ادعای هک 23 دانشگاه آلمان توسط ایران
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان به نقل از تاور؛ طبق گزارش منتشر شده توسط مجله اشپیگل، طی یک حمله سایبری، هکرهای ایرانی به صورت هدفمند 23 دانشگاه آلمان را هدف قرار داده اند. در این حمله سایبری هکر ها موفق به سرقت تحقیقات و پایان نامه های انتشارنیافته، شدند که از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
این حمله سایبری از سال 2014 آغاز شده است و طبق تحقیقات صورت گرفته، این احتمال وجود دارد که توسط مرکز مبنای تهران انجام شده باشد. مؤسسه مبنا، یک شرکت خصوصی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
در همین راستا ایالات متحده در مارس 2018، 9 نفر از هکرهای ایرانی را متهم به هک دانشگاه ها و سازمان های دولتی آمریکا کرد.
طی بیانیه ای اعلام شد که هکرها توانسته اند 320 دانشگاه را هک کنند که در این میان، 144 دانشگاه متعلق به آمریکا بود. از طرفی ارزش اطلاعات سرقت شده از این مراکز علمی، مبلغی در حدود 3.4 میلیارد دلار است.
همچنین مشخص شد که هکرها علاوه بر دانشگاه ها، حساب های کارمندان و کارکنان دولت آمریکا را هدف قرار داده و توانسته اند به مراکز و نهادهای دولتی و خصوصی نفوذ کنند. این مراکز عبارت اند از: کمیسیون تنظیم مقررات فدرال، سامانه های انرژی ایالت هاوایی و ایندیانا، وزارت آموزش و پرورش ایندیانا، سازمان ملل متحد و صندق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد که همگی هدف حملات سایبری قرار گرفته اند.
مقامات کشورهایی که به آن ها حمله شده وقتی که متوجه شدند پشت این حملات، کشور ایران قرار دارد، بسیار نگران شدند. همچنین این نگرانی ها زمانی افزایش پیدا کرد که معلوم شد مؤسسه مبنا که یک شرکت وابسته به سپاه پاسداران است پشت این حملات قرار دارد. آنان مدعی شدند که سپاه نقش محوری را در این یورش برعهده دارد و در سراسر جهان موجب افزایش تروریسم شده است.
دفتر فدرال دادستان آلمان، برای رسیدگی به جاسوسی های خارجی راه اندازی شد.
اکثر این حملات گسترده سایبری به روش فیشینگ و با ارسال ایمیل انجام گرفته است. ایمیل های جعلی برای دانشمندان و کارکنان این دانشگاه ها ارسال شده است. سپس به محض باز شدن و کلیک روی لینک، رایانه آن ها آلوده شده است.
طبق تحقیقات صورت گرفته این مقامات اظهار کردند: ایران هنوز هم نتوانسته است حملات سایبری کارساز انجام دهد. اما از طرفی اعلام شد که 46 وب سایت که با روش حملات فیشینگ در 6 کشور مختلف فعال بوده، توسط کارشناسان شناسایی شده اند.