احتمال فیلتر تلگرام در آلمان
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان به نقل از فرانس 24، مخالفان تزریق واکسن از تلگرام نه تنها برای دروغ پردازی در مورد واکسن استفاده می کنند، بلکه حتی مخالفان خود را نیز از این طریق به مرگ تهدید می کنند.
مخالفان واکسن زدن از تلگرام برای سازماندهی آشوب و اعتراضات خیابانی هم استفاده کرده اند و این اعتراضات به سیاست های تزریق واکسن دولت آلمان در مواردی به برخوردهای خشونت بار منجر شده است.
با توجه به اینکه پارلمان آلمان قرار است در روز چهارشنبه بحث درباره واکسیناسیون اجباری را آغاز کند، مقامات نگرانند که این موضوع بحث برانگیز ممکن است موج دیگری از خشم را برانگیزد. با در نظر گرفتن این موضوع، سیاستمداران تمرکز خود را بر روی کنترل شدیدتر تلگرام معطوف کرده اند.
نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان قصد دارد تلگرام را ملزم کند پیامهایی را که حاوی تهدید به مرگ یا محتوای نفرتانگیز هستند حذف کرده و نویسندگان آنها را شناسایی کند. در صورت عدم توجه تلگرام به این موضوع، دولت آلمان احتمالا این سرویس را به طور کامل ممنوع خواهد کرد. فایزر در اواسط ژانویه در مجلس بوندستاگ گفت: ما اطمینان میدهیم کسانی که نفرت پراکنی کنند را شناسایی و پاسخگو خواهیم کرد.
وی افزوده که تلگرام ممکن است در صورت عدم رعایت قوانین محلی در آلمان غیرفعال شود و همه گزینه های دیگر نیز هم بی نتیجه مانده اند.
گروه های گپ تلگرام که حداکثر می توانند تا 200 هزار نفر عضو داشته باشند توسط مخالفان واکسن برای به اشتراک گذاری اخبار و اطلاعات دروغ در این زمینه و تشویق اقدامات خشونت آمیز بر علیه سیاست مداران به کار گرفته شده اند.
در ماه دسامبر، پلیس آلمان پس از استفاده از یک گروه تلگرامی برای به اشتراک گذاشتن تهدیدهای مرگ بر علیه یکی از مدیران این منطقه، به نقاطی در شهر درسدن در شرق این کشور حمله و سلاحهایی را کشف و ضبط کرد. در همان ماه، از تلگرام برای بسیج گروهی از افراد بدبین به ویروس کرونا استفاده شد و این افراد در خارج از خانه پترا کوپینگ، وزیر بهداشت ایالت زاکسن، با استفاده از مشعل های شعله ور تجمع کردند. در پیامی که 25000 نفر مشاهده کرده بودند، از افراد مخالف با محدودیتهای کرونایی خواسته شده بود تا آدرس خصوصی «نمایندگان پارلمان محلی، سیاستمداران و سایر شخصیتهای آلمانی» را به اشتراک بگذارند؛ زیرا این افراد معتقد بودند سیاستمداران مذکور «به دنبال نابودی» آنها از طریق محدودیتهای تحمیل شده به خاطر کرونا هستند.
در اوج بحران پناهجویان که از سال 2015 شروع شد، شبکه های اجتماعی آنلاین مانند فیس بوک و توییتر به دلیل استفاده گروه های راست افراطی از آنها برای انتشار محتوای خشونت آمیز بر ضد مهاجران، با برخورد مقامات مواجه شدند.
در سال 2017، آلمان قانونی بحثبرانگیز را تصویب کرد که بر اساس آن شبکههای اجتماعی باید محتوای غیرقانونی را حذف کرده و به پلیس گزارش دهند. فیسبوک در ماه سپتامبر اعلام کرد حسابها، صفحات و گروههای مرتبط با «کوئردنکر» (متفکران جانبی) را حذف کرده است، جنبشی پرسروصدا که بر علیه محدودیتهای دولت آلمان برای مقابله با ویروس کرونا ظاهر شده است.
اما این امر صداهای مخالف با واکسن را به سمت پلتفرم های دیگری سوق داد و تلگرام به عنوان اپلیکیشن منتخب آنها ظاهر شد. به گفته سیمون رافائل، مدیر دیجیتال بنیاد ضد نژادپرستی آمادئو آنتونیو، از آنجایی که پلتفرم های بزرگ مانند فیس بوک مجبور شده اند با محتوای نژادپرستانه، ضدیهودی و مدافع راست افراطی مقابله کنند، افرادی که می خواهند در این مورد مطلب بنویسند به دنبال راه های جدیدی هستند.
رافائل گفت: در حال حاضر محبوبترین این راه ها در آلمان تلگرام است. در حالی که فیس بوک علاقه مند به حفظ حضور در آلمان است و به تدریج در برابر قوانین ملی تسلیم شده، اما این امر در مورد تلگرام صدق نمی کند. تلگرام با مقامات قضایی یا امنیتی آلمان حتی در موارد مجرمانه غیرقابل انکار و قابل مجازات و مذموم مانند هرزهنگاری کودکان همکاری نمیکند، رفتاری که هر گونه ظرفیت اقدام را از دولت آلمان سلب میکند. پلیس آلمان قصد دارد انبوهی درخواست حذف محتوای نامناسب را برای تلگرام ارسال کند.
یکی از گزینه های دولت آلمان این خواهد بود که گوگل یا اپل را ملزم به حذف تلگرام از فروشگاه های اپلیکیشن یا اپ استورها کند. با این حال، چنین اقدامی بر روی کاربرانی که قبلاً برنامه تلگرام را دانلود کرده اند تأثیر نمی گذارد. لذا تنها راه حل این است که برنامه تلگرام به طور کامل ممنوع شود. این امر آلمان را به اولین کشور غربی تبدیل میکند که تلگرام را که در سال 2013 توسط برادران روسی نیکولای و پاول دوروف، دو مخالف ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ایجاد شده، غیرقانونی اعلام کند.