اتصال آفریقا و آسیای غربی از طریق کابل زیر آب توسط فیسبوک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ فیسبوک به تازگی اعلام کرد سرمایهگذاری عظیمی را به منظور کابلکشی اینترنت زیردریا انجام داده است تا آسیا و آفریقا به یکدیگر متصل شوند. فیسبوک برای دستیابی به این هدف با تعدادی از شرکتهای مخابراتی همکاری میکند تا حداقل یک میلیارد نفر در ۲ قاره یاد شده به اینترنت دسترسی پیدا کنند. این شرکت از بیان مبلغ سرمایهگذاری یاد شده خودداری کرده است.
فیسبوک از پروژه بالا با نام «2Africa» یاد میکند. این کابل 37 هزار کیلومتر طول داشته آفریقا و آسیای غربی را به شبکه اروپا متصل میکند. این کابل دارای 21 نقطه زمینی خواهد بود که از 16 کشور آفریقایی عبور میکند. چاینا موبایل (China Moblie)، وودافون (Vodafone)، «MTN Global Connect» و ارنج (Orange) تعدادی از شرکتهایی هستند در تکمیل این طرح با فیسبوک همکاری خواهند کرد.
شرکتهای یاد شده با انتشار بیانیهای مشترک گفتند:
با اتمام پروژه مورد نظر، مسیر جدید ایجاد شده، ظرفیت اینترنتی مورد نیاز، فراوانی و قابلیت اطمینان را در سراسر آفریقا فراهم میآورد. همچنین این پروژه مکمل تقاضای روزافزون موجود به منظور افزایش سرعت در آسیای غربی است. ما از رشد بیشتر 4G، 5G و دسترسی به پهنای باند بالا برای صدها میلیون نفر پشتیبانی میکنیم.
فیسبوک توضیح داد در پروژه 2Africa یک گذرگاه جدید ایجاد خواهد شد که دریای سرخ را به مدیترانه متصل خواهد کرد. این اولین بار است که پس از گذشت بیش از یک دهه 2 منطقه یاد شده به یکدیگر متصل میشوند.
فیسبوک همچنین شرح داد علاوه بر حامیان اصلی پروژه که در بالا نام آنها ذکر شد، در حال مذاکره با اپراتورهای مخابراتی محلی آفریقا و آسیای غربی است. برای مثال میتوان به همکاری فیسبوک با تلکام مصر (Telecom Egypt)، «STC» عربستان سعودی و «WIOCC» آفریقا اشاره کرد.
به علاوه اعلام شد کابل زیرآب مذکور در مجموع 23 کشور را به یکدیگر متصل کرده و نزدیک به 3 برابر ظرفیت شبکه را نسبت به کابلهای زیرآب مشابه افزایش میدهد.
این اولین بار است که فیسبوک برای تکمیل پروژه خود با دیگر شرکتهای همکاری میکند. همچنین این شرکت ادعا میکند بستر مذکور اینترنتی ارزان قیمتتر را برای مخاطبان فراهم میآورد.
شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، آمازون گوگل و فیسبوک هماکنون نیمی از کل پهنای باند کابلهای زیر دریا را در اختیار دارند. برای مثال یک شرکت تحقیقاتی به تازگی اعلام کرد که گوگل به تنهایی از 14 کابل فرعی زیردریا استفاده میکند.
تعدادی از تحلیلگران معتقدند آفریقا بازار جهانی فناوری آینده خواهد بود. با وجود این بیش از نیمی از این قاره به اینترنت دسترسی نداشته، آفلاین هستند. به همین دلیل فیسبوک قصد دارد با توسعه پروژه 2Africa در این منطقه سرمایهگذاری کند.