اتهام سایبری امریکا علیه دو شهروند چینی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت دادگستری امریکا بهتازگی دو شهروند چینی را متهم به جاسوسی سایبری کرد. این آژانس آمریکایی مدعی است این دو فرد چینی عضو یک کمپین جاسوسی هستند که یک دهه است پیمانکاران دفاعی، محققان کرونا و صدها قربانی دیگر در سراسر جهان را هدف حملات سایبری قرار میدهند.
مقامات آمریکایی اظهار داشتند، لی ژیاویو (Li Xiaoyu) و دونگ جیاژی (Dong Jiazhi) چندین ترابایت اطلاعات مربوط به طراحیهای تسلیحاتی، اطلاعات دارویی، کد منبع نرمافزار و اطلاعات شخصی را به سرقت بردهاند. این مقامات همچنین معتقدند این دو فرد چینی نهتنها جاسوسانی تمامعیار هستند بلکه پیمانکارانی بودند که با دولت چین همکاری میکردند.
جان دمرز (John Demers) معاون دادستان کل آمریکا خاطرنشان کرد:
این اتفاقات نشان میدهد که دولت چین مایل است چشم خود را بر روی هکرهایی که در داخل مرزهای چین فعالیت میکنند ببندد.
سفارت چین در امریکا به اظهارات اخیر وزارت امور خارجه چین اشاره کرد که گفته بود چین مدتها است قربانی اصلی دزدیها و حملات سایبری بوده و مقامات چینی شدیداً با چنین فعالیتهایی مخالفت و مبارزه میکنند.
مقامات آمریکایی اعلام کردند تحقیقات در این رابطه از زمانی آغاز شد که این هکرها در سال 2015 به یک شبکه که متعلق به سایت هستهای هانفورد (Hanford) امریکا بود نفوذ کردند.
ریموند دودا (Raymond Duda) نماینده ویژه پلیس فدرال امریکا طی اظهاراتی گفت:
طبق تحقیقات ما این دو هکر چینی از پرکارترین هکرها بودند.
اخیراً هم کیفرخواستی صادرشده بود مبنی بر اینکه لی و دونگ پیمانکاران وزارت امنیت داخلی چین هستند. مقامات وزارت امنیت داخلی چین گفته بودند اطلاعاتی در مورد آسیبپذیری نرمافزارهای حیاتی در اختیار این هکرها قرار داده بودند تا بانفوذ به اهداف موردنظر اطلاعاتی را به دست آورند.
در این کیفرخواست آمده:
این دو هکر از 27 ژانویه و همزمان با گسترش ویروس کرونا، به دنبال این بودند که تحقیقات یک شرکت بیوتکنولوژی بیهویت در ماساچوست امریکا در مورد واکسن کرونا را به سرقت ببرند.
در انتها هم بن رید (Ben Read) یک تحلیلگر ارشد آمریکایی خاطرنشان کرد:
دولت چین مدتهاست برای جاسوسیهای سایبری خود از پیمانکاران کمک میگیرد.