اتهامات آمریکا در مورد تهدید امنیتی هوآوی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته یکی از تحلیلگران امنیتی، نادیده گرفتن هشدارهای امنیت ملی درمورد هوآوی، غول مخابراتی چینی از سوی شورای امنیت ملی جمهوری چک نشان میدهد که اکثر کشورها درنهایت همکاری با بزرگترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی را با وجود تشدید بازرسیها در کشورهای غربی انتخاب خواهند کرد.
این شورا در بیانیهای گفت:
هشدار تهدید امنیتی از سوی آژانس امنیت اطلاعات و سایبری ملی (NCISA)، براساس تجزیه و تحلیل فناوری نیست و هیچ حقی برای نظردهی درمورد محیط سیاسی قانونی یا موقعیتهای سیاسی بینالمللی دیگر کشورها ندارد. پیشنهادکنندگان خرید سیستمهای اطلاعاتی بزرگ یا زیرساختهای اطلاعاتی مهم، درصورت عدم وجود زمینه جدی مربوط به امنیت ملی نباید در معرض خطر باشند.
تکذیب جمهوری چک، مورد استقبال هوآوی قرار گرفت.
لی جیان (Li Jian)، رئیس هوآوی در اروپا اعلام کرد:
شرکت معتقد است که همکاری با شرکا در این کشور تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت. شهرت، کسب و کار و سرمایهگذاری هوآوی با اتهامات بیاساس از بین نمیرود. در 30 سال گذشته، هوآوی سابقه امنیت خوبی با همکاری با مشتریانی در بیش از 170 کشور جهان برجای گذاشته است. امنیت شبکه، همیشه اولویت اول ما بوده است.
وانگ یانهوی (Wang Yanhui)، دبیر کل اتحادیه چینی تلفن همراه در مصاحبه با «Global Times» اظهار داشت که اتهامات امنیتی بیاساس در مورد هوآوی با وجود بررسی شدید در غرب نشان دهنده تعصبات سیاسی پنهانی است.
یانهوی خاطرنشان کرد:
موقعیت برجسته هوآوی در نسل پنجم (5G) و مناطق نیمههادی، باعث ایجاد ترس در کشورهایی شده است که چین را یک دشمن راهبردی میدانند. نگرانی امنیتی، بیشتر شبیه بهانه است.
در حقیقت، کشورها و شرکتهای زیادی از این غول مخابراتی چینی با وجود بحثهای جهانی در مورد اتهام تهدید امنیتی روی تأمینکنندگان تجهیزات مخابراتی حمایت کردند و گفتند که یا به همکاری خود ادامه میدهند یا همکاری جدیدی را آغاز خواهند کرد.
اخیراً، بیانیهای از سوی آرن شونبوم (Arne Schoenbohm)، رئیس دفتر فدرال امنیت اطلاعات آلمان منتشر شد که نشان میدهد پیشرفتهترین خدمات نسل پنجم از سوی هوآوی هیچگونه خطر امنیتی قابل توجهی را ایجاد نمیکند.
اپراتور شبکه تلفن همراه بریتانیا 02 در ماه ژانویه 2019، با وجود افزایش تنش سیاسی در مورد شرکت مخابراتی چینی آزمایش تجهیزات نسل پنجم هوآوی را آغاز خواهد کرد.
انجمن اپراتورهای تلفن همراه هند (COAI)، ضمن حمایت از هوآوی از دولت خواست تا براساس نگرانیهای بهوجود آمده تصمیمگیری عجولانه نکند. ها هیون هوی (Ha Hyun-hwoi)، مدیرعامل شرکت (LG U+) و آلدو بیسیو (Aldo Bisio)، مدیرعامل شرکت ایتالیایی (Vodafone) نیز پشتیبانی خود را از هوآوی اعلام کردند.
شیانگ لیگانگ (Xiang Ligang)، مدیراجرایی سایت اخبار صنعتی مخابراتی به نام «cctime.com» در گفتگویی توضیح داد:
با وجود ادامه مخالفت ایالات متحده و متحدان نزدیکش با هوآوی، اخیراً مشخص شده است که این اتهامات بیاساس و بدون شواهد بودهاند. بیشتر اتهامات، براساس پیشفرضهای سیاستمداران مطرح شدهاند.
هو هوکان (Hu Houkun)، معاون هوآوی در کنفرانس مطبوعاتی در ایالت گوانگدونگ جنوب چین گفت:
ایالات متحده از هیچکدام از تجهیزات هوآوی استفاده نمیکند، بنابراین آنها چگونه مدعی است که محصولات ما تهدیدات امنیتی ایجاد میکنند.
شیانگ نیز اظهار داشت:
بیشتر کشورها و مناطق جهان، باز هم از تجهیزات نسل پنجم هوآوی استفاده خواهند کرد و گرایش به سمت این کشور هماکنون در کشورهای انگلیس، هند و جمهوری چک دیده میشود. درآمد کلی هوآوی به عنوان رهبر جهانی فناوری نسل پنجم امسال به 100 میلیارد دلار خواهد رسید و پیشبینی میشود که شاهد رشد 20 درصدی نیز در سال 2019 باشیم.