about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

اتهام جاسوسی سایبری به ایران

بنا به ادعای محققان سیمنتک، یک گروه هکری ایرانی، در حملات سایبری مختلف روی شرکت‌های آمریکایی و عربستانی شرکت داشته است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ بر اساس گزارش امنیتی شرکت سیمنتک، گروه هکری جاسوسی سایبری «Elfin» موسوم به «APT 33»، حملات سایبری را روی شرکت‌های راهبردی در ایالات متحده و عربستان سعودی ترتیب داده است. 

کارشناسان غربی معتقدند که الفین از سال 2015، به‌طور فعال درگیر چنین حملاتی بوده و در مجموعه عملیات‌ اخیر خود، طیف وسیعی از سازمان‌های تحقیق و توسعه، شیمیایی، مهندسی، تولیدی، مشاوره، مالی، مخابراتی و حتی دولتی را هدف قرار داده است. 

طبق شواهد نظارتی ارائه شده ازسوی سیمنتک، الفین از ابتدای سال 2016، تهاجماتی داشته است. این گروه، کمپینی هدفمند علیه سازمان‌های متعددی تشکیل داده است. 42 درصد حملات نام برده، روی عربستان سعودی و 34 درصد علیه ایالات متحده بوده است.  

به گفته کارشناسان آمریکایی، این گروه ایرانی، در مجموع 18 شرکت آن کشور را در بخش‌های مهندسی، شیمی، پژوهش، مشاوره انرژی، امور مالی، فناوری اطلاعات و مراقبت‌های بهداشتی هدف قرار داده است. از این میان، برخی شرکت‌ها، در لیست «Fortune 500» بودند.

سوء استفاده از نقض «WinRAR»

 گروه سیمنتک، همچنین آسیب‌پذیری نرم‌افزار فشرده‌سازی WinRAR را شناسایی کرد که باعث ‌شد هکرها فایل‌های ویرانگر را از یک فایل آرشیو بی‌ضرر به پوشه استارت‌آپ ویندوز انتقال دهند. درنتیجه آن‌ها می‌توانستند کد دل‌خواه خود را روی کامپیوتر هدف اجرا کنند.

با وجود تشخیص زودهنگام آسیب‌پذیری برنامه کاربردی به‌وسیله WinRAR، اما خیلی زود پس از عمومی شدن، کد اکتسابی اثبات مفهوم (PoC) ازسوی گروه‌های هکری مختلف مورد استفاده قرار گرفت. 

سیمنتک توضیح داد که از آسیب‌پذیری یادشده، در هک یک سازمان شیمیایی عربستانی استفاده شد و در آن، 2 کاربر، فایلی را از طریق ایمیل فیشینگ دریافت کردند. به غیر از سیمنتک، شرکت «FireEye» نیز 4 پویش جداگانه شناسایی کرد که از این آسیب‌پذیری، برای نصب بدافزارهای سرقت کننده رمزهای عبور، تروجان‌ها و دیگر نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کردند.

دیگر ابزار استفاده شده ازسوی APT33

APT33 از ابزار متنوعی در مجموعه ابزارهای مخرب خود مانند: درِ پشتی «Notestuk» (TURNEDUP)، تروجان «Stonedrill» و بدافزار ویرانگر نوشته شده در «AutoIt» استفاده کرده است. این گروه، همچنین ابزارهایی ازجمله: «Remcos»، «DarkComet»، «Quasar RAT»، «Pupy RAT»، «NanoCore» و «NetWeird» را همراه با بسیاری از ابزارهای هک موجود مانند: «Mimikatz»، «SniffPass»، «LaZagne» و «Gpppassword» به‌کار گرفت. 

پیوندهای ایجاد شده با حمله شمعون به الفین/ APT33

در دسامبر 2018، سیمنتک ارتباطی میان الفین/ APT33کشف کرد. گروه APT33، به وسیله موجی از حملات شمعون، با هدف بخش انرژی مرتبط بود. یکی از این تهاجمات، روی شرکتی در عربستان اثر گذاشت که از بدافزار «Stonedrill» به‌کار رفته ازسوی الفین استفاده کرده بود.

شرکت سیمتک اظهار داشت:

یکی از قربانیان شمعون، در عربستان سعودی اخیراً به‌وسیله الفین مورد حمله قرار گرفت و با استفاده از بدافزار Stonedrill آلوده شد. از آن‌جا که حملات الفین و شمعون علیه این سازمان با هم در ارتباط بوده‌اند، ادعاهایی مبنی بر ارتباط میان این 2 گروه وجود دارد.

تا امروز، هیچ شاهدی مبنی بر مسئولیت الفین برای حملات شمعون وجود ندارد. با این حال، شرکت FireEye مدعی است که شواهدی از فعالیت گروه APT33 از طرف دولت ایران (به‌صورت تجاری و نظامی) همراه با سازمان‌هایی در بخش انرژی پیدا کرده است که نشان می‌دهد تهران در خاورمیانه و جهان، رشته عملیات‌ جاسوسی سایبری انجام می‌دهد.

تازه ترین ها
تجهیز
1403/11/07 - 19:55- سایرفناوری ها

تجهیز 10 هزار کارخانه به فناوری 5G در چین

چین در نظر دارد 10 هزار کارخانه را تا سال 2027 به فناوری 5G مجهز کند.

مشارکت
1403/11/07 - 16:06- آسیا

مشارکت فناوری آذربایجان و صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی

آژانس نوآوری و توسعه دیجیتال آذربایجان و صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی برای پیشبرد نوآوری و فناوری مشارکت کردند.

راه‌اندازی
1403/11/07 - 15:17- اروپا

راه‌اندازی برنامه فناوری امنیتی در دانشگاه فنلاند

دانشگاه فنلاند یک برنامه فناوری امنیتی را برای پوشش حوزه‌های امنیت سایبری، بیولوژیکی و تابشی راه‌اندازی می‌کند.