ادعای انتشار اطلاعات جعلی توسط ایران/بخش اول
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ خبرگزاری رویترز مدعی شد که طی بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان امنیت سایبری، اطلاعاتی روی 71 وبگاه تبلیغاتی منتشر شده که این اخبار جعلی بوده و زمینه سازی پروپاگاندای در برخی کشورها بوده است. باید به این نکته اشاره کرد که در این عملیات روانی 15 کشور هدف قرار گرفته اند.
این ادعا در نهم آذر ماه (30 نوامبر)، مطرح شد و عنوان آن را «چگونه ایران اطلاعات غلط در سراسر جهان را پخش می کند» قرار دادند.
در متن این گزارشی آمده که 71 وبگاه تبلیغاتی که از داخل ایران هدایت می شوند، عملیات روانی ای را علیه 15 کشور کلید زده اند. این صفحات پروپاگاندای نظام حاکم بر ایران است.
در این گزارش ادعا شده است که هدف دولت ایران مقابله با استکبار جهانی و فعالیت های جبهه صهیونیستی و دولت های غربی است. این خبرگزاری ادعا های خود را با استناد به بررسی های کارشناسان امنیت سایبری و روزنامه نگاران فعال در این حوزه عملیات روانی مطرح کرده است.
یکی از این وبگاه هایی که در زمینه تولید و انتشار اطلاعات جعلی فعالیت داشته، «Nile Net Online» بوده که مخاطبش شهروندان مصری بوده است. در این وبگاه ها اطلاعات مختلفی منتشر می شده است و در تبلیغات این آن آمده که خبرهای واقعی از قلب میدان تحریر قاهره را منتشر می کند. در ادامه توضیحات این وبگاه آمده است که هدفش گسترش آزادی بیان در جهان عرب است.
رویترز میگوید همه این وبگاه ها متعلق به ایران بوده و از درون این کشور هدایت می شوند. از طرفی این صفحات با مجموعه ای به نام (اتحادیه بین المللی رسانه های مجازی) که در تهران مستقر است، ارتباط دارند. طبق بررسی های صورت گرفته آدرسها و شماره تلفن هایی که این صفحات جعلی اعلام کرده اند، نشانی و تلفن مرکز یاد شده است.
گفتنی است این وبگاه ها بسیار پرطرفدار بوده و بیش از نیم میلیون نفر در ماه از آنها بازدید می کرده است.