ادعای حذف بیش از ۱۰ هزار پست تحریکآمیز سایبری در سرزمینهای اشغالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پلیس سایبری رژیم صهیونیستی ادعا کرد در ماه آوریل ۲۰۲۲ بیش از ۱۰ هزار پست تحریکآمیز سایبری را در سرزمینهای اشغالی حذف کرده است؛ بنابر ادعای دادستانی اسرائیل، این حذفها از حدود ۱۴ هزار پست مرتبط با ترور و تحریک صورت گرفته که بهوسیله پلیس سایبری و دادستانی بررسی شده است.
پلیس همچنین مدعی شد که طی ماه گذشته یک کمپین سیستماتیک برای تشویق ترور در رسانههای اجتماعی از جمله استفاده از فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، تیکتاک، توییتر و تلگرام صورت گرفته است.
دادستانی سایبری اسرائیل اعلام کرد که مجریان قانون در ماه گذشته بیش از 10 هزار پست تحریک تروریسم را حذف کردهاند.
به گفته کارشناسان، اقدامات انجام شده از سوی دادستان سایبری برای محدود کردن تأثیر خشونتآمیز تحریک آنلاین طراحی شده است.
براساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شده، شینبت (Shin Bet)، آژانس امنیتی رژیم صهیونیستی، ارتش و سایر نیروهای اطلاعاتی اسرائیل نیز در تلاش برای ردیابی تحریک تروریسم در رسانههای اجتماعی شرکت داشتند.
کارشناسان اظهار داشتند که در فیسبوک، حدود 7700 پست بررسی شد که تقریباً 5500 پست از منظر تحریک مشکلساز بودند؛ تقریباً 90 درصد از آن پستهایی که اسرائیل خواستار حذف آنها شد، در واقع بهوسیله فیسبوک حذف شدند.
در مورد تیک تاک، محققان ادعا کردند که تقریباً 3500 ویدیو بررسی شد. حدود 2300 مورد مشکلساز بودند و حدود 74 درصد از آنها در صورت درخواست حذف شدند؛ برخی پستها حاوی موارد تحریک کننده عمومیتر و تمجید از تروریستهای گذشته بودند.
بنابر ادعای کارشناسان، دیگر پستها مستقیماً خواستار چاقو زدن، دویدن یا تیراندازی برای کشتن یهودیان اسرائیلی بودند؛ به عنوان مثال، برخی پستها پس از حمله بئرشبع (Beersheba)، مهاجم را ستایش کردند، در حالیکه صهیونیستها مدعی شدند که برخی پستهای دیگر خواستار اتحاد برای مبارزه به منظور کنترل مسلمانان بر مسجدالاقصی شدند و دروغها و اغراقهایی را درباره «هجوم» پلیس اسرائیل به مسجد تبلیغ کردند؛ آنها براین باورند که در واقع، پلیس اسرائیل حرکات بسیار محدود و کوتاه مدتی را به داخل مسجد انجام داد تا سنگ پرتاب کنندگان را برای مدت کوتاهی بدون ایجاد اختلال در نماز برای مدت طولانی دستگیر کند.
در مورد دیگری، فیسبوک کل پلتفرم مورد استفاده حماس را با حدود 900 هزار دنبال کننده با ادعای جلوگیری از استفاده از آن برای ترویج ترور مسدود کرد.
محققان معتقدند که در سالهای اول فعالیت فیسبوک، نظارت کمتری از سوی پلیس در رسانههای اجتماعی درباره پستهای یهودستیزانه یا تروریستی وجود داشت؛ اما در سالهای اخیر، فیسبوک یکی از مصممترین رسانههای اجتماعی در حذف پستهای یهودیستیزانه و تروریستی در صورت درخواست بوده است.
در 2 سال گذشته، برخی فعالان ضد اسرائیلی حتی به فیسبوک به دلیل پذیرش بیش از حد درخواست برای حذف پستهایی که اغلب فقط تلاش اسرائیل برای کاهش انتقادات سیاسی است، حمله کردهاند.
علیرغم این موفقیتها، یک کمیسیون وزارت دادگستری و ارتباطات بررسی مداوم نقش فیسبوک در اسرائیل را انجام میدهند و درباره اقدامات نظارتی جدیدی که باید در مورد رسانههای اجتماعی به طور کلی اتخاذ شود، بحث میکنند.
در سطح جهانی، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و سایرین وارد نقش جدیدی در نظارت و تنظیم غولهای رسانه اجتماعی شدهاند.