اتهامات سایبری آمریکا، انگلیس و استرالیا علیه ایران
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان به نقل از رویترز؛پس از حملات سایبری اخیر به زیرساختهای حیاتی آمریکا از جمله بهداشت و حملونقل، اداره تحقیقات فدرال آمریکا، همچنین استرالیا و انگلیس مدعی شدند یک گروه اِی پی تی یا هکر وابسته به دولت ایران در این زمینه دست داشته است.
مقامهای سایبری در آمریکا و همچنین متحدان این کشور از جمله استرالیا و انگلیس دیروز (چهارشنبه 26 آبان) مدعی شدند که گروهی «تحت حمایت» ایران، به زیرساختهای حیاتی این کشورها در زمینه بهداشت و حملونقل حمله سایبری کرده است.
این ادعا از سوی نهادهای «پلیس فدرال آمریکا، افبیآی» (FBI)، «آژانس امنیت زیرساختی و امنیت سایبری آمریکا» (CISA)، «مرکز امنیت سایبری استرالیا» (ACSC) و «مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس» (NCSC) مطرح شد.
آنها مدعی شدند که این گروه هکرها از حملات باجافزاری نیز در برخی موارد استفاده کردهاند.
این نهادها در بیانیهای مشترک مدعی شدند: «مشاوران ما میگویند که هکرهای وابسته به ایران به شکلی فعالانه در حال هدف گرفتن بخشهایی متعدد از زیرساختهای آمریکا در زمینه حملونقل، بهداشت و سلامت عمومی هستند.»
هفته گذشته نیز افبیآی هشداری برای شرکتهای آمریکایی فرستاد و مدعی شد:
«هکرهای ایرانی به دنبال وب سایتهای مجرمان سایبری برای کسب اطلاعات به سرقت رفته از سازمانهای آمریکایی و نیز خارجی هستند.»
بنابر ادعای این سازمان چنین اطلاعاتی میتواند در تلاشهای آتی برای هک این سازمانها مورد استفاده قرار گیرد.
پس از آن پلیس فدرال آمریکا جزئیات جدیدی از این حمله سایبری ارائه و اعلام کرد آسیبپذیری نرم افزاری این مرکز که موجب نفوذ هکرها شده را برطرف کرده است؛ اما هکرها نتوانستند در این حمله سایبری اطلاعات شخصی افراد را بدست آورند.
اخیراً نهادهای دولتی آمریکا و بسیاری از موسسات و شرکتهای تجاری این کشور با موجی از حملات باجافزارها رویارو شدهاند.
طی چند ماه گذشته شماری از شرکتهای بزرگ آمریکایی و از جمله شرکت «سولارویندز»، شرکت خط لوله نفت «کلونیال» و همچنین شرکت بزرگ تولید و توزیع جهانی گوشت «جیبیاس» هدف حملات باجافزاری قرار گرفتهاند.
به نظر می رسد آمریکا جهت فشار آوردن به ایران برای مذاکرات ، دست به طرح چنین اتهاماتی می زند اما به هر حال با طرح این اتهامات این موضوع را هم خاطر نشان می کند که امنیت سایبری این به ظاهر ابر قدرت تا چه میزان پوشالی و آسیب پذیر است.