ادعای جدید آلمان برای تقویت دفاع در برابر تهدیدات سایبری روسیه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت آلمان برنامههایی را برای تقویت دفاع سایبری با توجه به تهدیدات جدید احتمالی روسیه اعلام کرد.
به گفته کارشناسان، ردیابی چندین حمله سایبری بزرگ در سراسر جهان در سالهای اخیر بهوسیله هکرهای مرتبط با اطلاعات روسیه انجام شده است.
در میان بدتر شدن روابط با مسکو، دولت آلمان نگران است که جنگ در اوکراین این تهدید را تشدید کند.
برنامهریزی
کارشناسان آلمانی عنوان کردند که اقدامات جدید شامل ارتقای انعطافپذیری سایبری در میان شرکتهای کوچک و متوسط است. این امر در مورد زیرساختهای حیاتی، مشاغل فعال در حوزههای حمل و نقل، غذا، سلامت، انرژی و تأمین آب، صدق میکند؛ همچنین شامل معرفی یک سیستم ویدئو کنفرانس مرکزی امن برای دولت فدرال است و یک پلتفرم متمرکز برای تبادل اطلاعات در مورد حملات سایبری بین ساختارهای ایالتی و فدرال، مستقر در اداره فدرال امنیت اطلاعات (BSI) وجود خواهد داشت.
در عین حال، زیرساخت فناوری اطلاعات سازمان اطلاعات داخلی و پلیس آلمان قرار است مدرن شود.
اقدام فعلی
نانسی فایزر (Nancy Faeser)، وزیر داخلی آلمان، مقالهای را در مورد امنیت سایبری ارائه و ادعا کرد که جنگ در اوکراین تجاوز احتمالی آلمان در سطح سایبری را برجسته کرده است.
فایرز مدعی شد :
«تغییر دریایی که ما با توجه به جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین با آن روبرو هستیم، مستلزم یک تغییر موقعیت راهبردی و سرمایهگذاری قابل توجه در امنیت سایبری ما است. امنیت سایبری برای یک کشور صنعتی مدرن، پیشرفته و دیجیتالی مانند آلمان چقدر ضروری است.»
براساس این مقاله، خرابکاری و اطلاعات نادرست میتواند به طور گسترده و مداوم عملکرد جامعه و اقتصاد را مختل کند.
گزارش مایکروسافت در ماه آوریل سال جاری حاکی از آن بود که حملات سایبری مخرب هکرهای روسی تحت حمایت دولت علیه زیرساختهای حیاتی به عنوان بخشی از جنگ در خود اوکراین هدف قرار گرفته است. در این گزارش آمده است که بسیاری اوقات این حملات همزمان با حملات فیزیکی بوده است. پیش از جنگ، غول فناوری ایالات متحده به وجود بدافزار خطرناک را در دهها رایانه دولتی اوکراین اشاره کرد.
آلمان در سالهای اخیر بارها روسیه را به تلاشهای هکری دولتی متهم کرد، چیزی که کرملین مرتباً تکذیب کرد.
کارشناسان اظهار داشتند که در پرمخاطبترین حادثه که مسکو تا به امروز مقصر آن بوده، هکرها شبکه کامپیوتری بوندستاگ (Bundestag)، مجلس پایینتر پارلمان، را در سال 2015 فلج کردند.
بنابر ادعای محققان، گروه «Killnet»، طرفدار کرملین، ماه گذشته با یک حمله انکار سرویس توزیع شده (DDOS) به شبکه داده ملی امن لیتوانی مرتبط بود.