ادعای عملیات نفوذ سیاسی ایران
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ خبرگزاری رویترز دریافته است که عملیات احتمالی تحت هدایت ایران بر ضد کاربران اینترنتی در سراسر جهان بزرگ تر از آن بوده است که تاکنون تصور می شده است و شبکه ای پراکنده از وبگاه های ناشناس و حساب ها در شبکه های اجتماعی به ۱۱ زبان مختلف را دربر می گرفته است.
گزارش جدید رویترز شناسایی بیش از ۱۰ سایت و ده ها حساب دیگر وابسته به این پروژه را در شبکههای اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و یوتیوب نشان می دهند. شرکت امنیت سایبری فایرآی و شرکت اسرائیلی کلیراسکای (ClearSky) یافته های جدید را تأیید کردهاند و مدعی شدند، شبکه متشکل از این وبگاه ها و حساب های کاربری شبکه های اجتماعی بخشی از کارکرد همان نهاد ایرانی «اتحادیه بینالمللی رسانههای مجازی» هستند.
چندی پیش چندین غول اینترنتی جهان شامل شرکت های گوگل، توییتر و فیسبوک در بیانیه هایی جداگانه خبر دادند که چندین وبگاه و حساب در شبکه های اجتماعی را که مدعی بودند بخشی از پروژه مخفیانه ایران برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی کشورهای غربی بودند مسدود کرده اند.
مطابق با ادعاهای سازمان های ناظر امنیت سایبری، «اتحادیه بین المللی رسانه های مجازی» این وبگاه ها و حساب های ناشناس تلاش می کند محتوای رسانه های حکومتی ایران و رسانه های همسو نظیر پرس تی وی، فارس و همچنین شبکه المنار حزب الله را به نحوی که رد منبع اصلی گم شود منتشر کنند تا بدین وسیله بر کاربران تاثیر بگذارند و آنان را در مسیر اهداف سیاسی و منطقه ای خود همراه سازند.
رویترز دریافته است که شبکه تحت هدایت «اتحادیه بین المللی رسانه های مجازی» در ۱۱ زبان انگلیسی، فرانسه، عربی، فارسی، اردو، پشتو، روسی، هندی، آذربایجانی، ترکی و اسپانیایی فعال است و تولیدات رسانه های وابسته به ایران را که در ظاهر وانمود می کنند سایت های خبری داخلی آمریکایی و بریتانیایی هستند، به طور گسترده پخش می کنند.