اجلاس جهانی سایبری و اینترنت در لاهه
اجلاس GCCS ازجمله بزرگترین اجلاسهای امسال بود که ترکیبی از نمایندگان دولتها، بخشهای خصوصی و غیرنظامی، سازمانهای بینالمللی، شرکتهای فناوری و امنیتی و متخصصین دانشگاهها در آن شرکت کردند. سه دورهی قبلی این اجلاس به ترتیب در لندن، بوداپست و سئول برگزار شد.
اهداف این اجلاس بهقرار ذیل بود:
بهبود سطح همکاری در فضای سایبر؛ این همکاریها درزمینهی مبارزه، تعقیب مجرمین سایبری و اتخاذ معیارهایی برای امنیت در اینترنت میشود.
بهبود و ارتقای تواناییهای سایبری و ارائهی تجربیات متخصصین سایبری
ملاکهای ایجاد مسئولیت در فضای سایبری
از نتایج سه دورهی قبلی ایجاد اصولی برای طرز ادارهی اینترنت بود.
در این دوره با استفاده از اصول مصوب در ادوار گذشته سعی شد راهحلهای عملی برای مشکلات عرصهی اینترنت ارائه شود. کشور هلند در این اجلاس انجمنی تحت عنوان انجمن جهانی متخصصین سایبری ایجاد کرد. این انجمن (GFCE)، یک انجمن غیررسمی است و برای این تشکیلشده است که ملتها، شرکتها و سازمانهای بینالمللی بتوانند در مورد ایجاد پروژههای سایبری با یکدیگر بحث کنند و با همکاری همدیگر سطح تخصص خود را بالا ببرند. شرکتکنندگان این اجلاس حدود 1500 نماینده از نقاط مختلف دنیا بودند. همچنین نمایندگان سازمانها بینالمللی مانند ناتو، یونسکو، سازمان تجارت جهانی، پلیس اتحادیهی اروپا (Europol)، پلیس بینالملل (Interpol) در این اجلاس حضور داشتند. بهعلاوه متخصصینی از دانشگاههای معروف دنیا در این اجلاس شرکت کردند. ازجمله: هاروارد، آکسفورد، کمبریج. بهعلاوه شرکتهای بزرگ دنیا مثل فیسبوک، سیسکو، مایکروسافت و هوآوی در این اجلاس شرکت کردند.
یکی از اعضای پلیس اتحادیهی اروپا در این اجلاس بیان کرد که جرایم سایبری تهدید شمارهی یک در عرصهی اینترنت است. البته لازم به ذکر است که جزئیات این اجلاس هنوز در خبرگزاریها بیان نشده است.