ادعای جدید هکرهای اوکراینی مبنی بر نفوذ به ایمیلهای جاسوس نظامی روس
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ هکرهای اوکراینی ادعا کردند که به ایمیلهای یک جاسوس نظامی ارشد روسیه که بهوسیله اداره تحقیقات فدرال به دلیل هک کردن کمپین هیلاری کلینتون (Hillary Clinton) و دیگر دموکراتهای ارشد آمریکایی پیش از انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری در سال 2016 تحت تعقیب است، نفوذ کردهاند.
در پیامی در تلگرام، گروهی که خود را مقاومت سایبری (Cyber Resistance) مینامند، عنوان کرد که مکاتبات سرگئی مورگاچف (Sergey Morgachev) را که در سال ۲۰۱۸ به سازماندهی هک و افشای ایمیلهای کمیته ملی دموکراتیک (DNC) و کمپین کلینتون متهم شده بود، سرقت کردهاند.
رویترز هنوز نتوانسته این ادعا را به طور کامل تأیید کند، اما برخی اطلاعات شخصی ادعا شده مورگاچف، که هکرها با نشریه اوکراینی «InformNapalm» به اشتراک گذاشتند، با دادههای افشا شده قبلی که بهوسیله پلتفرم تحقیقات امنیت سایبری «Constella Intelligence» حفظ شده بود، مطابقت دارد.
استفان سوسانتو (Stefan Soesanto)، محقق مؤسسه فناوری فدرال سوئیس در زوریخ که گروههای هک اوکراینی را مورد مطالعه قرار داده، گفت که این افشاگری بسیار معتبر به نظر میرسد و ادعا کرد که InformNapalm سابقه بررسی متقاطع دادههایی را که از هکرها دریافت کرده بود، داشته است.
InformNapalm در مقالهای در مورد این نفوذ مدعی شد که هویت مورگاچف را با بررسی پروندههای پرسنل و رزومهای که از سوی هکرها به سرقت رفته بود، از جمله سندی که او را به عنوان رئیس بخش واحد 26165 شناسایی میکند، همان سمتی که افبیآی (FBI) او را به داشتن آن در سال 2018 متهم کرد، تأیید کرده است.
پیامهای مکرر در آدرسهای ایمیل و شماره تلفنی که ادعا میشد متعلق به مورگاچف است، بازگردانده نشد و تلاشهای رویترز برای برقراری ارتباط با او از طریق رسانههای اجتماعی و محل کار فعلیاش، که گفته میشود مرکز فناوری ویژه سن پترزبورگ است، هنوز موفقیتآمیز نبوده است؛ سفارت روسیه در واشنگتن و افبیآی هنوز به این مسئله پاسخ ندادهاند.
هنوز مشخص نیست که هکرها موفق به سرقت چه اطلاعاتی شدهاند و این اطلاعات تا چه اندازه اهمیت دارند. کارشناسان معتقدند که صندوق پستی مورگاچف به طور بالقوه میتواند بینشی از عملیات هک روسیه، از جمله عملیات علیه کلینتون و دموکراتها داشته باشد.
افبیآی در کیفرخواست خود، او را افسر سازمان جاسوسی نظامی روسیه توصیف کرد که هنوز با نام اختصاری قدیمیاش «GRU» شناخته میشود. در این بیانیه آمده است که دپارتمان او به توسعه و مدیریت بدافزار، از جمله نرمافزار جاسوسی «X-Agent»، مورد استفاده برای هک کمیته ملی دموکراتیک، اختصاص دارد.
رویترز نتوانست اطلاعات تماس گروه مقاومت سایبری، یکی از چندین باند هکر اوکراینی را که از زمان حمله گسترده مسکو به اوکراین در سال گذشته در سطح بینالمللی دیده شده، پیدا کند.
این گروه در پیام خود مبنی بر اعلام این سرقت، درباره مورگاچف ادعا کرد :
«یک هکر بسیار باحال و باهوش است، اما ما او را هک کردیم.»