ادعای حمله سایبری هکرهای مرتبط با روسیه به وبسایتهای آلمانی
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ کارشناسان ادعا کردهاند که هکرهای فعال روسی در واکنش به تصمیم برلین برای ارسال تانک به اوکراین، چندین وبسایت آلمانی را آفلاین کردند، اگرچه آژانس سایبری «BSI» آلمان ادعا کرد که انفجار دیجیتال تأثیر ملموس کمی داشته است.
آلمان اعلام کرد که تانکهای لئوپارد 2 خود را به اوکراین عرضه میکند تا بر تردیدها در مورد ارسال تسلیحات سنگین که کیِف آن را برای شکست تهاجم روسیه حیاتی میداند، غلبه کند، اما مسکو آن را یک تحریک خطرناک میداند.
گروه هکری «Killnet» گفت که وبسایتهای دولتی، بانکها و فرودگاهها را با یک کمپین منع سرویس (DDoS) توزیع شده هدف قرار داده است، یک حمله نسبتاً ساده که با هدایت حجم بالایی از ترافیک اینترنتی به سمت سرورهای هدفمند به منظور آفلاین کردن آنها کار میکند.
آژانس سایبری آلمان در بیانیهای اظهار داشت :
«در حال حاضر، برخی وبسایتها قابل دسترسی نیستند و هیچ نشانهای از اثرات مستقیم روی سرویس مربوطه وجود ندارد و براساس ارزیابی BSI، در صورت انجام اقدامات حفاظتی معمول، انتظار نمیرود که این موارد مورد انتظار باشد. برخی از اهداف بخش مالی نیز تحت تأثیر قرار گرفتهاند.»
بنابر ادعای محققان، Killnet یک گروه خودخوانده هکتیویست روسی است که به طور فعال مخالفان تهاجم روسیه به اوکراین را هدف قرار داده است.
در ماه ژوئن امسال، این گروه مسئولیت یک حمله DDoS علیه دولت لیتوانی را پس از اینکه این کشور بالتیک جریان کالا به منطقه کالینینگراد روسیه را مسدود کرد، بر عهده گرفت.
شرکت امنیت سایبری ماندیانت (Mandiant) قبلاً گزارش داده بود که Killnet با یک گروه هکریست روسی دیگر به نام «Xaknet» مرتبط است که چندین سازمان اوکراینی را نقض کرده است.
ماندیانت عنوان کرد که Xaknet احتمالاً با سرویسهای اطلاعاتی روسیه مرتبط است.
مقامات غربی معتقدند که دولت روسیه یک رهبر جهانی در زمینه هک است و از جاسوسی سایبری علیه دولتها و صنایع خارجی برای دستیابی به مزیت رقابتی استفاده میکند. با این حال، مسکو به طور مداوم انجام عملیات هک را رد کرده است.
دیمیتری پِسکوف (Dmitry Peskov)، سخنگوی کرملین در یک نشست معمول به خبرنگاران گفت :
«ما از وجود Killnet آگاه نیستیم. ما صادقانه تعجب میکنیم که چرا هر گروهی از هکرها با روسیه و نه با کشورهای اروپایی دیگر، مرتبط هستند.»