احیای کندوهای عسل توسط رباتها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان و براساس گزارش نشریه اِم آی تی تکنولوژی ری وی یو (MIT Technology Review) هدف در این پروژه تحقیقاتی ایجاد یک جامعه مدرن از کلونی های زنبور عسل است که کاملاً با چالش های امروزی، مانند آفت کش ها، انگل ها، تغییرات آب و هوایی، یا محیط های شهری و همچنین نیازهای امروزی، از زنبورداری شهری و پیشرفته گرفته تا زنبورداری حرفه ای، آموزش زیست شناسی زنبور عسل به کودکان، یا پرورش حرفه ای زنبور عسل سازگار باشد.
توماس اشمایکل که در حال حاضر ریاست آزمایشگاه زندگی مصنوعی در دانشگاه گراتس در اتریش را بر عهده دارد، اکنون تمرکز خود را روی زنبورها و راهکار نجات معطوف کرده است. او معتقد است کمک به زنبورها میتواند به نجات زیست بوم ها کمک کند.
به منظور دستیابی به این اهداف ویژه، تیم تحقیقاتی اشمایکل روی یک پروژه با بودجه اتحادیه اروپا به نام هایووپلیس (Hiveopolis) کار میکند.در این پروژه، ویژگی های مختلفی در کندوی زنبور عسل مدرن پیاده سازی میشود. به عنوان مثال، هر کلونی زنبور عسل به یک ربات رقصنده داخلی مجهز خواهد شد. این ربات های رقصنده قادر خواهند بود زنبورهای گرسنه را به منابع شهد یا گرده خاصی هدایت کنند. این رباتها همچنین میتوانند زنبورها را از محیط های حاوی موادغذایی مضر و آلوده به آفت کش، به سمت منابع غذایی ایمنتر هدایت کنند.
هر کندو مجهز به حسگرهای حرارتی، وسایل گرمایشی و یک صفحه کنترل است. محققان با کمک این ابزار، ۴ هزار کندوی زنبور عسل را از اواخر سال ۲۰۲۰ تا اوایل سال ۲۰۲۱ تحت نظر گرفتند. هنگامی که هوای سرد کلونی، زنبورها را تقریباً از بین برد، محققان موفق شدند کندو را گرم کرده و زنبورها را نجات دهند.
محققان در این طرح علاوه بر کندوهای تعاملی، در حال تحقیق روی ساخت یک ربات زنبور کوچک هستند که میتواند حرکات زنبورها را پس از جستجوی گرده و بازگشت به کندو تقلید کند. این حرکات به عنوان نقشه ای برای زنبورهای حاضر در کندو عمل میکند تا آنها نیز بتوانند به منبع غذا دست پیدا کنند.
این پروژه کمک بزرگی به زنبورداران میکند، تا کسب وکار خود را نجات دهند و با نجات زنبورها و حشرات، بقای انسانها نیز در کره زمین حفظ خواهد شد.