اتهام چین علیه آمریکا در هک کردن سرورهای هواوی از سال 2009
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، چین از سال 2009، ایالات متحده را به هک مداوم سرورهای هواوی و انجام حملات سایبری برای سرقت سایر داده های مهم متهم کرده است، که آخرین مورد بین پکن و واشنگتن با تشدید تنش ها همراه بوده است.
وزارت امنیت دولتی چین روز چهارشنبه پستی در حساب رسمی وی چت خود با عنوان «آشکار کردن روشهای نفرتانگیز کلیدی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در جاسوسی و سرقت سایبری» منتشر کرد.
این پست به صراحت به اقدامات دولت ایالات متحده علیه هوآوی، قهرمان فناوری ملی چین، اشاره میکند.
همچنین واشنگتن را متهم میکند که شرکتهای بزرگ و با نفوذ فناوری را محبور می کند تا درهای پشتی را در نرمافزارها، برنامهها و تجهیزات نصب کنند تا بتواند دادههای حیاتی کشورهایی از جمله چین و روسیه را به سرقت ببرد.
در این پست آمده است:
در سال 2009، دفتر عملیات دسترسی سفارشی شروع به نفوذ به سرورهای مقر هوآوی کرد و به انجام چنین عملیات نظارتی ادامه داد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده است.
با افزایش تنش های ژئوپلیتیکی، ایالات متحده و چین عملیات جاسوسی جهانی خود را گسترش داده اند.
وال استریت ژورنال در ماه جولای گزارش داد که هکرهای مرتبط با پکن به حساب ایمیل سفیر ایالات متحده در چین در عملیاتی که گفته میشود صدها ایمیل را افشا کرده است، دسترسی پیدا کردهاند.
پست روز چهارشنبه میگوید مرکز ملی واکنش اضطراری ویروسهای رایانهای چین هنگام بررسی حمله سایبری به دانشگاه پلیتکنیک شمال غربی در شیان که سال گذشته رخ داد، یک نرمافزار جاسوسی به نام تاریخ دوم (Second Date) را یافته است.
این وزارتخانه دریافت که تاریخ دوم، یک بدافزار جاسوسی سایبری است که توسط آژانس امنیت ملی ایالات متحده توسعه یافته است، که به طور مخفیانه در هزاران شبکه در بسیاری از کشورهای جهان فعالیت می کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی دولتی چین، سی سی تی وی (CCTV)، تاریخ دوم با کمک کیهو 360 (Qihoo 360)، یک شرکت چینی که هر از چند گاهی یافتههای مربوط به فعالیتهای هکری ایالات متحده علیه چین را منتشر میکند، استخراج شده است؛ اما افراد آگاه از موضوع به خبرگزاری نیکی آسیا (Nikkei Asia) گفتند که کیهو 360 قسمت مربوط به هواوی را گزارش نکرده است.
این وزارتخانه گفت:
ایالات متحده کنترل ده ها هزار دستگاه را به دست آورده و مقدار قابل توجهی از داده های با ارزش را به سرقت برده است.
در دو ماه گذشته، رسانههای دولتی چین از جمله سی سی تی وی و شینهوا، بارها ضمن اشاره به حمله ادعایی به دانشگاه پلیتکنیک نورث وسترن، ایالات متحده را «امپراتوری واقعی هکرها» خواندهاند.
مائو نینگ از وزارت خارجه چین هفته گذشته با استناد به گزارشهای رسانهها گفت که پکن متوجه شده است که آیفونهای اپل ممکن است مشکلات امنیتی داده داشته باشند.
در همین حال، چین با بازنگری در قانون ضد جاسوسی خود به منظور تمرکز بیشتر بر جلوگیری از حملات سایبری علیه سازمانهای دولتی و زیرساختهای کلیدی، اقدامات خود را برای هدف قرار دادن جاسوسان افزایش داده است.
انجام هر نوع تخلف در این حیطه می تواند منجر به حبس ابد شود.
به گزارش خبرگزاری نیکی، چین به کارکنان مقامات دولتی مرکزی و محلی و کارمندان شرکت های دولتی توصیه کرده است که از آیفون استفاده نکنند و از آوردن ایرپاد و اپل واچ به محل کار خودداری کنند.
هوآوی که در لیست سیاه تجاری ایالات متحده قرار دارد و از سوی واشنگتن به عنوان یک تهدید امنیت ملی تلقی می شود، اخیراً با وجود کنترل صادرات ایالات متحده که دسترسی این شرکت به تراشه های حیاتی را قطع می کند، چندین گوشی هوشمند جدید فایو جی (5G) را روانه بازار کرده است.
عرضه این گوشی ها و اقدامات هواوی برای بازگرداندن چیپست فایو جی خود از تامین کنندگان محلی، توسط بسیاری از مدیران صنعت به عنوان یک اقدام متقابل برای مبارزه با سرکوب ایالات متحده تلقی می شود.