اجلاس سایبرویک 2018: اخبار جعلی مایه زجر اسرائیل است
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ باوجود هشدار آمریکاییها در مورد انتشار اخبار نادرست در رسانههای اجتماعی، کارشناسان اسرائیلی اعلام کردهاند که هیچ نشانهای از تلاشهای روسیه برای تأثیرگذاری روی سیاست این کشور دیده نمیشود.
به گفته اویاتار ماتانیا (Eviatar Matania)، رئیس اداره سایبری ملی در دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی، اخیراً تأثیرات اخبار جعلی در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 کاهش داشته است.
در فوریه سال جاری رابرت مولر (Robert Mueller)، مشاور ویژه ایالاتمتحده، 13 روس را به جرم انتشار اخبار کذب در رسانههای اجتماعی باهدف کمک به دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 متهم کرد.
ماتانیا در کنفرانس امنیت سایبری سایبرویک توضیح داد:
اثرات اخبار جعلی را میتوان با آموزش و آگاهی کاهش داد. ما باید یک جمعیت انعطافپذیر ایجاد کنیم؛ به این معنی که به مردم آموزش دهیم تا هر چیزی که میبینند را باور نکنند. ما به رسانههای فعال و مستقل با ایدههای مختلف نیاز داریم و همه باید مسئولیت کارها را بر عهده بگیرند. با این روش میتوانیم بر مشکلات ناشی از اخبار دروغین چیره شویم. من به این اقدام خوشبین هستم.
لیور تابانسکی (Lior Tabansky)، رئیس توسعه تحقیقات سایبری مرکز علمی Blavatnik در دانشگاه تلآویو در حاشیه کنفرانس سایبرویک در مصاحبهای گفت:
ما هیچ نشانهای از تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات اسرائیل از طریق اخبار جعلی یا دیگر موارد نفوذ مشاهده نکردهایم.
چندین شرکت اسرائیلی بهتازگی اعلام کردهاند که دستکاری رسانههای اجتماعی از طرف کمپین ترامپ بوده است اما اعضای گروه سخنرانی در مورد موضوع مطبوعاتی صنعت اخبار جعلی در اسرائیل سکوت کردند.
آمریکاییهای حاضر در گفتگوی کنفرانس امنیت سایبری تلآویو در مورد تاثیرات احتمالی اخبار جعلی و تلاش برای توقف این پدیده نسبت به اسرائیلیها بهتر صحبت کردند.
مایکل سالمیر (Michael Sulmeyer)، مدیر پروژه امنیت سایبری مرکز بلفر در دانشگاه هاروارد، اظهار داشت:
هنگامیکه یک کشور مخالف، از سوی منابع کامل خدمات امنیت دولتی در یک پویش پنهانی حمایت شده، قصد دارد مؤسساتی را که قرار است در آینده به انعطافپذیری بلندمدت برسند، تضعیف کند؛ جامعه باید بیندیشد که آیا از این پشتیبانی بهره برده است، یا خیر. در این صورت، موضوع یادشده به یک نگرانی بسیار مهم تبدیل میگردد.
وی افزود:
اگر دولتی هستید که قربانی یک کمپین پنهانی هماهنگ شدهاید، باید بهترین راه را برای دفاع از خودتان پیدا کنید.
مارتین لیبیکی (Martin Libicki)، استاد دانشگاه ناوال در آمریکا، نیز در این خصوص ضمن هشدار، گفت:
در حال حاضر از انعطافپذیری کافی ایالاتمتحده برای مقابله با حمله اخبار جعلی مطمئن نیستم. دو سال پیش اقتصاددان برنده جایزه نوبل به جستجو در مورد میزان امید زندگی در ایالاتمتحده پرداخت و به این نتیجه رسید که این نسبت برای همه بهجز یک گروه در حال افزایش است.
لیبیکی ادامه داد:
اگر شما سفیدپوست هستید و تحصیلات زیادی ندارید، امید به زندگی شما معمولی است. این مورد با بحران مواد مخدر و افزایش 30 درصدی خودکشی ارتباط دارد. من فکر میکنم که بخشی از این نرخ صعود بر اساس موقعیت بد اقتصادی مردم بیسواد است. بر اساس شواهد موجود، جوامع سالم میتوانند اخبار دروغین را تحمل کنند، اما من بهشدت نگران این موضوع هستم که ما در جامعه سالمی زندگی نمیکنیم.
بن ویزنر (Ben Wizner)، مدیر پروژه فناوری اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا و بخش خصوصی، خواستار مقررات سرسختانه برای قرارگیری دو پلت فرم تبلیغاتی گوگل و فیس بوک در جهان شد و اعلام کرد:
ما شاهد تسلط کامل دو شرکت تبلیغاتی فیس بوک و گوگل هستیم که از طریق آنها بسیاری از اخبار و اطلاعات جغرافیایی در جهان منتشر میشوند. اگر در مورد آسیب ناشی از اخبار جعلی جدی باشیم، باید در مورد کاهش تسلط این پلتفرمها نیز جدی باشیم؛ یعنی نوعی از مقررات ضد اعتماد را بپذیریم که حداقل در ایالاتمتحده ندیدهایم.
نظریه کنترل
تابانسکی با توصیف نظریه روسی به نام «نظریه کنترل بازتابی» که اصل تلاشهای اطلاعاتی روسیه علیه کشورهای خارجی است، توضیح داد:
روسها بر این باورند که سیستمهای اجتماعی، نوعی الگوریتم برای عملکرد آنها دارند. هنگامیکه شما آن را کشف کنید، میتوانید یک ورودی را معرفی کنید که باعث میشود سیستم، رفتاری در راستای خواسته شما داشته باشد اما سیستم بهخودیخود فکر میکند که منطقی رفتار میکند و این کار طبیعی است.
وی افزود:
دموکراسی روسیه یک دموکراسی واقعی نیست بلکه یک رژیم جعلی و شکستخورده است و ما جایگزین بهتری برای آن داریم.