اتهام جدید چین به جاسوسی از تلفن های هوشمند
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ شرکتهای امنیتی از جمله سیمنتک و ملوربایتز (Malwarebytes) اعلام کردند که از نرمافزار آنتیویروس خود برای ممانعت از فعالیتهای کنترل مرزی چین در نصب بدافزار جاسوسی روی تلفنهای هوشمند مسافران استفاده میکنند.
کارشناسان اخیراً مدعی شدهاند که اداره کنترل مرزی در منطقه شینجیانگ (Xinjiang) چین ، بدون اطلاع یا رضایت توریستها، یک بدافزار جاسوسی روی تلفنهای آنها نصب کرده است. ظاهراً این نرمافزار برای زیرنظر گرفتن مسائل مربوط به افراطگرایی اسلامی و ادبیات دالایی لاما بوده است.
طبیعتاً این کار سوءاستفاده از حریم خصوصی به حساب میآید. این نرم افزار مخرب به نامهای «BXAQ» یا «Fengcai» شناخته میشود و شرکتهای امنیتی موفق به شناسایی و تحلیل آن شدهاند.
به گفته محققان، برخی شرکتهای امنیت سایبری به کمک نرمافزار خود، حضور بدافزار جاسوسی چینی را شناسایی کردند. مردم نیز هم اکنون میتوانند با بهرهمندی از برنامه ضدویروس، از حضور بدافزار جاسوسی روی ابزارهای خود مطلع شوند.
شرکت ملوربایتز اظهار داشت که روشی برای شناسایی بدافزار چینی ایجاد کرده است و سیمنتک نیز گفت که نرمافزار آنتی ویروس این شرکت پیشتر آن را شناسایی و به عنوان یک برنامه ناخواسته پرچمگذاری کرده است.
بدین ترتیب، افرادی که از ایالت شینجیانگ بازدید و از نرمافزارهای شرکتهای امنیت سایبری مزبور استفاده میکنند، باید نسبت به جاسوسی از سوی اداره کنترل مرزی چین بدون هیچگونه مجوزی در امان باشند.
گفته میشود که اداره کنترل مرزی چین از این نرمافزار برای دور زدن بررسیهای امنیتی از مرحله دانلود برنامه اندروید از «Play Store» در گوگل استفاده میکنند؛ یعنی هیچ تضمینی وجود ندارد که نرمافزار ضدویروس مانعی برای جاسوسی پکن باشد.
با این وجود، اقدام شرکتهای امنیتی برای مسدود کردن چنین بدافزاری بهطور مؤثر به دولت چین و نظارت سنگین آن اشاره دارد. این امر همچنین نشان میدهد که علیرغم موانع ایجاد شده از سوی آمریکا روی شرکت امنیتی روسی کسپراسکای، شرکتهای امنیتی محدود به مرزهای ملی نیستند.