اجلاس RSA 2019: مصاحبه با رئیس آژانس امنیت سایبری (بخش دوم)
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پائول ناکاسون (Paul Nakasone)، رئیس فرماندهی سایبری و آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا، اخیراً در حاشیه نشست RSA 2019، در سانفرانسیسکو، به مصاحبه با شبکه خبری CBS News پرداخت.
در این نوشتار کوتاه، به بررسی بخش دوم گزیده گفتههای این مقام مسئول آمریکایی، خواهیم پرداخت:
• دشمنان با اپلیکیشنهای رمزگذاری شده، توانمندی خود را به شکل چشمگیری، افزایش دادهاند
کریستوفر ری (Chris Wray)، رئیس سازمان پلیس فدرال ایالات متحده، اخیراً طی مصاحبهای در حاشیه اجلاس RSA 2019، اعلام کرد که فناوری رمزگذاری -که اکنون در مقیاس تجاری گسترده مورد استفاده است- به منظور محافظت از شهروندان آمریکا، باید محدود و قانونمند شود.
ناکاسون نیز در این مورد گفت:
من فکر میکنم نظرات آقای ری، بسیار مهم و حائز اهمیت است. ما در آژانس امنیت ملی آمریکا، در کل به حریم شخصی و مسئله رمزگذاری معتقدیم و برای تحقق استقرار آن، تلاش بسیاری میکنیم؛ اما ما به عنوان یک کشور، باید درباره این ابزار گفتگو کنیم و یک رویه قانونی در این مورد، تدوین کنیم.
ناکاسون در ادامه سخنان خود، از ارائه توضیحات بیشتر در مورد تأثیر رمزگذاری تجاری، بر جمعآوری اطلاعات ازسوی آژانس امنیت ملی، خودداری کرد و به اعلام تداوم تلاش سیستمهای امنیتی آمریکا برای شناخت روشهای ارتباطی دشمنان، اکتفا کرد.
• ایالات متحده، درک بسیار صحیحی از قابلیتهای سایبری کره شمالی دارد
مدت اندکی پس از ملاقات ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در شهر هانوی، واقع در ویتنام شرکت امنیت سایبری مک آفی (McAfee)، طی گزارشی اعلام کرد که همزمان با دیدار دیپلماتیک یادشده، هکرهای منسوب به کره شمالی، دهها حمله سایبری را علیه زیرساختهای حیاتی آمریکا، ترتیب داده، اجرا کردهاند.
پائول ناکاسون در این مورد گفت:
این حملات سایبری، با الگوی رفتار سایبری کره شمالی منطبق است. آنها انگیزه و توانمندی کافی را برای حمله سایبری به زیرساختهای ما داشتهاند. من تعجب نمیکنم که آنها به بهبود قدرت سایبری خود، ادامه میدهند.
• علیرغم انتقادات ترامپ، از جامعه اطلاعاتی آمریکا، روحیه این قشر، همچنان بالا است
روابط دونالد ترامپ، با جامعه اطلاعاتی ایالات متحده، همواره با چالشهایی مواجه بوده است.
با وجود این، ناکاسون، مدعی شده است که گروهش در آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری کاخ سفید، تحت تأثیر تنشهای ایجادشده ازسوی رئیس جمهور آمریکا، قرار نگرفته است.
وی در این مورد گفت:
من هیچ تغییری در روحیه نیروهای سایبری نمیبینم. روحیه ما بالا است. من فکر میکنم کسانی که هر روز در این حوزه کار میکنند، افراد متعهدی هستند.
وی در ادامه افزود که تا به حال، ازسوی رئیس جمهور، یا هر مسئول دولتی دیگری، تحت فشار قرار نگرفته است.
• رویکرد اقتدارگرا، در اینترنت، جایی ندارد
بر پایه اخبار منتشرشده در روزهای اخیر، ممکن است دولت روسیه، در پی ایجاد اینترنت مستقل از فضای مجازی جهانی باشد. این امر، کرملین را قادر به کنترل مستقیم گردش اطلاعات به داخل کشور میکند.
با وجود این، ناکاسون طی اظهارنظری، این ادعا را یک مانور رسانهای خواند و مدعی شد که اجرای چنین طرحی، بسیار دشوار است.
وی در این مورد گفت:
ایران نیز پیش از این، چنین ادعایی را مطرح کرد و درنهایت اجرای این طرح در کشور یادشده، چندان موفق نبود. بسیار بعید است که چنین رویکردهای اقتدارگرایانهای، بتوانند موفق شوند.
• آیا ترامپ، از تلفن همراه شخصی، استفاده میکند؟
برخی رسانهها چون: نیویورک تایمز (New York Times) و پولیتیکو (Politico)، مدتی پیش مدعی شدند که استفاده رئیس جمهور ایالات متحده، از یک دستگاه آیفون شخصی، سبب نگرانی بسیاری از مقامات دولتی آمریکا شده است. برخی نشریات نیز طی گزارشهایی اعلام کردند که به احتمال زیاد، چین و روسیه، به صورت مداوم، از این بستر، برای سرقت اطلاعات حیاتی ریاست جمهوری این کشور، بهره میگیرند.
ناکاسون در واکنش به طرح این پرسش ازسوی مجری برنامه گفت:
آیا من تا به حال، با رئیس جمهور درباره عادتهایش به صورت شخصی صحبت کردهام؟ من منتظر پرسشهای بعدی شما هستم.