about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

اتصال ۱۸ میلیارد وسیله به اینترنت

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ مرکز ملی فضای مجازی آمارهای جهانی منتشرشده در خصوص اتصال اشیاء به اینترنت در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ و فرصت‌ها و تأثیرات اقتصادی بی‌شماری که این فناوری برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند را منتشر کرد.

بررسی روندهای فناوری طی سال‌های اخیر، نشان‌دهنده ادغام هر چه بیشتر دنیای واقعی و مجازی، هوشمندی در گردآوری اطلاعات و حرکت به سمت مدل‌های کسب‌وکار دیجیتالی است و یکی از قوی‌ترین این روندها، توسعه فناوری «اینترنت اشیاء» است.
عبارت اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط «کوین اشتون» مورداستفاده قرار گرفت. «کوین اشتون» جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، ازجمله اشیاء بی‌جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند تا آن‌ها را سازمان‌دهی و مدیریت کنند.
براین اساس مرکز ملی فضای مجازی با استناد به گزارش‌های مؤسسات تحقیقاتی بین‌المللی همچون گارتنر، IDC، سیسکو و مکنزی، روند فراگیر شدن فناوری اینترنت اشیاء را در بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرده است.

گارتنر: ۱۸ میلیارد وسیله به اینترنت متصل می‌شوند
برمبنای گزارش موسسه گارتنر تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۸ میلیارد وسیله به اینترنت متصل خواهند ‌شد که ۹ میلیارد از این اتصالات به شبکه، ناشی از اتصال اشیاء است و در برآورد دیگری، همین موسسه اعلام کرده‌ است که تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۶ میلیارد وسیله مبتنی بر اینترنت اشیاء وجود خواهد داشت.
اگر میزان داده‌ای که ۲۰ سنسور در هر ساعت تولید می‌کند، برابر با ۲۴۰ رکورد باشد، دریک روزبه ۵۷۶۰ رکورد می‌رسد، این میزان در هر ۱۰ هزار تجهیز (که تعداد زیادی برای کاربردهای اینترنت اشیا محسوب نمی‌شود) به حجم قابل‌توجهی داده یعنی ۲.۴۰۰.۰۰۰ رکورد در هر ساعت و ۵۷.۶۰۰.۰۰۰ رکورد در هرروز خواهد رسید.

گارتنر: انتقال ۱۱.۲ اگزابایت اطلاعات اشیاء در سال ۲۰۱۷
در این راستا رشد ترافیک ناشی از وسایل سیار و ارتباطات بی‌سیم، قابل‌توجه بوده و نشان از مهیا بودن زیرساخت‌های اولیه در حمایت از اینترنت اشیا است. به‌عنوان نمونه براساس پیش‌بینی دانشگاه دتلویت، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۷ از ارتباطات ماشین با ماشین، لپ‌تاپ‌ها، تبلت ها، تلفن‌های هوشمند، غیرهوشمند و سایر وسایل سیار، ۱۱.۲ اگزابایت داده، انتقال یابد.

IDC: سهم کسب‌وکار از اینترنت اشیاء به ۱۱ میلیارد اتصال می‌رسد
براساس استناد به گزارش مرکز تحقیقاتی IDC که در سال ۲۰۱۴ منتشرشده نیز ۹.۱ میلیارد واحد نصب‌شده اینترنت اشیا، در سال ۲۰۱۳ با نرخ رشد متوسط ترکیبی سالانه ۱۷.۵ درصد تا سال ۲۰۲۰ به ۲۸.۱ میلیارد دستگاه افزایش خواهد یافت که سهم کسب‌وکار از این میزان حدود ۱۱ میلیارد، سهم دولت و زیرساخت، ۱۲ میلیارد و سهم خانوار ۵ میلیارد دستگاه است.

سیسکو: ۵۰ میلیارد شئ به اینترنت وصل می‌شوند
همچنین براساس گزارش سیسکو، فناوری اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۰ حدود ۵۰ میلیارد وسیله را به اینترنت متصل می‌کند، به‌طوری‌که سرانه دستگاه‌های ارتباطی از ۰.۰۸ در سال ۲۰۰۳ به ۶.۵۸ در سال ۲۰۲۰، افزایش می‌یابد.
در سال ۲۰۱۴ بیش از ۸۰ درصد شرکت‌ها به‌واسطه سرمایه‌گذاری در اینترنت اشیاء درآمد خود را افزایش داده‌اند و میانگین این افزایش درآمدی حدود ۱۵.۶ درصد بوده که این میزان برای کسب‌وکارهای پیشرو در بازار ۶۴ درصد برآورد می‌شود. علاوه بر این به‌واسطه فناوری اینترنت اشیاء، تقریباً یک شرکت از هر ۱۰ شرکت، افزایش حداقل ۳۰ درصد درآمد را تجربه کرده است.

سیسکو: درآمد بازار اینترنت اشیاء به ۷ تریلیون دلار می‌رسد
درآمد سالانه بازار اینترنت اشیاء از ۲.۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۴ با نرخ رشد ترکیبی متوسط سالانه ۲۱ درصد، به ۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۰، خواهد رسید.
پیش‌بینی سیسکو مبین آن است که بازار اینترنت اشیاء در سال ۲۰۲۰ رقمی حدود ۱۴.۴ تریلیون دلار را تجربه خواهد کرد. از این میزان بیشترین سهم با میزان ۳.۷ تریلیون دلار ناشی از بهبود تجربه مصرف‌کننده بوده و حدود ۳ تریلیون دلار ناشی از کاهش زمان رسیدن به بازار، ۲.۷ تریلیون دلار مربوط به بهبود زنجیره عرضه و تأمین، ۲.۵ تریلیون دلار کاهش هزینه و ۲.۵ تریلیون دلار نیز مربوط به افزایش بهره‌وری نیروی کار خواهد بود.

مکنزی: افزایش سهم اینترنت اشیاء در اقتصاد جهانی
با استناد به گزارش مکنزی، رشد ۲ برابری صنایع را با بهره‌گیری از اینترنت اشیاء در سال‌های آتی موردتوجه قرارداد و اظهار داشت: در میان ۹ حوزه خدمات، صنایع با ۷/۳ تریلیون دلار و بعدازآن شهرها با ۷/۱ تریلیون دلار دارای بیشترین پتانسیل اقتصادی ناشی از به‌کارگیری اینترنت اشیاء می‌باشند.
علاوه بر ۹ حوزه کاربردی موردبررسی اینترنت اشیاء، ۱۰۰ کاربرد منحصربه‌فرد جدید نیز ایجاد خواهد شد که این تغییرات از نتایج افزایش سهم اینترنت اشیا در اقتصاد جهانی خواهد بود. به‌طوری‌که درنظرگرفتن افزایش ۰.۵ تا ۱ درصد نرخ بهره‌وری سالانه جهانی، اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۵ تریلیون دلار به GDP جهانی اضافه خواهد کرد. همچنین برخی پیش‌بینی‌ها نیز نشان می‌دهد اینترنت اشیا در بلندمدت به رشد ۸۷ درصدی اشتغال، منجر خواهد شد.

کره جنوبی در رأس سرانه اینترنت اشیاء
کاربرد و نفوذ فناوری اینترنت اشیاء در کشورهای آمریکا، کره، دانمارک و سوئیس قابل‌توجه است به‌نحوی‌که بیشترین سرانه دستگاه‌های اینترنت اشیاء به ازای هر ۱۰۰ نفر در سال ۲۰۱۵ برای کشور کره ۳۷.۹ درصد و دانمارک ۳۲.۷ درصد است. این شاخص برای کشور آمریکا ۲۴.۹ اعلام‌شده است.
مرکز ملی فضای مجازی با استناد به بررسی‌های به‌عمل‌آمده و نظر تحلیلگران و کارشناسان، دولت‌ها را یکی از اصلی‌ترین استفاده‌کنندگان و مهم‌ترین بازیگران زیست‌بوم اینترنت اشیا در آینده‌ای نه‌چندان دور اعلام کرده است. چراکه این فناوری بیشتر از هر چیزی روی افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های جاری و بهبود کیفیت زندگی شهروندی تمرکز دارد.
فناوری اینترنت اشیاء بااینکه در ابتدای راه خود قرار دارد، نقش بسیار مهمی در دنیای کارآفرینان بازی کرده و کسب‌وکارهای متعددی بر محور این فناوری راه‌اندازی شده‌اند، این در حالی است که هرروز بیش‌ازپیش با تغییر و تحولات جدید روبرو بوده و سهم بیشتری را از این منظر به خود اختصاص خواهد داد.
گفته می‌شود اینترنت اشیاء در ایران از سال‌های گذشته موردتوجه قرارگرفته و پروژه‌ها و برنامه‌های متعددی نیز در این راستا تهیه‌شده است. براین اساس با شکل‌گیری نهایی شبکه ملی اطلاعات به‌عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور و تأمین‌ نیازهای ارتباطی انواع ذینفعان این فضا، این امیدواری وجود دارد تا کارآفرینان و محققان خلاق ایرانی، توسعه و استفاده از فناوری اینترنت اشیا را یک فرصت گران‌بها تلقی کرده و با بهره‌گیری از آن، به بهبود فضای کسب‌وکار و اشتغال‌زایی در کشور کمک کنند.

تازه ترین ها
بازیابی
1403/12/06 - 23:25- جرم سایبری

بازیابی روزنامه بوفالو نیوز از حمله سایبری

در تاریخ ۳ فوریه، یک حمله سایبری بسیاری از سیستم‌هایی که برای تولید روزنامه بوفالو استفاده می‌شود را مختل کرد.

ارتباط
1403/12/06 - 23:22- جرم سایبری

ارتباط هک بایبیت با تأمین مالی تسلیحات کره شمالی

هک ۱.۵ میلیارد دلاری اخیر صرافی ارز دیجیتال بایبیت بار دیگر توجه‌ها را به فعالیت‌های مجرمانه سایبری کره شمالی جلب کرده است.

احتمال
1403/12/06 - 23:20- جرم سایبری

احتمال افشای اطلاعات خصوصی سلبریتی‌های بریتانیایی

برخی از بزرگ‌ترین ستارگان بریتانیا، از جمله اما تامپسون، هشدار دریافت کرده‌اند که اطلاعات خصوصی آن‌ها ممکن است به‌صورت آنلاین منتشر شود.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.