about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

احراز هویت، با واكاوي حرکات لب

پژوهشگران با استفاده از تجزیه‌وتحلیل شیوه‌های گفتاری هر فرد، روش جدیدی را برای احراز هویت بیومتریک، به وجود آوردند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «IEEE Spectrum»؛ تاکنون روش‌های بسیار متنوعی به منظور احراز هویت بیومتریک به وجود آمده‌اند؛ اما بسیاری از آن‌ها مانند اثرانگشت، چهره، صدا و عنبیه چشم، قابل جعل هستند.

گروهی از پژوهشگران، به منظور رفع مشكل بالا، به تازگی شیوه‌ی احراز هویت جديدي را به وجود آورد که به ویژگی‌های بیولوژیکی، وابسته نبوده، از الگوهای رفتاری فرد بهره می‌گیرد.

بستر نوين یادشده، «لیپ پس» (Lip Pass)، نام دارد و تفاوت‌های بسیار ظریف و منحصربه‌فرد شیوه‌ی حرکت دادن دهان کاربران را در زمان صحبت بررسی می‌کند. بر اساس ادعای دانشمندان، این سامانه، با دقت 90.2 درصد عمل می‌کند و در 93.1 درصد از مواقع، به درستی جاعلان را تشخیص می‌دهد.

جیادی یو (Jiadi Yu) از دانشگاه جیائو تونگ شانگهای گفت:

به منظور مقاومت در برابر حملات، امروزه از زیرساخت‌های تخصصی مانند فیس‌آی‌دی اپل (FaceID) با عملکردهای اضافه‌ای شامل چشمک زدن، بهره گرفته می‌شود که روی تجربه‌ی کاربر، تأثیر منفی می‌گذارد.

یو و گروهش، در زمان تحقیق خود متوجه شدند كه می‌توان به کمک اجزاي صوتی موجود در تلفن‌های هوشمند، از طریق سیگنال صداي کاربران، شیوه‌ی حرکت لب‌های آن‌ها را توصیف کرد. با توجه به این که هر شخصی، از الگوهای صحبت منحصربه‌فردی مانند انقباض، کشش، باز شدن، یا میزان ويژه جابه‌جایی فک برخوردار است، می‌توان یک اثر منحصربه‌فرد تولید کرد که تلفن کاربران بتواند آن را شناسایی نمايد.

لیپ پس، به منظور نمونه‌برداری از حرکت‌های نامحسوس لب، از الگوریتم یادگیری عمیق بهره می‌برد. سپس با استفاده از یک درخت دودویی، بین کاربران جدید و قدیمی، تمایز قائل شده، می‌تواند صاحبان دستگاه و سارقان را از یکدیگر تشخیص دهد.

به منظور آزمایش فناوری یادشده، از 4 تلفن هوشمند مختلف، در 4 محیط متمایز روشن، آزمایشگاهی آرام، اتاقی تاریک و بستری پر سروصدا استفاده شد.

لیپ پس در محیط آزمایشگاهی، دقت 95.3 درصدی را به نمایش گذاشت. این رقم، در مقایسه با تشخیص صدای ویچت و تشخيص چهره‌ی علی پی (AliPay) پایین‌تر است؛ اما برخلاف آن‌ها، در محیط‌های مختلف، دقت نسبتاً ثابتی را از خود به نمایش می‌گذارد.

لیپ پس، از 3 راه مختلف می‌تواند هکر را تشخیص بدهد. این روش‌ها، بازپخش صدا، تقلید حرکات لب کاربر اصلی و ثبت سیگنال‌های صوتی خارج شده از دهان کاربر هستند. میزان موفقیت هک کردن دستگاه، به روش اول، کمتر از 10 درصد است. این آمار، در محیط آزمایشگاه و روش سوم، به 20 درصد می‌رسد؛ اما برای موفقیت در آن، مهاجم بايد فاصله‌ای کمتر از 50 سانتی‌متر با مخاطب، يا ابزار وی داشته باشد تا بتواند به ثبت و جعل سیگنال‌ها بپردازد.

پژوهشگران توضیح دادند كه از فناوری لیپ پس می‌توان در تلفن‌ها، خانه‌ها و بلندگوهای هوشمند بهره گرفت.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.