اتهام زنی رئیس دفتر مدیریت اطلاعات آمریکا به ایران
روز پنجشنبه 26 فوریه، جیمز کلپر (James Clapper) رئیس دفتر مدیریت اطلاعات ایالاتمتحده (Office of the Director of National Intelligence) در کمیته خدمات مسلحانهی سنای آمریکا اعلام کرد حملات سایبری سال 2014 به شرکت سندز (Sands Corp)، کار ایران بوده است. این شرکت به شلدن ادلسن (Sheldon Adelson) میلیاردر حامی جمهوریخواهان، تعلق دارد.
بر تابلوی کازینوی سندز بیت الحم واقع در لاسوگاس آمریکا نوشته شده: هکرهای ایرانی در تمامی سرورها.
بر اساس گزارشهای بلومبرگ، شرکت سندز با سرمایه حدود 14 میلیارد دلار، هنوز بزرگترین شرکت قمار در جهان به شمار میرود. ادلسن که بیشتر به خاطر حمایتهای مالی هنگفت از سیاستمداران جمهوریخواه در کمپینهای انتخاباتی ریاست جمهوری و همینطور حمایت پرشور از رژیم صهیونیستی شناخته میشود، رئیس و مدیرعامل سندز نیز است. این میلیاردر صهیونیست که تمام ثروت خود را از راه شرکتهای قمار کسب کرده و یکی از 10 میلیاردر برتر جهان به شمار میرود، در اکتبر 2013 از اوباما به خاطر مذاکره با ایران انتقاد کرد. وی که مهمان دانشگاه یشیوای نیویورک Yeshiva University (دانشگاه خاص یهودیان) بود، گفت:
"رئیسجمهور باید به ارتش زنگ بزنه و بگه: خیلی خوب، بفرستید بره. یک بمب اتمی وسط صحرای ایران رها میشه، چند تا مار زنگی کشته میشن و بعد یک دود حسابی. بعد به رئیسجمهور ایران تلفن بزنه و بگه: دیدی؟ بعدی وسط تهرانه!"
ادلسن در جمع دانشجویان دانشگاه یشیوای نیویورک- اکتبر 2013
کلپر گفت حملهی سایبری تحت حمایت ایران به شرکت سندز که در تاریخ 10 فوریه 2014 اتفاق افتاد، بسیاری از رایانههای این شرکت را برای مدتی طولانی از کار انداخت. وی افزود این حملهی ایران، در کنار حملهی ماه نوامبر کره شمالی به سونی نشاندهندهی دوره جدیدی از حملات سایبری تحت حمایت دولتها به ایالاتمتحده است.
کلپر گفت: "بااینکه این دو کشور در مقایسه با روسیه و چین از ظرفیتهای فنی کمتری برخوردارند، این حملات مخرب ثابت میکند که ایران و کره شمالی بازیگران سایبری غیرقابل پیشبینی و باانگیزهای هستند."
کارشناسان غربی برنامهی سایبری ایران را یک برنامهی سطح بالا میدانند، و معتقدند شاید ایران بافاصلهای بسیار کم سومین دشمن سایبری آمریکا باشد؛ روسیه و چین در جایگاههای اول و دوم ایستادهاند. در ماه دسامبر، رسانههای آمریکایی پیشتر نیز مدعی شده بودند هکرهای ایرانی موفق شدند به سامانههای زیرساختهای حیاتی آمریکا نفوذ کنند. برخی از این سامانهها، آب، گاز و شبکههای حملونقل آمریکا را کنترل میکنند.
بنا بر ادعاهای یک شرکت امنیت سایبری، در حملهای دیگر که بهتازگی توسط هکرهای ایرانی انجام شد، جنگجویان سایبری ایران به یک شبکهی امنیت فرودگاهی آمریکا نفوذ کردند. شرکت امنیت سایبری سایلنس (Cylance) در خصوص هک ایرانیها گفت:
ما در تحقیقات خود بیش از 50 قربانی، از سراسر جهان پیدا کردیم. 10 قربانی از دفاتر مرکزی واقع در آمریکا هستند که یک شرکت هوایی بزرگ، یک دانشگاه پزشکی، یک شرکت انرژی در حوزهی تولید گاز طبیعی، یک شرکت خودروساز، یک پیمانکار دفاعی مهم، و یک پایگاه نظامی بزرگ در میان آنان دیده میشود.