اجلاس اطلاعات و امنیت ملی آمریکا/ فناوری؛ چاقویی دو لبه
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ مسئله رقابت میان جامعه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا با کشورهای متخاصم بر سر دستیابی به فناوری های پیشرفته، از موضوعات شاخص مورد بحث در اجلاس اطلاعات و امنیت ملی 2018 آمریکا بوده است. این نشست هم اکنون در ایالت مریلند، در حال برگزاری است.
نوآوری در سطح بین المللی، ماهیت تهدیدات امنیت ملی را تغییر داده و وزارت دفاع ایالات متحده در حال آماده سازی خود برای پاسخ به این خطرات نوین است. پیشرفت های فناورانه نوین، مانند تجهیزات فراصوت و هوش مصنوعی، می تواند به پروژه های کلان جدیدی برای دشمنان آمریکا بدل شود و پیشتازی این کشور در عرصه نظامی را به چالش بکشد.
در اولین روز نشست اطلاعات و امنیت ملی 2018 که توسط اندیشکده «AFCEA International» و «INSA»، در مریلند برگزار شده است، کارشناسان شاخص امنیتی و اطلاعاتی، مدعی شدند که کشور های متخاصم آمریکا در اقصی نقاط جهان برای رقابت خصمانه با ایالات متحده، در پی بهره برداری از آسیب پذیری های این کشور، هستند.
جان رود (John Rood)، معاون سیاسی وزیر دفاع آمریکا، طی سخنرانی در این نشست، مدعی شد که چین با استفاده از زور نظامی و مالی در مقیاس کلان، در پی تخریب اقتصادهای بزرگ و کوچک جهان است. وی در ادامه افزود:
ما، چین را در کوتاه مدت یک هژمون منطقه ای قدرتمند و جایگزینی برای ایالات متحده به عنوان یک ابرقدرت در دراز مدت میبینیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش روسیه، گفت:
مسکو نیز، در کنار پکن، به دنبال تضعیف قدرت جهانی ایالات متحده است. یکی از سیاست های مهم روسیه در این عرصه، بدست آوردن و اعمال نفوذ گسترده در کشورهای همسایه و منطقه ای خود است. این در حالی است که نشست اخیر ناتو، توافقات بسیاری را در پی داشته است و همکاری کشورهای عضو این پیمان، تقویت خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به تمرکز وزارت دفاع بر دولت های متخاصم، تهدیدات موجود از سوی بازیگران غیردولتی و تروریسم جهانی را نیز، نگران کننده دانست.
جرج بارنس (George C. Barnes)، معاون رئیس آژانس امنیت ملی ایالات متحده نیز، طی سخنانی، فضای مجازی را بستری برای چالش سازی میان جامعه دفاعی و اطلاعاتی این کشور خواند. و در این مورد گفت:
اگر بر مسائل بزرگ و شاخص تمرکز کنیم، مسائل کم اهمیت تر، به تدریج فرصت رشد و توسعه می یابند. در فضای کنونی، از جمله این مسائل کم اهمیت می توان به نقض مالکیت معنوی اشاره کرد که اقتصاد کشورها را با مشکلات بسیاری مواجه می کند.
رود در مورد مسئله حملات سایبری، گفت که ما بارها شاهد عبور حملات سایبری از آستانه تهدیدات عادی و متداول بوده ایم و به صورت روزانه شاهد وقوع بسیاری از این دست حملات بوده ایم. مهم ترین پرسشی که در حال حاضر مطرح است، زمان ترکیب این نوع از حملات با دیگر ابزار نظامی است. این اتفاق، در بحران اوکراین و اشغال شبه جزیره کریمه از سوی روسیه، بارها رخ داد.
بارنس در ادامه، با اشاره به وضعیت آژانس امنیت ملی آمریکا، گفت:
حملات سایبری می تواند اثرات زیان آور درازمدت داشته باشد. سازمان امنیت ملی در میان موج پیشرفت های فناورانه جهان گرفتار شده است. این نهاد باید این تکنولوژی ها را ایمن نگه دارد و از آن ها بهره برداری کند.