احتمال آغاز جنگ جهانی سایبری با چاشنی ونزوئلا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بعد از درخواست مادورو از چین، روسیه، سازمان ملل متحد و ایران مبنی بر انجام دادن تحقیقات در مورد حمله سایبری به صنعت برق ونزوئلا، به اعتقاد برخی کارشناسان، رخدادهای عجیبی در فضای سایبری بینالمللی در حال وقوع است که شاید تاکنون قابل پیشبینی نبوده است.
بنا به پژوهشهای صورت گرفته ازسوی مؤسسه سایبربان و مصاحبه با یک کارشناس امنیت سایبری کانادایی، از شب گذشته تاکنون، چندین ایالت در آمریکا، با نوسانات برقی، قطع برق، اختلال در سامانههای خدمات اضطراری و موارد دیگری مواجه شدهاند که تا پیش از این، کمتر سابقه داشته است.
همچنین از شب گذشته، شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ، با اختلال مواجه شدهاند که برخی منابع غیررسمی، از حمله سایبری به آنها و ایجاد اختلالات گسترده خبر میدهند؛ گرچه هنوز موضوع حمله سایبری، ازسوی منابع رسمی آمریکایی،تأیید نشده است.
برخی دیگر از خدمات پرطرفدار گوگل، نظیر: جیمیل، گوگل درایو، یوتیوب و گوگل مپس نیز از شب گذشته با اختلالات گستردهای روبرو شدهاند که البته دامنه این اختلالات، فقط محدود به آمریکا نبوده و در بخشهایی از اروپا و استرالیا نیز، مشاهده شده است.
گرچه نمیتوان بهصورت قطعی، از بروز یک نبرد سایبری بین کشورهای جهان در این زمینه و همچنین ارتباط آن با رخدادهای ونزوئلا صحبت کرد، اما نکته محتوم، گستردگی فضای سایبری و قابلیتهای بالای آن، برای نبرد توسط کشورهایی است که صاحبان قدرت در فضای سایبری محسوب میشوند.
به بیان دیگر، کشورهایی مانند: چین، روسیه، آمریکا و تعدادی دیگر از ابرقدرتهای سایبری جهان، بهخوبی میدانند که فضای سایبری، محدودیتهای دنیای فیزیکی را به همراه ندارد و بهراحتی میتوانند در آن، هر اقدامی را با توجه به محدوده توانمندیهایشان، به انجام برسانند. در حقیقت میتوان گفت که عرصه نبرد سایبری میان چین و آمریکا، یا روسیه، بسیار گسترده و پهناور است و امکان دارد زیرساختهای بینالمللی را تا سر حد نابودی به خطر بیفکند.
برخی معتقدند که این موضوع، قطعاً سبب خواهد شد تا ایالات متحده، از پیگیری مواضع خود، مبنی بر تمامیتخواهی در فضای سایبری، منصرف گردد و به دنبال حل معضلات در عرصه بینالمللی، از راهکارهای دیگری برآید.