اخاذی با دوربینهای مداربسته بهجای تأمین امنیت
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ این روزها در هر فروشگاه یا شرکتی شما دوربینهای مداربستهای را میبینید که از سوی صاحبان آنها برای تأمین بیشتر امنیت نصب شده است؛ اما متأسفانه عدم آشنایی با این سیستمها باعث شده خود دارندگان دوربینهای مداربسته قربانی مجرمان حرفهای سایبری شوند و از آنها اخاذی شود.
سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش با بیان اینکه نام کاربری و رمز عبور که از سوی نصب کنندگان دوربینهای مداربسته ارائه میشود پیشفرض است، افزود: متأسفانه به دلیل عدم آشنایی استفادهکنندگان سیستمهای دوربین مداربسته به نحوه تغییر نام کاربری و رمز عبور برای نظارت از راه دور بر فروشگاه یا شرکت خود، این دوربینها بهراحتی هک میشود و در اختیار مجرمان سایبری قرار میگیرد و آنها بهراحتی به سيستم دستگاه ضبط دوربين مداربسته (DVR) نفوذ کرده و به تصاویر و فیلمهای ضبطشده دسترسی پیدا میکنند.
وی ادامه داد: با نفوذ به سیستمهای دوربین مداربسته و جمعآوری فیلمهای ضبطشده اقدام به اخاذی از دارندگان این سیستمها میکنند.
سرهنگ آذر درخش تأکید کرد: در صورت درخواست باج و اخاذی قبل از هرگونه اقدام و همکاری با مجرمان سایبری شکایت نمایید و با مراجع قضایی و پلیس همکاری کنند.
وی در ادامه تأکید کرد: حتماً نسبت به تغییر نام کاربری و رمز عبور دوربینهای مداربسته اقدام نمایند و تغییر باید بهصورت دورهای صورت گیرد.
این مقام مسئول یادآور شد: بههیچعنوان نام کاربری و رمز عبور سیستمهای دوربین مداربسته را به هیچ فرد دیگری ندهند.
این مقام مسئول به شرکتهای نصب کننده دوربینهای مداربسته توصیه کرد: حتماً در هنگام تحویل دوربینهای به مشتریان این موارد تأکید گردد که نام کاربری و رمز عبور را تغییر دهند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در پایان با اشاره به آدرس سایت و ایمیل پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست میکند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایند