیت، از نظر زبانها و پلتفرمهای مورد استفاده، بسیار وسیعتر از آن چیزی است که قبلاً درک شده بود. اکثر گزارشها فعالیتهای انگلیسی و چینی زبان را در غولهای رسانه اجتماعی فیسبوک، توییتر و یوتیوب برجسته میکنند. با این حال، ما اکنون به این نتیجه رسیدهایم که این فعالیت طرفدار PRC در 30 پلتفرم رسانه اجتماعی و بیش از 40 وبسایت و انجمن تخصصی و به زبانهای دیگر از جمله روسی، آلمانی، اسپانیایی، کرهای و ژاپنی انجام میشود.»
این کمپین همچنین در شبکههایی مانند تیکتاک (TikTok)، «Vimeo» و «Tumblr» مشاهده شده است. محققان خاطرنشان کردند که این آمار بدان معنا است که عوامل پشت شبکه حسابها، رد پای آنلاین خود را به میزان قابل توجهی گسترش دادهاند. به نظر میرسد عوامل تلاش میکنند تا هرچه بیشتر در پلتفرمها برای رسیدن به مخاطبان جهانی حضور داشته باشند.
کارشناسان معتقدند که تحول دیگر، تلاش برای ایجاد ناآرامی در ایالات متحده با بسیج فیزیکی معترضان در واکنش به همهگیری کووید-19 است. آنها ادعا کردند که اگرچه هیچ نشانهای مبنی بر تلاشهای آنلاین منجر به هرگونه فعالیت در دنیای واقعی شناسایی نکردهاند، اما این امر منجر به درخواست برای بسیج فیزیکی در مقایسه با فعالیتهای قبلی یک پیشرفت قابل توجه است که به طور بالقوه نشان دهنده ایجاد انگیزه در دنیای واقعی به منظور فعالیت خارج از قلمرو چین است.
علاوه بر این، براساس ادعای کارشناسان، این کمپین در حال انتشار مقدار زیادی اطلاعات جعلی به زبانهای مختلف در مورد همهگیری کرونا است. وقتی محققان سطح زبان در پستها را بررسی کردند، متوجه اشتباهات املایی و دستوری شدند که یکی دیگر از نشانههای احتمالی تألیف از سوی افراد غیر بومی است.
ماه گذشته، FireEye گزارشی را منتشر کرد که در آن فعالیت سایبری تهاجمی علیه سازمانهای اسرائیلی را به اطلاعات چین نسبت میداد.