ادعای موساد در مورد خنثیسازی حملات سایبری داعش
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بنابر ادعای کارشناسان غربی، موساد در پشت تلاشهای موفق دانمارک برای دستگیر کردن 20 تروریست طراح حملات سایبری بوده است؛ و مقامات امنیتی دانمارک تروریستها را دستگیر و انواع سلاحها را ضبط کردند.
در حالیکه اسرائیل پیشتر افشا کرده بود که اطلاعاتی را برای جلوگیری از توطئه داعش در بمباران مسیر هوایی ایتاد امارات متحده عربی از سیدنی به ابوظبی ارائه کرده است، نتانیاهو مدعی شد که این اطلاعات از طریق ابزارهای سایبری بهدست آمدهاند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت با وجود این که نمیتواند جزئیات را ارائه دهد، اما مخاطبان میتوانند طرح تروریستی خطهوایی سیدنی را در حدود 50 نفر ضرب کنند و تعداد توطئههای تروریستی در سراسر جهان (عمدتاً بهوسیله داعش) بهدست میآید و این کار به لطف قدرت اطلاعات سایبری اسرائیل در جلوگیری از حملات امکانپذیر است.
نتانیاهو اظهار داشت:
هواپیما در مسیر سیدنی به ابوظبی قرار نبود ربوده، بلکه قرار بود در میانه راه منفجر شود. ما از ابزارهای سایبری خود برای پی بردن به هدف داعش استفاده کردیم و به پلیس استرالیا هشدار دادیم. درنتیجه آنها پیش از وقوع حادثه جلوگیری کردند. من در این مورد میتوانم صحبت کنم چون این موضوع رسانهای شد. اسرائیل در مقیاس جهانی میتواند از عملیاتهای تروریستی بزرگ بهویژه از سوی داعش در دهها کشور جلوگیری کند. بسیاری از این عملیاتها با دخالت سایبری ما خنثی شدند.
یوسی کوهن (Yossi Cohen)، مدیر موساد در ماه ژوئیه 2019 مدعی شد که این آژانس تعداد زیادی حملات تروریستی بهویژه در خطوط هوایی در سرتاسر جهان را خنثی کرده است.
نتانیاهو نیز در ماه ژوئن امسال در کنفرانسی در تلآویو اعلام کرد که اسرائیل از تواناییهای اطلاعات سایبری خود برای توقف حدود 50 حمله تروریستی داعش در 12 کشور در جهان استفاده کرده است.
کوهن – که از سال 2013 شروع به کار کرده است – شهرت خود را با به دست آوردن اطلاعات ارزشمند و ایجاد مزایایی برای متحدان اسرائیلی در شرایط پرخطر به دست آورده است.
در اخبار دیگر، نیروی دریایی ترکیه دو هفته پیش از وجود یک کشتی تحقیقاتی اسرائیلی در نزدیکی قبرس خبر داد که بهوسیله وزارت ملی زیرساختها، انرژی و آب تأیید شد.
بات گالیم (Bat Galim)، یک کشتی متعلق به اقیانوسشناسی و تحقیقات لیمولوژیکی اسرائیل با محققانی از دانشگاه بن گوریون در «Negev» و یک زمینشناس قبرسی در حال انجام تحقیقات مورد تأیید دولت قبرس در آبهای این کشور شناسایی شد. ترکیه اجازه ورود به آبهای مدیترانه در این کشور را ندارد، اما نیروی دریایی این کشور خواستار حرکت کشتی به سمت جنوب شد.
این حادثه چند هفته پس از امضای توافقنامه میان ترکیه و لیبی برای تقسیم اختیارات حوزه مدیترانه بین 2 کشور اتفاق افتاد. در این توافقنامه، حقوق اقتصادی قبرس و یونان در دریا نادیده گرفته و به قبرس اعطا میشد.
وزارت امور خارجه ترکیه اوایل این هفته، دیپلمات ارشد اسرائیل را در آنکارا احضار کرد تا به وی اطلاع دهد طرح اسرائیل برای راهاندازی خط لوله گاز طبیعی به اروپا در آن بخش از دریای مدیترانه با همکاری یونان و قبرس نیاز به تأیید ترکیه دارد