اتهام پراکنی آمریکا در رابطه با افزایش حملات سایبری (بخش دوم)
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان، به نقل از «نیویورک تایمز»؛ بر اساس گزارش یاد شده سازمانهای فدرال و شرکتهای خصوصی آمریکا به ۵ سال قبل بازگشتهاند. این مراکز باید در کنار مبارزهی دائم خود در برابر روسیه، به مقابله هکرهای چینی و ایرانی که به صورت روزافزون پیچیدهتر شده و به دولتها وابسته میشوند بپردازند. افرادی که امیدوارند اسرار نظامی و تجاری آمریکا را سرقت کنند. به نظر میرسد مهاجمان مهارتهای خود را در سکوت تقویت کردهاند.
روسیه همچنان به عنوان بزرگترین دشمن آمریکا در زمینهی هک کردن به حساب میآید. مقامات این کشور ادعا میکنند، هکرهای روسی علاوه بر دخالت در انتخابات سال 2016 آمریکا و انتشار اطلاعات غلط پیرامون آن، به نیروگاههای هستهای، شبکههای برق و چندین زیرساخت دیگر حمله کردهاند.
آمریکا ادعا میکند تهدیدات چین و ایران هیچگاه به صورت کامل متوقف نمیشوند؛ اما شدت فعالیت هکرهای ایرانی پس از امضای برجام در سال 2015 کاهش پیدا کرد. مقامات اطلاعاتی پس از 18 ماه به این نتیجه رسیدند که دولت چین از تلاش 10 سالهی هکرهای این کشور برای سرقت اسرار تجاری حمایت میکرد. محققان امنیتی و حقوقدانهای حفاظت داده آمریکا شرح دادهاند که حملات تجاری هکرهای چین در حال ادامه پیدا کردن است. اولویت این مهاجمان حمایت از برنامهی 5 سالهی اقتصادی چین به منظور تبدیل شدن آن به حاکم هوش مصنوعی و دیگر فناوریهای پیشرو جهان است.
آدام سگال (Adam Segal)، مدیر برنامه امنیت سایبری در شورای روابط خارجی، اظهار کرد:
تعدادی از سازمانهای اطلاعاتی اخیر با اهداف نظامی و برای درگیریهای سایبری آینده فعالیت میکنند؛ اما بسیاری از سرقتهای اخیر با توجه به خواستههای طرح 5 ساله و دیگر فناوریهای راهبردی چین صورت گرفته است. آنها همواره به دنبال بازگشت هستند.
مقامات سفارت چین در واشنگتن نسبت به هکهای صورت گرفته از سوی این کشور تاکنون واکنشی نشان ندادهاند.
سگال و دیگر متخصصان امنیتی چینی توضیح دادهاند، حملاتی که زمانی توسط ارتش آزادیبخش خلق چین صورت میگرفت، هماکنون توسط وزارت امنیت داخلی این کشور حمایت میشود.
هکرهای چینی در زمینه پنهانسازی خود از مهارت خوبی برخوردار هستند. این مهاجمها به جای اینکه مستقیماً به اهداف خود حمله کنند، از شبکههای تأمینکننده تجهیزات اهداف خود اقدام به این کار میکردند. به علاوه این افراد از به کارگیری بدافزارهای منتسب به چین خودداری کرده، ترافیک دادهها را رمزنگاری و لاگ سرورها پاک میکنند.
پریسیلا موریاچی (Priscilla Moriuchi)، شخصی که زمانی در بخش آسیای شرق سازمان امنیت ملی آمریکا و تهدیدات سایبری اقیانوس آرام کار میکرد و وظیفهی نظارت روی پایبندی چین به تفاهمنامهی مطرح شده در بالا را داشت، گفت:
مشخصههای عملیاتهای چین در حال حاضر کاملاً متفاوت است. این گروه هماکنون مراقب هستند و نمیخواهند شناسایی و گرفتار شوند.