اخبار جعلی و حملات سایبری؛ تهدیدات شاخص امنیت هسته ای
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ بسیاری از کارشناسان حوزه فضای سایبری و امنیت بین الملل، اخبار جعلی و حملات سایبری را بزرگترین خطرات موجود برای امنیت جهانی می دانند.
به عقیده دکتر اندرو فاتر (Andrew Futter)، باقی بودن آسیب پذیری تسلیحات هسته ای در برابر حملات سایبری، در حال حاضر، به بزرگترین عامل تهدید و سلب امنیت هسته ای جهان، به شمار می رود.
بر اساس تحقیقات وی که در کتاب جدیدش هک کردن بمب (Hacking the Bomb)، منتشر شده است، همه سیستم های هسته ای به منظور مقابله حملات سایبری و جاسوسی سایبری، در حال ارتقا سطح امنیت هستند. این بدان معنا است که همچنان آسیب پذیری های بی شماری در این سامانه ها وجود دارد و با رشد و پیچیدگی روزافزون حملات سایبری، سرعت تقویت توان امنیتی تجهیزات هسته ای، کافی نیست.
به عقیده این کارشناس برجسته حوزه امنیت، دیگر تهدید موازی حملات سایبری، در بستر جهانی، انتشار گسترده اطلاعات غلط از سوی بازیکنان سیاسی خاص و دشمنان بالقوه یک کشور است.
بر اساس ادعای برخی مقامات ایالات متحده، انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، یکی از موارد متعدد بهره گیری یک دولت از پروپاگاندا و انتشار اطلاعات غلط در راستای دستیابی به منافع ملی است. از همین روی، با بررسی برخی مصادیق استفاده از اخبار غلط، می توان به عمق خطر بالقوه این ترفند سیاسی و نظامی بر روی تسلیحانت و صنایع هسته ای جهان پی برد.